تعالی و تحکیم خانواده نیازمند سوادرسانه‌ای و شبکه‌سازی اجتماعی 

مومن زاده گفت: در شرایط فعلی جامعه و افزایش فعالیت در فضای مجازی و ورود این فضاها به منازل و جمع خانوادگی، که بعضا خانواده را نشانه رفته است، توجه به تحکیم بنیان خانواده و حفظ آن امر مهمی است که باید با ارائه راهکارهایی مناسب، الگوی مثبت و افزایش سواد رسانه ای، ارتباط بین اعضای خانواده را محکم و ناگسستنی و از لغزش و لرزش احتمالی جلوگیری کرد.

معصومه مومن زاده_ مدیر اداره امور زنان و خانواده ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مازندران در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران با بیان اینکه تشکیل خانواده در دین مبین اسلام از جایگاه ویژه ای برخوردار است، اظهار کرد: تشکیل خانواده به عنوان یک سنت الهی، عامل رشد و آرامش انسان است.

وی افزود: در آیات قرآن داریم که خداوند فرمودند:" و من آیاته ان خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها" و طبق آیه شریفه از قول پروردگار متعال زوجین عامل امنیت و آرامش و رشد یکدیگرند، پس طبیعی است از یکسری بایدها و نبایدها پیروی ‌کنند.

مدیر اداره امور زنان و خانواده ستاد امر به معروف و نهی از منکر مازندران یادآور شد: زوجین یکدیگر را برای شایستگی هایشان انتخاب و آنگاه محبت و احترام متقابل را رعایت می کنند و در ادامه باید در رفتارها برقراری عدالت و با یکدیگر در امور زندگی مشورت نمایند و از حقوق یکدیگر صیانت و تقسیم مسئولیت کنند، عفیف باشند و برای استحکام روابط فیما بین خیانت و نقض عهد و پیمان نکنند، حسادت و سوء ظن و بدگمانی نسبت بهم نداشته باشند و در تربیت فرزندان صالح کوشش و خانواده را تبدیل به محیط امن و پر از نشاط نمایند.

مومن زاده گفت:مهم ترین موانع اجتماعی و فرهنگی که امروز در مسیر زوجین قراردارد، متاسفانه مشکلات اقتصادی، بیکاری، تورم، عدم تامین مسکن و نفقه، هزینه های دشوار و تغییر سبک زندگی، دخالت های بی مورد و نادرست اطرافیان، ساعات کاری زیاد زن در بیرون از خانه، خستگی مفرط، ساعت کار طولانی زوجین و ... است و در این بین عدم توازن میان کار و زندگی باعث کاهش رابطه زوجین است.

وی افزود: همچنین ضعف در مهارت های ارتباطی و عاطفی و ناتوانی در حل مسائل از مشکلات مهم است.

مدیر اداره امور زنان و خانواده ستاد امر به معروف و نهی از منکر مازندران خاطرنشان کرد: با این وجود در برخی موارد که بنام راه حل های علمی برای رفع این چالش ها توصیه و ارائه می شود، منطبق با ارزش ها و سبک زندگی ایرانی نیست و جایگزینی روابط مجازی به جای روابط واقعی، ترویج بی تعهدی، عادی سازی طلاق به عنوان اولین راه حل، نادیده گرفتن معنویت و اخلاق، پرورش حیوانات خانگی (سگ و گربه... ه.) به جای فرزند آوری از این‌جمله است که نه تنها سودمند نیست، بلکه موجب تزلزل روابط زوجین و فروپاشی خانواده ها می شود.

مومن زاده گفت: در عصر امروز فضای مجازی یک ابزار قدرتمند است که می تواند به همان اندازه که ارزشمند است، خطرناک نیز باشد.

مومن زاده گفت: متاسفانه امروزه تاثیرات مخرب محتوای ارسالی از سمت بلاگرها و اینفلوئنسرها، به تغییر سبک نادرست زندگی و فروپاشی خانواده ها و عدم بنیان تحکیم آن دامن زده است.

وی افزود: ایجاد طرح الگوهای منفی و ضد ارزش، باعث به وجود آمدن فردگرایی افراطی، تحقیر نقش های سنتی در خانواده، تجمل گرایی و مصرف زدگی، کم رنگ کردن اهمیت ازدواج شده آیت.

وی افزود: همچنین عادی سازی روابط نامشروع و خیانت، ترویج بی تعهدی و طلاق، نمایش زندگی های غیرواقعی و ... موجب تضعیف نقش و ارزش زن به عنوان مادر و نیز تضعیف ارزش والدینی شده است.

مومن زاده با بیان اینکه آموزش و آگاهی و تقویت سواد رسانه به ویژه جوانان برای تشخیص محتوای واقعی از محتوای فیک و دروغین بسیار مهم است، تصریح کرد: تولیدات محتوای مثبت و جذاب و تاثیر گذار مطابق با فرهنگ الهی، انسانی به منظور ترویج فرهنگ ارزشها در سبک زندگی، نظارت بر فعالیت بلاگرها و اینفلوئنسرها با ایجاد قوانین جهت جلوگیری از انتشار محتوای مخرب و غیر اخلاقی در فضای مجازی از موارد مهمی است که باید مورد توجه باشد.  

وی با تاکید بر اهمیت تحکیم خانواده در بستر آموزش و آگاهی ویژه در مدارس ودانشگاه ها خاطر نشان کرد: نشست های تخصصی و نخبگانی برای ایجاد طرح ها، ایده های خلاق در این خصوص به منظور عملیات کاربردی و اجرایی، محله به محله به منظور شکل گیری خانواده متعادل، ترویج الگوهای سالم، تشویق و ترغیب بلاگرها و اینفلوئنسرهای ارزشی مورد آگاهی بخشی آحاد مردم از طریق رسانه ها و شبکه های صدا وسیما نسبت به آموزه های دینی درقالب محتوای مطلوب و اثر گذار برای مقابله با محتوای نامطلوب و منفی بسیار اثرگذار است و می تواند بنیان خانواده را تحکیم بخشد.

کد خبر 1798195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha