پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق به کارخود پایان داد/ نگاه سینما باید به سوی مخاطب باشد

پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق در سالن همایش‌های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، رائد فریدزاده معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پنجشنبه شب در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق، گفت: دین از منظر یونانی معنای پای‌بست دارد که با توسعه مفهومی می‌تواند به مفهوم مخاطب رسید.

وی افزود: سینمای دینی در حقیقت تنظیم قطب‌نمایی است که بتوانیم قبله خودمان را پیدا کنیم و از سرگردانی بیرون آییم.

معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کارکرد سینمای دینی ایجاد پرسش و رهنمود کردن و قطب نما سازی برای وجود آدمی است.

وی ادامه داد: کارکرد سینما در کنار فرم و محتوا، کارکرد تعاملی و رسانه‌ای دارد؛ یعنی نگاه باید به‌سوی مخاطب باشد.

فریدزاده افزود: کارکرد سینما پرسش و پرسشگری، رهنمود کردن و قطب‌نما سازی برای وجود آدمی است که امیدوارم بتوانیم در این مسیر گامی اندک برداریم و شاهد درخشش بیشتر فیلم‌سازان باشیم.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این مراسم با بیان این‌که هر اثر هنری حاوی و خالق معناست، افزود: شاید قبل از این‌که هنرمند بخواهد پیامی را به مخاطب خودش منتقل کند، یک بهره‌ای از معرفت گرفته و دریافتی داشته است.

وی با بیان این‌که ما می‌خواهیم طلبه‌ها با استفاده از قالب هنر مضامینی را به جامعه منتقل کنند، اضافه کرد: امروز زمینه‌ها و ظرفیت‌هایی برای این اقدام فراهم است، ولی باید زمینه دریافت هنری و در واقع نگاه هنری فراهم شود و با ایستادن سر موازین فقه جواهری به این مساله نگاه کرد که هنرمند از حق و حقیقت دریافتی دارد که با استفاده از ابزارهای هنری به جامعه عرضه می‌کند.

وی ادامه داد: اگر هنرمند گوش در آسمان و قلم در زمین دارد، نگاه کردن به حقایق را به نحو متفاوتی تجربه می‌کند؛ اگر قرار است تبلیغ مساله اول حوزه‌های علمیه باشد، ملزوماتش دمیدن در زمینه‌سازی و تمهید فهم هنری است.

قمی با بیان این‌که طلبه دغدغه حقیقت دارد، تصریح کرد: در ساختارهای حوزوی از تحصیل، تعلم و تهذیب زمینه‌هایی برای نسبت‌گیری طلبه با حقیقت فراهم است که با ترکیب این موارد زمینه‌های تجربه حیات هنری برای طلبه‌ها فراهم می شود.

وی تاکید کرد: اگر بناست در زمانه جهاد تبیین، حوزه علمیه برای جامعه، حقیقت را روشنگری کند، این‌گونه تکاپو، همچون جشنواره فیلم اشراق - که باید از دست‌اندرکاران تقدیر کرد- می‌تواند زمینه تحقق واقعی جهاد تبیین به‌ویژه توسط طلبه‌ها را محقق کند.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اگر بپذیریم طلبه‌ها بیش از دیگران در موضوع جهاد تبیین مسوول هستند و باید سررشته‌دار باشند، باید به نگاه و دریافت هنری مسلح شوند و از سوی دیگر زمینه‌های مهارت افزایی ها باید فراهم باشد.

مسعود معینی‌پور دبیر پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق نیز در این مراسم گفت: جشنواره فیلم اشراق به امید توسعه و ترویج معارف قرآن و اهل‌بیت(س) برای گام برداشتن در آینده‌ای روشن برگزار می‌شود.

وی افزود: هر مکتب و صاحب تفکری در جهان، در تکاپوی ساختن تصویری از آینده مطلوب خود برای سایرین است؛ شایسته نیست ما که آینده موعودمان در کلام وحی و معصومین تصویر و تبیین شده، صرفا به تماشا بنشینیم و برای ساختن تصویر بر اساس مبانی خود قیام نکنیم.

معینی پور گفت: سینما، این آینه جادویی جدا از آن‌که زبانی گویا برای بازتاب گذشته است، می‌تواند ابزاری بی‌رقیب برای خلق آینده باشد؛ آینده‌ای که در آن روایت، یکی از برجسته‌ترین ابزارهای شناخت هویت یک ملت است و جریان سینمای ایران باید تصمیم بگیرد چه آینده‌ای را می‌خواهد به تصویر بکشد.

وی ادامه داد: سینمای ایران باید تصمیم بگیرد می خواهد روایت‌گر جان‌افزا برای انسان و جامعه‌ای باشد که خود را برای زندگی ابدی پس‌ازاین زندگی مهیا می‌کند یا روایت‌ هایی کند که معاد را نفی می‌کنند.

معینی پور با تاکید بر این‌که سینما را محدود در نگاه تک ساحتی نکنیم، تصریح کرد: سینما یک کنش و واکنش است؛ فرم و محتوای آن معنا می‌آفریند و می‌تواند در فردای ایران نقشی انکارناپذیر داشته باشد.

وی تاکید کرد: این نگاه آن زمان محقق می‌شود که به معارف دینی و ملی به‌عنوان گنجینه بی‌انتها نگاه کنیم که نه‌تنها برای تربیت فرد، بلکه برای تحول اجتماع و آینده سازی به کار خواهد آمد.

معینی پور با بیان این‌که اندیشه و عقلانیت گمشده سینماست، گفت: سینمای دینی نیازمند آزادی در اندیشه و جرات در بیان است، وگرنه هیچ‌گاه نمی‌تواند به رسالت خود عمل کند.

دبیر پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق با اشاره به این‌که سینمای دینی یک مسوولیت است، خاطرنشان کرد: سینماگران دینی راویان حقیقت هستند؛ در پنجمین جشنواره فیلم دینی اشراق کوشیدیم تا بخشی از این رسالت را عهده‌دار شویم.

لازم به ذکر است پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی اشراق در ۲ بخش رواق ویژه طلاب و اشراق ویژه عموم در ۶ عنوان شامل فیلم‌نامه، نقد فیلم، پژوهش قبل از فیلم‌نامه، مقالات نقد آثار سینمایی دینی و تصویری، مستند و فیلم کوتاه برگزار شد.

تعداد۶۰۵ نفر از سراسر کشور با مجموع یک‌هزار و ۱۰۸ آثار در جشنواره مشارکت کردند؛ فیلم‌های منتخب دینی اشراق در قم، تهران، مشهد و اصفهان اکران خواهد شد.

کد خبر 1798321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha