اختصاصاتی که کسی در آنها با امیرالمومنین علیه‌السلام شریک نیست

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: امیرالمومنین علیه السلام ویژگی‌هایی دارند که حتی دیگر معصومین آنها را ندارند؛ یعنی فضایلی دارند که فقط مختص امام الموحدین علی(ع) است.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، سیزدهمین روز از ماه رجب مزین به سالروز ولادت امیرالمومنین علی (ع) است، امامی که نه فقط برای شیعه بلکه برای بشریت پدری کرده است. به مناسبت فرارسیدن این روز و در بررسی برخی فضایل مولای متقیان(ع) با حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه و خطیب مذهبی گفتگو کرده‌ایم.
حجت‌الاسلام دکتر رفیعی با تبیین ویژگی‌ها و اختصاصات امیرالمومنین حضرت علی علیه السلام، از ایشان به عنوان شخصیتی بین المللی یاد و اظهار کرد: ایشان کسی است که «شبلی شُمَیل»، متفکر و اندیشمند مسیحی اهل لبنان با تعبیر «نسخه مفرده» از او یاد می‌کند. یعنی حتی یک متفکر مسیحی، حضرت علی علیه السلام را نسخه‌ای مفرده می‌داند که کپی نداشت و مانند او نیامد.
وی تصریح کرد: نقل است بعد از شهادت حضرت امیر(ع) یک یهودی آمده بود و گریه می‌کرد، ناله می‌زد به او گفتند تو که مسلمان نیستی؛ خلیفه مسلمین از دنیا رفته، تو چرا گریه می‌کنی؟ او گفت: من مسلمان نیستم، پیامبر اسلام(ص) و وصی او را قبول ندارم؛ اما یک روز به مدینه آمدم مال التجاره‌تی برای فروش آورده بودم. اموال و مال التجاره‌ام گم شد، مرکب‌هایم از دست رفت، مرا به درب منزل علی علیه السلام بردند. او مامورانی را گماشت، اموال مرا پیدا کردند، به من بازگرداندند، با نظارت خودش اموال فروخته شد و من با رضایت از مدینه خارج شدم با وجود این که من یک یهودی بودم، هم‌کیش و هم‌دین او نبودم. من امروز برای تجسم عدالت گریه می‌کنم چون روزی در عمرم عدالت کامل از یک حاکم را دیدم.
این کارشناس مذهبی با اشاره به آثار و تالیفات اهل تسنن درباره امام علی علیه السلام، بیان کرد: اهل تسنن  شش عالم بزرگ دارند بخاری، مسلم، ابن ماجه، ابی داوود، ترمذی و ششمین نفر نسایی. صحاح شش‌گانه اهل سنت، کتب و آثار معروف این شش نفر عالم اهل تسنن هستند. نسایی که در سال ۳۰۷ هجری از دنیا رفته ششمین نفر از این دانشمندان است؛ او کتابی دارد به نام «خصایص الامیرالمومنین» و نزدیک به ۱۲ قرن قبل، این کتاب را در بیان فضایل امیرالمومنین علیه السلام نگاشته است.
چه کسی را می شناسید که در این موارد از علی ابن ابیطالب علیه السلام برتر باشد؟
این کارشناس مذهبی پیروی از امیرمومنان علیه السلام را عملی عقلانی دانست و گفت: فرض کنیم اگر حتی هیچ دلیل نقلی هم برای اثبات امامت امیرالمومنین علیه السلام نداشتیم (فقط مرحوم علامه حلی دو هزار دلیل برای امامت آن حضرت بیان کرده)، باز هم عقل حکم می‌کند به دنبال کسی برویم که مظهر ایمان، مظهر تقوا، مظهر علم، مظهر جهاد و مبارزه و همه فضایل بودند.
حجت الاسلام رفیعی تأکید کرد: زیر این آسمان چه کسی را می‌شناسید که در این موارد از علی ابن ابیطالب علیه السلام برتر باشد؟

عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: وی در کتاب خود از رسول خدا صلی الله علیه وآله روایت جالبی را نقل می‌کند که حضرت(ع) فرمودند: «مَن اَرادَ اَن یَنظُر الی نوح عَزمِه؛ هر کس می‌خواهد عزم و اراده حضرت نوح را ببیند - می‌دانید نوح (علی نبینا و آله و علیه السلام) عزم و اراده بسیار قوی داشت فقط ۹۵۰ سال تبلیغ و مردم را به یکتاپرستی دعوت می‌کرد -  وَالی آدَمَ فی عِلمِه؛ هر کس می‌خواهد علم حضرت آدم را ببیند - آدمی که شاگرد خداست و قرآن درباره او می‌فرماید: «و علم الآدم اَسماءَ الحُسنی» علمی بوده که حتی ملائکه از آن اظهار عجز کردند – و الی ابراهیم فی حِلمِه؛ هر کس حلم ابراهیم را می خواهد؛ توجه کنید خداوند متعال خود بسیار حلیم است در قرآن ۱۱ مرتبه به خدا صفت حلیم نسبت داده شده حالا این خدا از حضرت ابراهیم با صفت حلیم یاد می کند؛ در ادامه حضرت «زیرکی حضرت موسی» و «زهد حضرت عیسی» را هم بیان می‌فرمایند.

این کارشناس دینی با بیان این نکته که حضرت عیسی علیه السلام بسیار زاهد بود تا آنجا که تا آخر عمر برای خود خانه‌ای نساخت؛ ابراز کرد: رسول خدا صلی الله علیه وآله فرمودند: «هر کس می‌خواهد تمام این ویژگی‌ها را یکجا در یک نفر ببیند، «فَلیَنظُرُ الی علی ابن ابی طالب؛ به علی ابن ابی طالب نظر کند» یعنی شما «عزم حضرت نوح»، «علم حضرت آدم»، «حلم حضرت ابراهیم»، «زیرکی موسی» و «زهد عیسی» را می توانید در وجود امیرالمومنین علیه السلام یکجا ببینید. این حدیث را چه کسی نقل می‌کند؟ «احمدبن حنبل» که از بزرگان اهل سنت است.

 حجت الاسلام رفیعی در ادامه به بیان ویژگی های اختصاصی آن حضرت(ع) پرداخت و افزود: امیرالمومنین علیه السلام ویژگی هایی دارند که حتی دیگر معصومین هم ندارند!. ایشان دارای ویژگی‌های منحصربفردی است که در دنیا فقط مختص شخص ایشان است. اول این که تنها کسی است که ولادتش در کعبه، شهادتش در مسجد و زمان شهادتش شب قدر باشد. دوم آنکه اولین فرد مسلمان و ایمان آورنده به رسول خدا صلی الله علیه وآله بودند. سوم تنها کسی هستند که افتخار یافتند در لیله المبیت در جایگاه پیامبر(ص) قرار بگیرند. تنها کسی که آیه ولایت درباره او نازل و تنها کسی که ندای «لاسیف الا ذوالفقار» درباره او سر داده شده است.

حجت‌الاسلام دکتر رفیعی خاطرنشان کرد: این موارد اختصاصاتی است که احدی در آنها با امیرالمومنین علیه السلام شریک نیست. علاوه بر این آن حضرت(ع)، پدر دو امام است، در حالی که هیچ یک از معصومین، بلافصل پدر دو امام نیستند. فقط علی ابن ابیطالب این ویژگی را دارند. تنها امامی هستند که همسر ایشان، معصوم است. تنها کسی که ضربت او در خندق با عبادت انس و جن معادل است و تنها امامی که ولایتش شرط تکمیل دین معرفی شده است.

این کارشناس مذهبی در پایان خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم اختصاصات آن حضرت(ع) را بشماریم (مشترکات نه، فقط اختصاصات) چون برخی مسائل مشترک است مانند عصمت، علم غیب، امام بودن و... اختصاصات آن حضرت(ع) بیش از مشترکات است. تازه این در حالی است که در طول تاریخ تلاش‌های بسیار صورت گرفته تا فضایل آن حضرت کمرنگ یا حتی محو شود. به عنوان مثال ده‌ها سال در منابر آن حضرت(ع) را سب می‌کردند. معاویه دستور داده و بخشنامه کرده بود در تمام اماکن و منابر علیه امیرالمومنین علی(ع) صحبت کنند ولی شما ببینید امروز فضایل علی ابن ابیطالب علیه السلام نه تنها توسط شیعه و نه فقط توسط مسلمانان که از زبان غیرمسلمانان، مسیحیان و یهودیان بیان می‌شود.

کد خبر 1798645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha