خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه، مراسم جشن ولادت امیرالمؤمنین علی (ع) در حسینیه ریحانهالحسین (س) تهران با حضور گسترده مردم و برنامههای معنوی ویژه برگزار شد.
مراسم جشن سالروز ولادت حضرت علی (ع) در تاریخ دوشنبه ۲۴ دی ماه ۱۴۰۳ با حضور پرشور علاقهمندان به اهل بیت (ع) برگزار شد.
این جشن با سخنرانی شیخ حامد کاشانی و مدیحهخوانی حاج سید مجید بنی فاطمه، شور و شعف خاصی در دلهای حاضرین ایجاد کرد و فضای حسینیه ریحانهالحسین (س) را آکنده از معنویت و محبت اهل بیت (ع) کرد.
چایخانه حضرت رضا (ع) که به همت خادمیاران رضوی منطقه ۵ تهران برپا شده بود، پذیرای میهمانان بود. عطر چای و فضایی صمیمی و گرم، حضور در این جشن را به تجربهای فراموشنشدنی تبدیل کرد. خادمیاران رضوی با لبخند و دلی مهربان، به میهمانان خدمترسانی میکردند. این برنامه در منطقه باغ فیض تهران برگزار شد و حاضران از فضایل و برکات این شب نورانی بهرهمند شدند.
جشن بزرگ خادمیاران رضوی منطقه ۱۹ به مناسبت ولادت حضرت علی (ع)
به مناسبت ولادت مولود کعبه، حضرت امیرالمومنین علی (ع) و روز پدر، جشن باشکوهی با حضور خادمیاران، یاوران رضوی و مقامات کشوری و محلی در سرای محله دولتخواه جنوبی برگزار شد.
همزمان با سالروز ولادت حضرت امیرالمومنین علی (ع) و روز پدر، کانون خدمت رضوی منطقه ۱۹ جشن باشکوهی در سرای محله دولتخواه جنوبی برگزار کرد. این مراسم که به همت معاونتها، کانونهای تخصصی و خادمیاران منطقه ۱۹ برگزار شد، با حضور چشمگیر خادمیاران، یاوران رضوی، خانوادههای آنان و همچنین مسئولین لشکری، کشوری و محلی همراه بود. جشن با قرائت آیاتی از کلامالله مجید توسط قاری برجسته خادمیار اکبر مولایی آغاز شد. سپس سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و صلوات خاصه امام رضا (ع) پخش شد که فضای روحانی خاصی به مراسم بخشید.
در ادامه، رضا دادخواه، دبیر شورای هماهنگی منطقه ۱۹، ضمن تبریک میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر، از خادمیاران و یاوران رضوی برای تلاشهای خالصانهشان در برگزاری این جشن تقدیر کرد. برنامههای متنوع جشن یکی از بخشهای ویژه این مراسم، اجرای گروه تواشیح بینالمللی «بشارت» بود که با نظارت رضا ساریجلو، مسئول کانون قرآن، برگزار شد. همچنین رضا دادخواه مسابقهای به مناسبت میلاد حضرت علی (ع) ترتیب داد و به شش نفر از برندگان جوایزی اهدا شد. در بخشی دیگر از مراسم، جوایز مسابقه کتابخوانی «تویی به جای همه» اثر سید مهدی شجاعی به برندگان اهدا شد. این مسابقه که از تاریخ (۲۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز و تا (۲ دی ۱۴۰۳) ادامه داشت، بهصورت الکترونیکی برگزار شده بود.
خاتون علیپور، مسئول کانون کتاب و کتابخوانی منطقه ۱۹، درباره این مسابقه گفت: «این مسابقه فرصتی برای تعمق در آثار ارزشمند سید مهدی شجاعی و مطالعه درباره زندگی امام سجاد (ع) فراهم کرد. استقبال شرکتکنندگان خوب بود و نشان از علاقه به ترویج فرهنگ مطالعه داشت.» شور و نشاط مراسم با مداحی و سخنرانیها مداحی کربلایی رضا ابوالحسنی در وصف حضرت علی (ع) شور و حالی خاص به مراسم بخشید.
حاج آقا ملازاده، مسئول دستگاههای اجرایی کانون خدمت رضوی تهران، نیز طی سخنانی به اهمیت ارتباط با دستگاههای اجرایی برای گسترش فعالیتهای رضوی پرداخت و از تلاشهای کانون منطقه ۱۹ تقدیر کرد. صادق نوران، دبیر خادمیاری منطقه، ضمن خیرمقدم به حاضران و تبریک این روز خجسته، از تمامی خادمیاران و یاوران رضوی برای برگزاری این جشن قدردانی کرد. در ادامه، مسابقهای ویژه با موضوع میلاد حضرت علی (ع) و روز پدر برگزار شد و به هشت نفر از برندگان از طرف شهردار منطقه ۱۹، دکتر اخگرپور، جوایزی به مبلغ ۵۰۰ هزار تومان اهدا شد. پایانبندی جشن و اهدای هدایا در پایان مراسم، از همه میهمانان با چای، بیسکویت و شیرینی پذیرایی شد. همچنین ۹۵ جلد از کتاب «اگر غم لشکر انگیزد» اثر سید مهدی شجاعی به شرکتکنندگان اهدا شد. رضا دادخواه، دبیر شورای راهبردی و مسئول کانون وقف و نذر خدمت رضوی منطقه ۱۹، در پایان این مراسم گفت: «حضور پرشور خادمیاران، یاوران رضوی و خانوادههای آنان در کنار مسئولین کشوری و محلی نشان از عشق و ارادت مردم به حضرت علی (ع) و اهل بیت (ع) دارد. تلاشهای بیوقفه معاونتها و کانونهای تخصصی در برپایی چنین برنامههایی قابل تقدیر است و امید داریم این شور و شوق در همه فعالیتهای رضوی ادامه داشته باشد.».
برگزاری جشن میلاد امام علی(ع) به همت هیئت خدام الرضای(ع) منطقه ۴
مراسم جشن میلاد امام علی(ع) و روز پدر به همت هیئت خدام الرضای(ع) منطقه ۴ تهران با برپایی چایخانه حضرتی در مسجد امام حسینِ شهید محله کاظمآباد برگزار شد.
خادمیاران و یاوران رضوی کانونهای خدمت رضوی منطقه ۴ ۲۴ دیماه به مناسبت ولادت مولای متقیان در هیئت خدامالرضا گرد هم آمدند و مراسم جشنی در مسجد امام حسین شهید، محله کاظمآباد برگزار کردند. در ابتدای مراسم آیاتی از قرآن توسط سید مصطفی سجاد صادقی از کانون قرآن قرائت شد و در ادامه ابراهیم مظفری خادمیار کانون تبلیغی، و مداحی زیارت امینالله را قرائت کرد.
سپس حجتالاسلام و المسلمین میرهاشم حسینی درباره فضائل و شخصیت امام علی(ع) سخنرانی کرد و گفت: سعی کنید از سیره علی پیروی کنید و ظلم نکنید وحق الناس برگردنتان نباشد، در خدمت به مردم پرتلاش باشید. سعی کنید عفیف وپاکدامن باشید. در راه حق ایستادگی کنید. در بخش دیگری از این جشن حاجمجید شعبانی در مدح امیرالمومنین به ذکر مداحی پرداخت و سپس حجت الاسلام و المسلمین نجاتی دبیر کانون خدمت رضوی منطقه ۴ از ده پدر نمونه تقدیر کرد و به آنها هدایایی اهدا شد. این مجلس با قرائت صلوات خاصه امام رضا(ع) به پایان رسید و شرکتکنندگان در این مراسم باشکوه از سفره کریمانه امام رضا(ع) متنعم شدند.
مسیر حرکت کانونهای کارآفرینی و اشتغال تا سال ۱۴۰۶ مشخص شد
مسئولان و جانشینان کانونهای کارآفرینی و اشتغال خدمت رضوی مناطق شهر تهران و شهرستانهای استان تهران در بقعه شیخ طرشتی گردهم آمدند و ضمن ارائه گزارشی از عملکرد به تدوین سرفصلهای برنامه ۳ ساله این کانون پرداختند.
آفرینی و اشتغال خدمت رضوی مناطق شهر تهران و شهرستانهای استان تهران در بقعه شیخ طرشتی گردهم آمدند و ضمن ارائه گزارشی از عملکرد به تدوین سرفصلهای برنامه ۳ ساله این کانون پرداختند. سومین گردهمایی مسئولان و جانشینهای کانونهای کارآفرینی و اشتغال خدمت رضوی مناطق شهر تهران و شهرستانهای استان تهران در بقعه شیخ طرشتی تهران برگزار شد. در بخش نخست این مراسم، گزارش عملکرد ۹ ماهه کانونها در سال ۱۴۰۳ ارائه شد. مسئولان کانونها به ارائه عملکرد کانون خود براساس برنامه ابلاغی پرداختند. به گفته دبیر کانون کارآفرینی و اشتغال میانگین عملکرد کانونها ۵۴ بود؛ هرچند این عملکرد مطلوب و مورد قبول نیست ولی همین که کانونها براساس برنامه عمل کردند، مورد قبول بود. امیدواریم کانونها در سال ۱۴۰۴ عملکرد بهتری داشته باشند. در بخش دوم هماندیشی درخصوص تقسیمبندی کارگروهها صورت گرفت و در نتیجه سرفصلهای کلان برنامه ۳ ساله کانون تدوین شد و در همین راستا ۵ کارگروه «تدوین سند چشمانداز، اهداف، ماموریت و…»، «آموزش و ارتقا منابع انسانی»، «توسعه کسب و کار»، «توسعه منابع مالی و تسهیلات» و «فناوری» ایجاد شد.
همچنین برای هر کارگروه یک مسئول از بین مسئولان کانونها انتخاب شد که میبایست در مدت ۵ هفته و بهصورت فشرده نسبت به تدوین اسناد و برنامه اقدام کنند. در بخش پایانی این گردهمایی که آقای آذرنوش جانشین کانونهای خدمت رضوی استان تهران، آقای شهرکی معاون اجتماعی کانونهای خدمت رضوی استان و آقای طباطبایی جانشین معاون خادمیاری استان تهران حضور داشتند، مشکلات، چالشها و کمبودها مطرح شد.
در پایان از دبیر کمیسیون و کمیته فنی تسهیلات تبصره ۲ سال ۱۴۰۳ که توانسته بود در مدت زمان کوتاه ۳ ماهه، ۴۵۸ متقاضی را شناسایی، ۳۴۵ طرح توجیهی را بررسی و تعداد ۲۸۲ طرح (متقاضی) را در سامانه تک بارگذاری کند و هماهنگی با بانکهای عامل را انجام دهد، با اهدای لوح تقدیری قدردانی شد.
دیدار خادمیاران رضوی با خانواده شهید عاکفی
خادمیاران رضوی به همراه جمعی از نوجوانان بسیجی جهت تجلیل از مادر شهیدان محمد و ابراهیم عاکفی در منزل وی حاضر شدند.
محمدعلی شیخ محمدی مسئول کانون ایثار و شهادت خدمت رضوی منطقه ۲۱ تهران در وصف حال و هوای این مادر گفت: شکوه صبر این مادر تعجب حاضرین را برانگیخته بود. مادر شهید گفت: من چهار پسر دارم و خدا را شاکرم که هر چهار پسرم انقلابی و عاشق و مانوس با قرآن بودند و هستند و یکی از پسرانم از اساتید معارف و مفاهیم قرآن کریم است.
وی خاطرنشان کرد: فرزندان شهیدم هر دو با قرآن مانوس بودند و در کنار تلاوت به حفظ قرآن هم مشغول بودند. ابراهیم قاری خوشخوانی بود و هنوز هم از وی به عنوان قاری شهید یاد می کنند. وقتی که می خواستند خبر شهادت محمد را بدهند دوستان محمد به همراه برادر بزرگش آمدند. در ابتدا چیزی نگفتند تا اینکه صحبت از شهدای بزرگبه میان آمد. گفتم ای کاش این مردان بزرگ شهید نشوند و فرزندان من شهید شوند. آنجا خبر شهادت محمد را به من دادند. همانجا سجده شکر کردم که محمد هم به آرزویش رسید.
لازم به ذکر است این مادر صبور و شجاع توفیق مبارزه با منافقین را در کارنامه خود دارد و در درگیری با منافقین جانباز شده است. خادمیاران رضوی منطقه ۲۱ با قرائت صلوات خاصه و زمزمه اشعار خدمت و تقدیم یادبود و نمک تبرکی از این مادر شهید تجلیل و تقدیر کردند. بر اساس این گزارش ابراهیم ابتدا با دستکاری شناسنامه راهی جبهه شد و در ۱۸ سالگی در عملیات خیبر به شهادت رسید. پس از شهادتش برادر بزرگتر محمد گام در راهش گذاشت و در سن ۲۳ سالگی در خلیج فارس در حین انجام ماموریت به برادر شهیدش پیوست و طبق وصیت خودش در کنار برادر به خاک سپرده شد.
برپایی میزهای خدمت رضوی در منطقه ۵ تهران ویژه بانوان میزهای خدمت رضوی در منطقه ۵ تهران
با حضور گسترده بانوان در سالن اجتماعات آستان مقدس امامزادگان سید جعفر و سیده حمیده خاتون (ع) در باغ فیض برگزار شد و خدمات مشاورهای متنوعی ارائه شد.
میزهای خدمت رضوی به مناسبت سالروز میلاد حضرت علی (ع) دوشنبه ۲۴ دیماه ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات آستان مقدس امامزادگان سیدجعفر و سیده حمیده خاتون(علیهما السلام) توسط خادمیاران کانون خدمت رضوی منطقه۵ تهران برپا شد، بانوان از خدمات مشاورهای در حوزههای مختلف بهرهمند شدند. میزهای خدمت رضوی شامل مشاوره خانواده، مشاوره حقوقی، مشاوره کارآفرینی و اشتغال، مشاوره تحصیلی، مشاوره تبلیغ دینی و فعالیتهای هنری بودند که با استقبال پرشور شرکتکنندگان روبهرو شد. این رویداد به عنوان فرصتی ارزشمند برای تقویت مهارتها و ارتقاء کیفیت زندگی بانوان منطقه، با حضور کارشناسان متخصص و مشاوران مجرب برگزار شد. کانون خدمت رضوی منطقه ۵ تهران بهمنظور ایجاد بستر مناسب برای پیشرفت و حمایت از بانوان، این برنامهها را در آینده نیز ادامه خواهد داد.
پایان دوره آموزش مربی مهد الرضا (ع) در دماوند
مراسم اختتامیه دوره آموزشی مهدالرضا (ع) به مناسبت سالروز ولادت حضرت امام جواد (ع) در مرکز فرهنگی حضرت زهرا (س) مرانک آبسرد برگزار شد.
مراسم اختتامیه دوره آموزشی مهدالرضا (ع) به مناسبت سالروز ولادت حضرت امام جواد (ع)، در مرکز فرهنگی حضرت زهرا (س) مرانک آبسرد برگزار شد. این دوره آموزشی طی ۱۰ روز با حضور اساتید مجرب برگزار شد و به ۴۰ نفر از بانوان مربی گواهی پایان دوره و هدایای تقدیم شد. در این مراسم که با حضور امام جمعه شهر آبسرد، مسئول سازمان تبلیغات اسلامی و مسئول کانون خدمت رضوی دماوند برگزار شد، مقرر شد مربیان جدید با هماهنگی کانون قرآن شهرستان دماوند به ادامه فعالیتهای آموزشی بپردازند. امام جمعه آبسرد، حجتالاسلام امیرحسین ظاهری و حاج علیرضایی مسئول کانون خدمت رضوی دماوند، ضمن تشکر از اساتید و مربیان، بر اهمیت آموزشهای مذهبی و فرهنگی در تربیت نسل آینده تأکید کردند.
تبدیل هنر خیاطی به فرصتی برای ترویج فضایل علوی بانوی خادمیار منطقه ۱۹ تهران
با ابتکاری خلاقانه، هنر خیاطی را به فرصتی برای آشنایی هنرجویان با فضایل حضرت امیرالمومنین (ع) و نهجالبلاغه تبدیل کرده است.
ترویج فضایل اهل بیت (ع) همواره مورد سفارش بزرگان دین بوده و نقش مؤثری در گسترش معرفت و محبت نسبت به ائمه اطهار(ع) دارد.
در همین راستا، خانم زهرا اسماعیلی، از بانوان خادمیار کانون خدمت رضوی منطقه ۱۹، با خلاقیتی ارزشمند و ابتکاری زیبا، کلاسهای خیاطی خود را به محفلی برای شناخت و انس بیشتر با نهجالبلاغه و فضایل حضرت امیرالمومنین (ع) تبدیل کرده است. این بانوی خادمیار که مربی خیاطی و از فعالان هیئتها و کانونهای فرهنگی است، درباره فعالیت خود میگوید: من مربی خیاطی هستم و به نیت امام زمان (عج) در هیئتها و کانونهای فرهنگی، با هزینهای پایین خیاطی آموزش میدهم. قبل از شروع کلاس، حدود ۱۰ دقیقه نهجالبلاغه میخوانیم و مباحثه داریم. از بیانات و فضایل امیرالمومنین (ع) صحبت میکنم تا هنرجویان با شخصیت و کلام این امام همام آشنا شوند. برای تشویق بیشتر، به هنرجویان کتاب نهجالبلاغه هدیه میدهم. این کار نهتنها انگیزه هنرجویان را برای یادگیری هنر افزایش میدهد، بلکه آنها را به خواندن و درک عمیقتر این کتاب ارزشمند سوق میدهد. هدف من از این کار، ترویج فضایل علوی و آسانخوانی نهجالبلاغه است که یکی از گنجینههای بیبدیل معارف اسلامی است. خانم اسماعیلی میافزاید: «نهجالبلاغه کلید فهم بسیاری از معارف دینی ماست و اگر بتوانیم آن را به زبانی ساده و دلنشین به دیگران معرفی کنیم، خدمت بزرگی در مسیر شناخت حضرت امیر (ع) انجام دادهایم.» این اقدام خلاقانه و الهامبخش، الگویی زیبا از بهرهگیری از هنر برای گسترش معارف اسلامی است و نشاندهنده اهمیت تلفیق فعالیتهای فرهنگی و هنری با آموزههای دینی است.
نظر شما