اربعین؛ تجلی‌گاه همگرایی و وحدت امّت اسلامی و مقاومت در برابر مستکبران

آیت‌الله‌العظمی نوری همدانی، با صدور پیامی به آیین اختتامیه دهمین جایزه جهانی اربعین، ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این مراسم، گردهمایی اربعین را تجلی‌گاه همگرایی و وحدت امّت اسلامی و مقاومت در برابر مستکبران توصیف کرد.

به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: مراسم اختتامیه دهمین جایزه جهانی اربعین امروز (چهارشنبه، ۲۶ دی ماه) در سالن الزهرا (س) مجتمع امام خمینی (ره) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
بر پایه این گزارش: در ابتدای این مراسم پیام آیت‌الله‌العظمی نوری همدانی، از مراجع عظام تقلید توسط حجت‌الاسلام «سیدمصطفی نیشابوری» دبیر رویداد جایزه جهانی اربعین قرائت شد.

متن این پبام به شرح ذیل است؛

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَاةُ وَالسَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَنَبِیِّنَا أَبِی الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَعَلَی أهلِ بَیتِهِ
الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّهَ اللهِ فِی الأرَضینَ.

قال رسول الله (صلی الله علیه و آله): اِنَّ الْحُسینَ مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاة

حقائق زیارت اربعین حضرت اباعبدالله الحسین (علیه‌السلام)، همانند فضائل انحصاری آن حضرت نیازمند تبیین و ترویج به ویژه به وسیله قلم، هنر و رسانه است. مشارکت میلیون‌ها زائر شیفته از نقاط مختلف جهان در مراسم زیارت اربعین، حامل پیام‌های مهمی برای جهانیان است.

نمایش بی‌نظیر پیاده‌روی به سوی حرم مطهر سرور آزادگان در اربعین حسینی، جلوه درخشانی از جاذبه ولایت می‌باشد که در مقابل چشمان جهانیان قرار می‌گیرد. از سویی اجتماع اربعین، مظهر بیزاری از استبداد و نماد اعتراض به طاغوت‌های ستمگر بوده و از طرفی پاسداشت شعائر حسینی از جمله حراست از عزت، شرافت و حریت انسانی می‌باشد.

همچنین این گردهمایی عظیم، تجلی‌گاه همگرایی و وحدت امّت اسلامی و مقاومت در برابر مستکبران است که امروز اهمیت آن بیش از هر زمانی احساس می‌شود. همین آثار مهم زیارت اربعین امام حسین علیه‌السلام است که سبب شده حضرات معصومین علیهم‌السلام توجه مسلمانان را بدین سوی معطوف داشته تا آنجا که زیارت اربعین را در کنار فریضه‌ای مانند نماز از نشانه‌های مومنان شمرده‌اند.

در طرف مقابل، دشمنان و بدخواهان همواره تلاش کرده‌اند ابعاد وسیع این حقیقت پوشیده بماند تا از عظمت آن کاسته شود ولی در عین حال بر پرتو این نور الهی افزوده شده است: یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ(صف ۸).

پاسداری از این مهمّ، وظیفه همگان است و بدون شک، تلاش در این مسیر مورد رضایت خداوند و عنایت پیامبر اکرم (صلی‌الله علیه و آله) و اهل البیت (علیهم السلام) خواهد بود. در همین راستا، اقدام به تشویق و جایزه، اقتدا به سیره معصومین است؛ زیرا آن حضرات، نخستین کسانی‌اند که در روزگار خود و شرایطی دشوار، در مورد زیارت حسینی تشویق و ترغیب نموده‌اند. این سخن امام صادق علیه‌السلام است که فرمود: مَنْ زَارَ قَبْرَ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ عَارِفاً بِحَقِّهِ کَانَ کَمَنْ زَارَ اللَّهَ فِی عَرْشِهِ» (کامل الزیارات، ص ۱۴۹)

کسی که امام حسین صلوات الله علیه، را در حالی که معرفت به حق او دارد زیارت نماید گویی خدا را در عرش زیارت کرده است. مقصود از این بیان بلند و نورانی، علاوه بر بیان عظمت ثواب زیارت امام حسین (علیه السلام) این است که این مزار شریف، محل بالاترین تجلیات انوار الهی، و بهترین مقام دریافت فیوضات خداوندی است. و این بهترین تشویق مومن به زیارت مرقد مطهر حسینی است.

در این میان، ابتکار جایزه جهانی اربعین قابل تحسین است. دعوت از زائران، اندیشمندان، هنرمندان و صاحبان قلم از ملیت‌ها و ادیان گوناگون جهت تبیین ابعاد و رموز این سفر معنوی، برداشتن گامی موثر در ترویج شعائر حسینی است و مشمول توجه امام عصر علیه السلام خواهد شد. ان شاء الله.

موفقیت برگزار کنندگان این همایش و پاداش همه شرکت کنندگان و برگزیدگان و مهمانان را از خداوند متعال مسألت می‌کنم.

کد خبر 1798959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha