خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: سید هادی سید افقهی، کارشناس مسائل منطقه در گفت و گوی اختصاصی به خبرنگار بین الملل خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که آیا خبر انحلال حشدالشعبی صحت دارد، یا خیر، گفت: بعد از حوادث سوریه، آمریکا فشار خود را روی دولت السودانی مضاعف کرد. آنها دو درخواست نسبت به السودانی، نخست وزیر عراق مطرح کردند؛ ابتدا مقاومت اسلامی عراق که به طرف سرزمینهای اشغالی موشک شلیک می کرد، منحل کند و سپس حشدالشعبی را نیز منحل کند.
وی افزود: السودانی در برابر این طرح، دو حرکت هوشمند و تاکتیکی انجام داد. ابتدا با فرماندهان مقاومت اسلامی عراق که برای کمک به مردم غزه به جولان و تل آویو موشک شلیک میکردند، وارد مذاکره شد که ما برای اینکه این ابر تیره و تار از آسمان عراق عبور کند، فعلا دست از شلیک موشک بردارند، نه اینکه آنها را منحل کند چرا که هیچ کس نمیتواند مقاومت مردمی را منحل کند.
افقهی توضیح داد: در خصوص حشد الشعبی داستان این گروه، سنگینتر و مفصلتر از مقاومت اسلامی عراق است چرا که این گروه اصلا توسط دولت عراق تشکیل نشده است، بلکه بر اساس فتوای مرجع دینی عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سیستانی مبنی بر جهاد کفایی تشکیل در زمانی که داعش در سال ۲۰۱۴ ظاهر شد و سه استان سنی نشین پهناور صلاح الدین، الانبار و نینوا را یک شبه اشغال کرد، آن را صادر کرد.
این کارشناس امور بین الملل افزود: آیت الله سیستانی پس از احساس خطر فتوای جهاد کفایی را داد که این امر مبنای تشکیل و شکل گیری حشدالشعبی شد. جوانان شیعه به این فتوا اجابت کردند. با وجود آنکه از سنی ها، ایزدی ها و مسیحیان نیز در حشدالشعبی عضویت پیدا کردند اما ۸۵ درصد این گروه را شیعیان تشکیل دادند.
این کارشناس امور بین الملل گفت: مقام معظم رهبری نیز فرمودند شهید سلیمانی با کمک شهید ابومهدی المهندس حشدالشعبی را راه اندازی کرد و انبارهای تسلیحاتی ایران به روی حشدالشعبی گشوده شد.این گروه را مسلح کرد چرا که آمریکایی ها که خودشان داعش را به وجود آورده بودند حاضر نبودند حتی یک گلوله به ارتش عراق بدهند که در مقابل داعش بایستد، بنابراین حشدالشعبی را دولت عراق به وجود نیاورده که این دولت بخواهد آن را منحل کند.
وظایف حشد الشعبی
وی در ادامه درباره فعالیت حشد الشعبی گفت: شرح وظایف حشدالشعبی تعریف شده است،مثل این می ماند که بگویید در ایران سپاه و ارتش ادغام شوند. هر یک از آنها وظایف خاص خود را دارند.
افقهی تاکید کرد: ارتش کلاسیک عراق یک ارتش ناتوان است چرا که آمریکا بعد از سقوط صدام اجازه تشکیل یک ارتش کلاسیک، مجهز و قدرتمند را به کشور عراق نداد.
وی افزود: ارتش عراق در تعریف آکادمیک نظامی اصلا قابل تعریف نیست و بیشتر نقش یک پلیس مرزی را دارد. مثل وضعی که در سوریه به وجود آمد، وقتی بشار اسد سقوط کرد، اسرائیل برای ارتش سوریه چیزی باقی نگذاشت و همه را بمباران کرد.
این کارشناس ادامه داد: وقتی آمریکا وارد عراق شد همه چیز را بمباران کرد. الان حتی سامانه موشکی در این کشور وجود ندارد که در مقابل تجاوزات هواپیماها و پهبادهای آمریکا از خود دفاع کنند.
وی ادامه داد: چنین وضعیتی را در لبنان نیز شاهد هستیم. همه روزه هواپیماهای اسرائیلی به آسمان بیروت تجاوز می کنند. اما لبنانی ها قادر به هیچ گونه اقدامی علیه آنها نیستند چرا که آمریکایی ها اجازه تشکیل سامانه موشکی را به آنها نمی دهند، بنابراین حشدالشعبی مصوب مجلس است، مجلس را نیز نمایندگان مردم تشکیل میدهند.
فلسفه تاسیس حشد الشعبی
افقهی توضیح داد: فلسفه تاسیس آن ظهور داعش است، مشروعیت تاسیس آن فتوای جهاد کفایی است و ساختار و تشکیلات آن را ایران و عراق کمک کردند و آموزش ها، تسلیحات، تاکتیک ها و فناوری ها و شهدای آنها همگی مردمی هستند.
وی افزود: در سالروز بزرگداشت شهید سلیمانی و المهندس در عراق، السودانی سخنرانی بسیار مهمی کرد و در دیدار اخیر وی با رهبر انقلاب نیز مقام معظم رهبری فرمودند حشدالشعبی را صیانت، حمایت و تقویت کنید چون عراق مامور به اخراج نیروهای آمریکایی است؛ بنابراین انحلال حشدالشعبی دست دولت نیست و تنها در صورتی این گروه منحل می شود که همان مرجعی که دستور جهاد کفایی را داد دستور انحلال آن را بدهد. مشروعیت از پارلمان نیست و در پارلمان تنها بحث مقبولیت قانونی آن مطرح شد.
این کارشناس گفت: حشدالشعبی یک نیروی قانونی رزمنده هم ردیف نیروهای مسلح عراق است؛ پس این گونه قانونی شد. طبق قانون اساسی هر کس نخست وزیر عراق شود، فرمانده کل قوای عراق میشود، بنابراین، مسئله حشد الشعبی تضمین شده است.
آینده مقاومت
سید هادی افقهی درباره وضعیت آینده مقاومت در لبنان و غزه اظهار کرد: محور مقاومت، بدون تعارف آسیب دید و زمانی هم آسیب دید که آمریکا وارد جنگ شد. بعد از طوفان الاقصی اسرائیل دست و پای خود را گم کرده بود، ضربه مهلکی بود. چرا که اولین بار در تاریخ جنگ های اسرائیل و فلسطین این بار حماس و جهاد اسلامی عملیات تهاجمی انجام دادند.
وی افزود: پیش از آن تمام حملات آنها پدافندی و دفاعی بود یعنی اسرائیل حمله می کرد و آنها پاسخ می دادند اما در طوفان الاقصی با مهندسی و فرماندهی شهید یحیی السنوار به داخل غلاف غزه حمله صورت گرفت و حماس از چهار جبهه هوایی، زمینی، دریایی و تونلی به تمام اهداف از پیش تعیین شده خود رسیدند.
این کارشناس تاکید کرد: عملیات طوفان الاقصی یک ضربه کاری زد. در تاریخ جنگهای بین دو طرف هیچ گاه اسرائیل بیشتر از ۳۰ روز نجنگیده است، اما تاکنون یک سال و سه ماه است که این جنگ ادامه دارد تا جایی که آمریکا مجبور شد خودش سید حسن نصرالله را به شهادت برساند. جالب است بدانید شهید نصرالله با خالی کردن هشت تن بمبهای سنگر شکن و سمی به شهادت رسید و حتی ترکش وی را نگرفت، بلکه سم آن بمبها منجر به شهادت وی شد.
وی افزود: مسئله حزب الله یک آسیب دیگر است که خوشبختانه در جنگ ۶۶ روزه در یک روز ۴۰۰ موشک شلیک کرد. از مجموع شورای عالی نظامی حزب الله تنها پنج نفر باقی مانده بودند و چهار تن از آنها توسط اسرائیل و با کمک آمریکا به شهادت رسیدند، اما با این وجود، اسرائیل در جنگ ۶۶ روزه حتی نتوانست یک روستا را تصرف کند.
افقهی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی همچنین در داخل غزه در خلال این ۱۰۰ روز بیش از ۵۲ کشته داده است. آیا حماس تسلیم شده و پرچم سفید را بالا آورده است؟ اگر حماس تسلیم شده پس چرا نتانیاهو آتش بس، آزادی گروگان ها و عقب نشینی از غزه را قبول کرد؟ در واقع جنگهای رسانه ای پیروز شدند؛ به همین دلیل حضرت آقا فرمودند این توهم دشمن را با بیان واقعیتها رو به رو کرد.
احتمال وقوع وعده صادق۳
وی در ادامه درباره اینکه آیا احتمال تحقق وعده صادق ۳ وجود دارد، گفت: شک نکنید، منتهی وعده صادق ۳ شبیه ۱ و ۲ نخواهد بود. این بار ضربه کاری خواهد بود. حضرت آقا نیز فرمودند خطای محاسباتی دشمن را باید به او نشان دهیم. با یک ضربه تاکتیکی و نمادین همانند وعده صادق ۱ و ۲ آنها دوباره ما را میزنند و بیشتر شبیه پینگ پنگ می شود.
وی افزود: ما نیاز به یک سری آمادگیهای جدی، گسترده، متنوع و همه جانبه داخلی و خارجی از نظر سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی نیاز داریم. مانورهای ما ادامه دارد.
وی توضیح داد: پرده برداری از شهرک زیرزمینی موشکی یکی از این موارد است و اینها لرزه بر اندام رژیم صهیونیستی میاندازد. رژیم صهیونیستی نمیتواند هر روز علیه ما اقدام نظامی کند زیرا بین ما و آنها دو هزار و خرده ای فاصله وجود دارد و از طرفی نیز در صورت رسیدن هواپیماهای آنها نمی تواند موشک های وال استریت، کروز و هاپیرسونیک را با خود حمل کند و حداکثر ۲ تا ۴ موشک می تواند حمل کند، اما موشک های ما سنگرشکن هستند.
این کارشناس توضیح داد: ایران باید ضربه ای بزند که هم ابعاد نظامی، امنیتی، زیرساختی و حتی اقتصادی داشته باشد و ایران روی این چهار محور کار میکند. حضرت آقا نیز فرمودند ما نه عجله می کنیم و نه تردید می کنیم یعنی کاملا با محاسبه و با برآورد تبعات ضربه باید باشد. اکثر مانورهای آنها اطراف تسلیحات اتمی ما انجام می شود و مجهزترین سامانه های هوایی و ضد هوایی را اطراف ایران می زند، گرچه تاسیسات اتمی ما در ۴۰ نقطه ایران پخش است و در یک جا متمرکز نیست؛ بنابراین اگر ما ضربه نزنیم اسرائیل مخصوصا بعد از حوادث سوریه جریح می شود و گمان میکند ایران ضعیف شده، حزب الله را زدیم، حماس تسلیم شده، یمن هم که فردا میزنیم، بعد سر ایران می آییم و هر کاری که می خواهیم سر آنها درمی آوریم. یعنی هم جامعه طرفدار محور مقاومت دلسرد و مایوس می شود و هم در داخل ایران ممکن است خودشان را ببازند در حالی که ما قدرت اول منطقه هستیم.
نظر شما