به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست خبری پنجمین مجمع عمومی انجمن خادمان قرآن کریم صبح امروز (دوشنبه، اول بهمن ماه) در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست، «سیدعلی سرابی»، دبیر کل انجمن خادمان قرآن کریم به اهم اهداف و محورهای برنامه های آینده انجمن پرداخت و گفت: تلاش در جهت تحکیم مبانی قرآنی انقلاب اسلامی با بهره گیری از اندیشه و تجربیات مدیریتی و توانمندی های بی نظیر خادمان قرآن در عرصه های پژوهش و آموزش های عالی قرآنی و نیز حفظ، قرائت و آموزش قرآن، انجام فعالیت های هنری مختلف و متنوع قرآنی و دیگر حوزه های مرتبط از اهداف و برنامه های آینده این انجمن است.
دبیر کل انجمن خادمان قرآن کریم بیان کرد: تلاش در جهت شناسایی خادمان حقیقی قرآن کریم در اقصی نقاط میهن اسلامی و تجلیل و حمایت از فعالیت ها و تولیدات قرآنی خادمان قرآن و حمایت های معنوی و مادی از چهره های خدوم قرآنی در سطوح و عرصه های مختلف و همچنین حضور فعال و نقش آفرینی در رویدادها و فعالیت های کلان فرهنگی و قرآنی کشور همانند برگزاری نمایشگاه ها و مسابقات ملی و بین المللی قرآنی به عنوان مجری تخصصی از دیگر رویکردها و فعالیت های مورد توجه این انجمن است.
سرابی با اشاره به اینکه نقد و تحلیل عالمانه و منصفانه همواره یکی از برنامه های مورد توجه در این انجمن بوده است، خاطرنشان کرد: فعالیت های قرآنی مردمی و ارائه مشاوره و راهکارهای توسعه فرهنگ و فعالیت های قرآنی در سطح ملی و بین المللی با بهره گیری از اندیشه و تجربیات ذیقیمت خادمان به عنوان اعضای انجمن همواره مورد توجه بوده است. همچنین تلاش کرده ایم حضور فعال در عرصه های اجتماعی و سیاسی در مقاطع گوناگون در راستای منویات مقام معظم رهبری و ایفای نقش جدی در جهاد تبیین در حوزه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را مورد توجه قرار دهیم.
دبیر انجمن خادمان قرآن کریم انجام برنامه های تشکیلاتی و ساختاری در انجمن خادمان قران کریم را از دیگر رویکردهای مورد توجه دانست و تصریح کرد: در همین راستا برگزاری به موقع جلسات ارکان مختلف انجمن از جمله شورای عالی انجمن و جلسات هیئت های اجرایی مجامع تخصصی انجمن و مجمع عمومی انجمن همواره مورد توجه بوده است و در همین راستا بنا داریم در هفته آینده همزمان با برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم در مشهد مقدس نشست این مجمع و همزمان با برگزاری نمایشگاه قرآن جلسات قرآن کریم برگزار شود.
وی ابراز کرد: بنا داریم در این جلسات در مورد تعیین بازرسان انجمن، تصویب ترازنامه و گزارش مالی و کاری انجمن، اعلام نظر و موضع در خصوص تحولات فرهنگی و قرآنی، ارائه نظر و راهکار در خصوص کلان برنامه ها و رویدادهای قرآنی کشور و نیز ساختارهای اداری قرآنی و دیگر مسائل مرتبط تصمیم گیری و راهکارهای لازم ارائه شود.
سرابی یکی از برنامه های مهم انجمن در سال جاری را شناسایی و معرفی خادمان برجسته قرآن به منظور تجلیل و دریافت لوح خادمان قرآن از رییس جمهور دانست و ابراز کرد: اکنون در حال شناسایی خادمان برجسته جهت معرفی و برگزاری مراسم تجلیل از خادمان قرآن برای ماه مبارک رمضان پیش رو هستیم و فراخوان عمومی و اختصاصی دستگاه های مرتبط از دو هفته قبل اعلام شده است و بنا داریم تا دهم بهمن اطلاعات ارسالی جمع آوری شود و کار کارشناسی تخصصی انجام و به هیئت های اجرایی مجمع تخصصی ارسال شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه استقرار این انجمن ۱۰ سال به طول انجامید، گفت: با تغییرات مکرر معاونت معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محدودیت منابع استقرار این ساختار در این مدت به طول انجامید و این امر غیرطبیعی نبود و پس از استقرار این مجمع و حل مشکلات اولین جلسه مجمع به منظور شناسایی خادمان به تصویب شورا رسید.
سرابی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری شبستان پیرامون اینکه آیا این امکان هست که یک خادم قرآن در چند دوره متوالی مورد تقدیر قرار گیرد، گفت: خیر، خادمان برای یک دوره انتخاب می شوند، البته در دهه ۸۰ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سه سطح خادمان قرآن را انتخاب می کرد و خادمان با ویژگی های خادم قرآن، فعال ممتاز قرآنی و فعال برگزیده انتخاب می شدند، که از سال ۹۲ این روند متوقف شد و فقط تجلیل شدگان با عنوان خادم قرآن معرفی می شوند.
وی تصریح کرد: کسانی که به عنوان فعال برگزیده و ممتاز معرفی می شوند، به تدریج با توجه به فعالیت هایی که دارند به عنوان خادم معرفی شوند و یک نفر که دفعه اول به عنوان خادم معرفی می شود، در دوره های بعد به عنوان خادم معرفی نمی شود مگر آنکه شخصی که مدیر موسسه بوده و در همایش تجلیل از خادمان از طرف موسسه به عنوان خادم آن معرفی و سال های بعد به عنوان شخص حقیقی به عنوان خادم انتخاب شده است. به عنوان مثال استاد وظیفه شجاع، مدیر موسسه مهد قرآن آذربایجان شرقی در یک سال به دلیل فعالیت های شاخص موسسه مورد تقدیر قرار گرفت و در سال دیگر به عنوان حافظ و استاد قرآن به عنوان خادم قرآن معرفی شد.
بیشترین خادمان قرآن از کدام استانها هستند؟
بنا بر این گزارش، در ادامه این نشست، «محمدرضا پورمعین»، موسس انجمن خادمان و دبیر مجمع تخصصی مدیران قرآنی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر یک دهه از تشکیل انجمن خادمان قرآن کریم می گذرد، بیان کرد: در زمستان سال ۱۳۹۳ ما مأمور به تشکیل انجمن خادمان قران کریم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت قرآن و عترت شدیم و با حکم معاون قرآن و عترت من به عنوان دبیر موسس انجمن خادمان انتخاب شدم.
وی ادامه داد: پس از این حکم اولین مجمع خادمان قرآن با حضور اکثریت برگزار شد و طرح اولیه اساسنامه پیشنهادی در صحن جلسه مجمع به استحضار رسید و تشکیلات مجامع تخصصی همزمان راه اندازی و انتخابات موفق برای تشکیل مجامع تخصصی چندگانه با حضور مدیران، هنرمندان، اصحاب رسانه، ناشران و پژوهشگران برگزار شد.
پورمعین تصریح کرد: در سال ۹۵ اساسنامه مجمع به ثبت اولیه در سازمان ثبت اسناد و مدارک رسید و پس از آن موفق شدیم مجامع تخصصی را به صورت رسمی راه اندازی کنیم. همزمان با این اتفاق در نمایشگاه قرآن و سامانه مجازی و بانک اطلاعات حضور فعالی داشته ایم و حتی در دوره کرونا فعالیت های ما به صورت غیر حضوری دنبال می شد.
موسس انجمن خادمان قرآن کریم خاطرنشان کرد: در طول این سال ها ۱۰۰ خادم به مجموعه خادمان قرآن کریم اضافه شده است. انتخاب خادمان و فرآیندهای ساختاری، فعالیت ها و جلسات این مجمع در طول این سال ها هیچ وقت تعطیل نشده است و کتاب از خادمان قرآن کریم نیز چاپ و منتشر گردیده، از طرفی مستندسازی از خادمان قرآن مورد توجه بوده است اما با توجه به مشکلاتی که از لحاظ مالی داشته ایم، برنامه ها و فرآیندهای ما هنوز کامل نشده است و در حال حاضر ما به نقطه شناسایی ۳۰۰ خادم قرآن رسیده ایم که بیشترین فراوانی خادمان قرآن به ترتیب در استان های تهران، مشهد، قم و اصفهان است.
پورمعین خاطرنشان کرد: علیرغم شهادت آیت الله سیدابراهیم رئیسی و تغییرات دولت و معاونت قرآن و عترت، تاکنون موفق شده ایم ۱۰ جلسه شورای عالی قرآن را برگزار کنیم.
نظر شما