سخنان ترامپ برای منطقه نگران‌کننده است/ حرف‌های تکراری ترامپ درباره ایران

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسایل آمریکا تاکید کرد: اینکه ترامپ پس از ادعاهای خود مبنی بر صلح طلبی و پایان بخشی به جنگ‌ها در همان روز اول ریاست جمهوری خود درباره این موضوع مهم ابراز تردید می‌کند و اظهار می‌کند تضمینی برای آن وجود ندارد، کمی نگران کننده است.

 امیر علی ابوالفتح، کارشناس مسایل آمریکا در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار بین الملل خبرگزاری شبستان درباره سخنان ترامپ درباره ایران و تحولات منطقه گفت: ترامپ در نطق افتتاحیه خود درباره ایران هیچ صحبتی نکرد و تنها اشاره ای به تحولات منطقه داشت و آزادی گروگان‌ها یک روز قبل از آغاز ریاست جمهوری خود را دستاورد خویش دانست در حالی که آن زمانی که این اتفاق افتاد که هنوز رئیس جمهور نبود و بایدن همچنان رئیس جمهور آمریکا بود.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های ترامپ این است که موفقیت‌های دیگران را به اسم خود تمام می‌کند. ولی بعد از نطقش در مراسم‌های مختلفی که برگزار شد خبرنگاری درباره آینده آتش بس از او سوال می‌کند و او درباره این مسئله تردید دارد. اگر بخواهیم بدبینانه نگاه کنیم، می‌توانیم بگوییم ترامپ، نتانیاهو را تحت فشار قرار داد تا پیش از مراسم تحلیف گروگان‌ها آزاد شوند تا آن را موفقیت خود برشمارد اما احتمال دارد پس از آزادی گروگان‌ها اسرائیل مجددا به سراغ غزه برود و جنگ را آغاز کند و حماس را نابود کند و دوباره دست به نسل کشی و کشتار بزند.

ابوالفتح ادامه داد: ترامپ پس از ادعاهای خود مبنی بر صلح طلبی و پایان بخشی به جنگ‌ها در همان روز اول ریاست جمهوری اش درباره این موضوع مهم ابراز تردید می‌کند و اظهار می‌کند تضمینی برای آن وجود ندارد و به همین دلیل این مسئله کمی نگران کننده است چرا که فلسطینیان به دنبال برهم زدن آتش بس نیستند و آتش بس به نفع آنها است، ولی اسرائیلی‌ها به شدت ناراحت هستند و وزرای او، نتانیاهو را تحت فشار قرار داده اند تا مجددا جنگ را آغاز کند؛ بنابراین بعید نیست این سخن ترامپ چراغ سبز به نتانیاهو باشد.

این کارشناس مسایل آمریکا درباره روابط ترامپ با ایران گفت: ترامپ درباره ایران خارج از مراسم تحلیف، همان سخنان تکراری را مجددا به کار برد که من اگر بودم هفتم اکتبر اتفاق نمی افتاد و ایران پولی نداشت که به حماس بدهد و باید گفت که به طور کلی درباره ایران همان مسایل تکراری را عنوان کرد، اما سخنان او درباره منطقه می‌تواند نگران کننده باشد.

وی درباره اینکه آیا مواضع ترامپ نسبت به دوره قبلی‌اش تغییر کرده است، گفت: بله، تغییرات بسیار زیادی کرده است، اما نباید فراموش کنیم که ما از چهار سال ریاست جمهوری ترامپ در دوره قبلی صحبت می کنیم در حالی که هنوز ۲۴ ساعت هم از حضور مجدد وی بر مسند ریاست جمهوری نگذشته است. نمی توان ۲۴ ساعت را با ۴ سال مقایسه کرد، اما می توان ۲۴ ساعت اول این دو دوره را با هم  می‌توان مقایسه کرد، اما اگر بخواهیم مقایسه بهتری داشته باشیم باید زمان بیشتری بگذرد اما تا همین الان می‌توان گفت ترامپ تغییر کرده و خط و نشان و تهدیدهای وی چه در مسایل داخلی و چه مسایل بین المللی زمین تا آسمان تفاوت کرده است. همچنین ترامپ گمان می‌کند صاحب پیروزی شده است و نظرکرده الهی است و خدا جان او را از آن سوء قصد نجات داده است، حتی در مراسم تحلیف گفت که خدا مرا نجات داد تا من آمریکا را نجات دهم. وی با پشت گرمی خود به رای دهندگان و تصور مقبول بودن نزد پروردگار دیگر خدا را نیز بنده نیست. ترامپ برخلاف گذشته به جز چین درباره دشمنان آمریکا نظیر کره شمالی، ونزوئلا و... و. چندان خط و نشان نکشیده و اتفاقا برای متحدین آمریکا نظیر کانادا، مکزیک و حتی اروپا خط و نشان کشیده است.

این کارشناس سیاسی در ادامه درباره اینکه بازگشت ترامپ وضعیت تحریم‌ها را به شکل خواهد کرد، گفت: هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است و در فرامینی که امضا کرد هیچ گونه اشاره‌ای در خصوص ایران نکرده است. باید صبر کنیم ببینیم در آینده چه کار خواهد کرد، زیرا در حال حاضر آن قدر سرش شلوغ هست که به این موضوع نمی‌پردازد البته عنوان کرده که می‌خواهد فشار حداکثری را برگرداند و حداکثر را می‌خواهد حداکثرتر کند. ترامپ قصد دارد با ایجاد فشار بر ایران کشور ما را پای میز مذاکره با خود بکشاند و در واقع هدف نهایی‌اش ایجاد توافق با ایران است اما این کار را در زیر سایه‌ای از رعب و وحشت انجام می‌دهد تا ایران به مذاکره تن بدهد.

امیر علی ابوالفتح در ادامه درباره اقدام ترامپ در لغو حکمی که بایدن علیه شهرک نشینان داده بود، گفت: هم کار بایدن که این قانون را تصویب کرد و هم کار ترامپ که آن را لغو کرد، نمادین بود. آمریکا خیلی بزرگ‌تر از آن است که چهار نفر شهرک نشین تحریم شود یا نشود. آن زمان بایدن می‌خواست مثلا بگوید من هم در مقابل ظلم و جنایت در حق فلسطنیان یک کاری کردم و اسم چهار نفر را در تحریم گذاشت، در واقع این کار نه دردی از فلسطینیان دوا کرد و نه کمکی به اسرائیل کرد. کل دولت اسرائیل در حال منتفع شدن از آمریکا است، بنابراین تحریم شدن چهار نفر دیگر اهمیتی ندارد و بود و نبودشان نه مشکلی برای اسرائیل ایجاد می‌کرد و نه دردی از دردهای فلسطینیان کم می‌کرد. اولا اینکه ترامپ عنوان کرده بود که هر طرح اجرایی که توسط بایدن مصوب شده را لغو می‌کند و اصلا مهم نیست آن طرح چه بوده است، ثانیا با این کار می‌خواهد به یهودیان بگوید همین چهار قانون شکن و جنایتکاری که به فلسطینیان ظلم می کردند از تحریم خارج می‌کنم، حالا هر کاری که دلتان می خواهد بروید انجام دهید.

این کارشناس آمریکا درباره اینکه چقدر احتمال دارد مسئله عادی سازی روابط مجددا توسط ترامپ مطرح شود، اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که ترامپ به آن افتخار می‌کند، همین مسئله است که وی توانست کشورهای امارات و بحرین را برای عادی سازی روابط خود با اسرائیل راضی کند. عادی سازی روابط کشور ثروتمند و قابل نفوذ امارات متحده عربی با اسرائیل خدمت بزرگی بود که آمریکا به اسرائیل انجام داد. ترامپ تمایل دارد عربستان را نیز برای عادی سازی روابط خود با اسرائیل راضی کند و اکنون که آتش بس نیز برقرار شده، قطعا برای تحقق این امر فشار را بر این کشور بیشتر می‌کند. عربستان سعودی در زمان جنگ بین اسرائیل و فلسطین به این توافق راضی نبود اما با ایجاد آتش بس امکان توافق بین عربستان و اسرائیل وجود دارد البته شاید همانند امارات  شاهد برقراری روابط دیپلماتیک و تبادل سفیر میان عربستان و اسرائیل نباشیم اما سعی خواهند کرد تا ارتباط پنهانی بین آنها آشکار شود و عربستان نیز در مسیری قرار می‌گیرد که در نهایت منجر به پیوستن به «پیمان ابراهیم» شود. ترامپ قطعا با استفاده از لابی‌های خود بر عربستان فشار خواهد آورد، اما من هیچ گونه پیش بینی از موفقیت یا عدم موفقیت در این امر ندارم.  

کد خبر 1799966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha