طلبه نباید دچار روزمرگی شود/ مسئولیت پذیری، ذات طلبگی است

امام جمعه قم با بیان اینکه نگاه‌های محدود انسان را به جایی نمی‌رساند گفت: مسئولیت پذیری، ذات طلبگی است و کسانی که دچار روزمرگی می‌شوند به جایی نمی‌رسند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، آیت الله حسینی بوشهری امروز در جمع تعدادی از طلاب مدرسه علمیه سفیران هدایت امام جواد (ع) آزادشهر استان گلستان، به تبین هدف و افق لازم در نگاه یک طلبه پرداخت و گفت: آیا دایره نگاه ما یک دایره محدودی است که چند کلمه درس بخوانیم و یک عمل درست داشته باشیم و تمام، یا اینکه افق دید ما به یک محدوده کوچک کاری محدود نمی‌شود؟!

وی افزود: قبل از انقلاب اسلامی به روحانیت مجال نمی‌دادند، مگر در مواردی که با منافع آن‌ها در تضاد نبود؛ اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، افق دست اندر کاران حوزه وسیع‌تر شد که هم به حوزه بپردازند، هم گره‌گشای مشکلات نظام باشند و هم تشنگان معارف اهل بیت در جهان را سیراب کنند.

امام جمعه قم با بیان اینکه نگاه‌های محدود انسان را به جایی نمی‌رساند گفت: امروز طلبه شدن باید با این نگاه باشد. هدف خود را عالی و بلند قرار دهید  و آنچه در توان دارید از همه فرصت‌ها استفاده کنید.

وی خطاب به طلاب جوان افزود: خداوند به شما لطف کرده است که نام شما در زمره سربازان امام زمان عجل الله تعالی فرجه ثبت شده است. باید تلاش کنید تا حضرت از شما راضی باشد.

رئیس جامعه مدرسین ادامه داد: زمان زود می‌گذرد و عمر به سرعت تمام می‌شود. شما باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنید که زمان شما هدر نرود.

وی با بیان اینکه انسان‌ها یا مسئولیت پذیرند، یا مسئولیت گریزند و یا مسئولیت ستیز، عنوان کرد: کسانی که مسئولیت ستیزند، نه تنها مسئولیت نمی‌پذیرند، بلکه آن چنان از در ستیز وارد می‌شوند که دیگران را نیز از کار خود منصرف کنند.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری خطاب به طلاب جوان گفت: ذات طلبگی مسئولیت پذیری است. حالا که آمده‌اید باید محکم بایستید و برای هر ثانیه از وقت خود برنامه داشته باشید تا موفق شوید. کسانی که دچار روزمرگی می‌شوند به جایی نمی‌رسند.

وی ادامه داد: عزمتان را در درس خواندن و تهذیب نفس جذب کنید. در اولین گام باید قبل از اینکه به فکر هدایت دیگران باشید، به فکر خودسازی خودتان باشید تا اول خودتان عالم و ساخته شوید.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به فضای آلوده فرهنگی جامعه افزود: در انسان علاوه بر عقل، غرایز دیگری نیز وجود دارد که دائما با عقل درگیرند. باید به گونه‌ای عمل کنید که آموزه‌های دینی عقل شما را تقویت کند و غرایز دیگر خود را کنترل کنید. اگر اینگونه شود، حرف شما در دل مردم اثر خواهد گذاشت.

وی افزود: امیرالمؤمنین علیه السلام می‌فرماید «مَن نَصَبَ نَفسَهُ للنّاسِ إماما فلیَبدأ بتَعلیمِ نَفسِهِ قَبلَ تَعلیمِ غَیرِهِ» یعنی هر که خود را در مقام پیشوایی مردم قرار دهد باید پیش از تعلیم دیگران، به تعلیم خود بپردازد.

یادآور می شود در پایان این جلسه، مراسم عمامه گذاری دو تن از طلاب مدرسه علمیه سفیران هدایت امام جواد (ع) آزادشهر و همچنین تقدیر از زحمات یکی از خیرین با سابقه برگزار شد.

کد خبر 1799970

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha