به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، رفاقت و برقراری ارتباطات اجتماعی جز ویژگی های همه انسانها بوده و ماهیت اجتماعی افراد متناسب با دوستی ها مورد بررسی قرار میگیرد و چه بسا رفاقتهایی که منجر به پیشرفت شده و پشتوانهای برای زندگی فرد بوده است.
گردهماییها و محل های اجتماع مثل مدرسه و جشن و مواردی از این قبیل به تقویت دوستیها و یا برقراری ارتباط اجتماعی کمک کرده و به همین خاطر فرد فعال اجتماعی بیشترین رابطه دوستی را با هم نوعان خود دارد.
کانونهای فرهنگی و هنری مساجد هم در بین هزاران کارکرد خود یک ویژگیها هم داشته اند که دوستیها را برقرار کرده و یا محلی برای حضور رفاقتانه جوانان و نوجوانان شده است.
تب و تاب دوستی بین نوجوانان و جوانان در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد باعث تقویت حضور این نسل میشود که هرچقدر این مولفه بیشتر مورد توجه قرار گیرد، اعضا نیز به نسبت به افزایش پیدا خواهند کرد.
شاید اختلافات و دعواهای سلیقهای هم در این مراکز به چشم آید اما این موضوع کل داستان نبوده و دوستی و آشتی بعد از اختلاف ایجاد میشود و نگرانی و کینه ای باقی نخواهد ماند.
فعالیت اجتماعی و رفاقت بین نوجوانان
فعالیت های اجتماعی ظرفیتهای متعددی را برای جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان ایجاد میکند که مهارتهای زندگی و ارتباط گیری با دیگران از جمله آن است و فرد در این روابط نوع رفتار را بیشتر میآموزد.
تشکلهای اجتماعی و فعالیت در این مراکز به نوجوان و جوان کمک میکند تا دامنه ارتباطات خود را گسترده کرده و در قالب اقدامات تیمی رشد پیدا کند و دوستان بیشتری را هم پیدا کرده و رابطهها گسترده تر از اعضای خانواده، هم کلاسی و همسایه ها بشود.
استاد روانشناس و پژوهشگر در حوزه روابط اجتماعی به موضوع دوستیابی جوانان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: در فعالیتهای اجتماعی این قشر برقراری ارتباط و حفظ حرمت و جایگاه ها را فرا می گیرند.
علیرضا معماریان با بیان اینکه عضویت در نهادهای فرهنگی مثل کانونهای مساجد به تقویت این رابطهها کمک میکند، افزود: باید زمینههای حضور هدفمند بچه ها را در این مراکز هنگام اوقات فراغت فراهم کرد.
وی ادامه داد: حضور هدفمند، علاقه مند و دارای برنامه در این خصوص مهم بوده تا در دوستی و ارتباطات به مسیرهای صحیح هدایت و از وقت خود بهترین استفاده را ببرند.
عملکرد مدیران کانون های مساجد در عضویت جوانان و نوجوانان
برای تقویت این دوستی و حضور افراد در کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیاز به برنامه ریزی است تا افراد زمینه حضورشان بیشتر فراهم شود.
حضور دوستانه و جمع صمیمی در کانون های فرهنگی و هنری یکی از مهمترین پلهای جذب افراد به حساب میآید که اگر تیم مدیریتی این فضا را فراهم کنند، رقبت بیشتری به حضور خواهد بود.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان در این خصوص گفت: بسیاری از دوستی و ارتباطات اجتماعی موثر جوانان و نوجوانان از مساجد شروع شده و مثل مدرسه که دانش آموزان با همکلاسی های خود رفیق می شوند در دل مسجد هم همین موضوع اتفاق میافتد.
محمدتقی محمدیان با باور به اینکه آغاز دوستی از مسجد با برکت خواهد بود، تصریح کرد: خانواده ها نسبت به این حضور و برقراری روابط اجتماعی مطمئن بوده و احساس خوبی دارند.
وی افزود: مدیران و تیم اجرایی کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید زمینه تقویت دوستی و حضور رفاقتی جوانان و نوجوانان را به کانون ها فراهم کرده و زمینه پایداری آن را نیز ایجاد کنند.
محمدیان خاطرنشان کرد: رفاقت با امام جماعت، هیات امنا، مدیر کانون و دیگر ارکان به حضور همیشگی و ماندگاری ارتباط نقش میدهد.
محیط دوستانه و احساس مثبت زندگی
محیط های دوستانه و محلهای اجتماعی که مایه امید زندگی باشد، احساس خوبی برای حضور فراهم میکند که مسجد به دلیل جایگاه معنوی چنین ویژگی دارد و مردم به سبب ارتباط معنوی حال خوبی پیدا می کنند و اگر نمازگزاران، متولیان و ارکان فرهنگی مسجد نیز با ارتباط گیری مناسب و رفتار پسندیده با همدیگر باعث حضور افراد شوند آنگاه حال و هوای خوبی در جامعه به وجود میآید.
حضوری که جوان و نوجوان از آن احساس مثبت داشته و در کنار دوستان خود آرامش پیدا میکند و باعث شده تا حتی نگرانیها نیز از بین برود.
هر چقدر بستر حضور برای نوجوانان و جوانان با تمام سلایق و علاقهها به کانون جذب و محیطی امن و آرام برای آنان فراهم و به توسعه دوستیها و رابطههای مثبت زندگی کمک کرد و اگر این پاتوق های تقویت بشود بسیاری از رنجها و غصهها به سبب ارتباطات کاهش یافته و مانع از انحراف و اتلاف وقت و سرمایه انسانی خواهد شد.
نظر شما