به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «العربی الجدید»، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در چند روز گذشته تحت فشارهای شدیدی قرار گرفته است.
باید گفت که هدف ازتحت فشار قرار دادن حماس برای دست کشیدن از سلاحهای خود در غزه و عقب نشینی از صحنه سیاسی در غزه است و این مسئله به عنوان زمینه سازی برای آغاز مرحله دوم توافق آتش بس مطرح شده است که شامل شروع بازسازی غزه میشود.
بر اساس اطلاعات به دست آمده، برخی طرفها برای تصویب طرحی که در محافل دیپلماتیک در چندین کشور با هدف ارائه آن به دولت آمریکا تدوین کردهاند به حماس برای خلع سلاح فشار وارد میکنند تا تضمینی برای توقف طرح آوارگی و آغاز بازسازی باشد.
این منابع افزودند: این طرح به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا ارائه خواهد شد تا از برخی مفاد طرح خود عقبنشینی کند، مشروط بر اینکه جایگزینی واقعبینانه ارائه شود که از تکرار درگیریها با اسرائیل جلوگیری کند و ثبات وضعیت امنیتی در نوار غزه را تضمین کند.
مخالفت حماس با خلع سلاح مقاومت
این منابع اظهار کردند که رهبری حماس به مقامات کشورهای عربی، از جمله مصر، آمادگی خود را برای حمایت از دولت یا حاکمیت نوار غزه، و حمایت خود از هر دولت مستقل فلسطینی که بر سر آن توافق شده است، اعلام کرده است و با این حال بر رد مطلق خود از بحث در مورد موضوع خلع سلاح مقاومت تاکید کرده است، مگر در چارچوبی یک جدول زمان بندی تعیین شده با ایجاد تشکیل یک دولت مستقل تشکیل شود. بعد از آن میتوان موضوع ادغام نیروهای مقاومت در سرویسهای امنیتی فلسطین را بررسی کرد.
حماس همچنین در جریان مذاکرات اخیر خود با میانجیهای عرب تاکید کرد که لغو صحنههای پیروزی به نفع فلسطینیها و مذاکرهکنندگان عرب نیست. آنچه دولت بنیامین نتانیاهو به دنبال آن است نشان دادن غزه به عنوان صحنه تسلیم در خدمت اهداف سیاسی خود است که مقاومت فلسطین آن را رد میکند.
از سوی دیگر، منابع دیپلماتیک عربی فاش کردند که مقامات دولت آمریکا به برخی از رهبران عرب اطلاع دادهاند که ترامپ آماده است در صورت دستیابی به فرمولی که تضمین کند حماس به قدرت باز نمیگردد یا مقاومت را مسلح نمیکند، از طرح آوارگی عقبنشینی کند.
واشنگتن سیاست باج خواهی را اعمال میکند
در همین راستا، توفیق طعمه، تحلیلگر سیاسی فلسطینی در بیانیهای به العربی الجدید گفت: آنچه واشنگتن در پیش میگیرد، سیاست باجخواهی و تهدید است و هدف آن وادار کردن کشورهای عربی به پذیرش طرح آمریکایی-اسرائیلی است.
وی گفت معتقدم که این فشارها شکست خواهد خورد، بهویژه اگر اعراب و مصر در برابر آرمانهای ملتهای فلسطینی بایستد.
توفیق طعمه تاکید کرد که مخالفت مردمی اعراب به ویژه در مصر ممکن است مهمترین عامل مقابله با این فشارها باشد.
وی افزود: ظهور راهپیمایی های عظیم مردمی در مصر ممکن است دولت آمریکا را وادار کند که در سیاست های خود در قبال مسئله فلسطین تجدید نظر کند، زیرا واشنگتن متوجه شده است که خشم مردم میتواند مسیر وقایع را تغییر دهد.
این تحلیلگر سیاسی اظهار کرد: هماهنگی بین مواضع رسمی و مردمی ضمانت اصلی برای خنثی کردن طرح آوارگی و وادار کردن آمریکا به عقب نشینی از تحمیل سیاستهایی است که تنها در خدمت منافع اسرائیل است.
نظر شما