همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت برگزار شد

همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت با حضور مهمانانی از داخل و خارج کشور در دانشگاه جیرفت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت با حضور مهمانانی از داخل و خارج کشور در دانشگاه جیرفت برگزار شد.

همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت برگزار شد

حسین شکفته در حاشیه این همایش‌ در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: دانشگاه جیرفت دو سال قبل همایشی تحت عنوان مکتب شهید سلیمانی برگزار کرد که این همایش نتایج بسیار خوب و بازخوردهای بسیار مثبتی در بین همکاران، دانشجویان و مردم داشت به همین دلیل تصمیم گرفتیم بعد از دو سال وقفه دومین همایش را امسال برگزار کنیم.
رییس دانشگاه جیرفت با یادآوری اینکه اردیبهشت ماه سال گذشته تصمیم برگزاری این همایش گرفته شد، افزود: با توجه به شهادت آیت الله رییسی و همراهان شان این همایش به همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت تغییر نام داد.
وی بیان کرد: به صورت اتفاقی تصمیم گرفتیم که همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت در روز پنجم اسفند ماه برگزار شود که امروز مصادف شد با مراسم تشییع پیکر شهید سید حسن نصرالله و صفی الدین که ما این را به فال نیک گرفتیم.
شکفته ابراز کرد: یکی از اهداف ما این بود که یک همایش علمی، فرهنگی و معنوی در دانشگاه جیرفت برگزار شود که باعث افزایش معنویت در دانشجویان و فضای دانشگاه و شهرستان جیرفت شود و همچنین در تمدن سازی هم اینکار به لحاظ علمی بررسی و آخرین نتایج تحقیقات محققین ارائه شود.
رییس دانشگاه جیرفت اظهار کرد: آثار فاخر و ارزشمندی توسط اندیشمندان بزرگی در کشور از جمله حجت الاسلام الویری استاد تمام دانشگاه باقر العلوم، اصغر منتظر قائم استاد تمام دانشگاه اصفهان و محمدباقر خرمشاد استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی ارسال شد که امروز این اساتید در این همایش ارائه مقاله کردند.
وی خاطرنشان کرد: در واقع در همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت یکسری مقالاتی که اثربخشی بیشتری داشته و با اهداف و محورهای همایش همخوانی بیشتری داشتند، ارائه شدند.

همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت برگزار شد

انتخاب ۱۰ مقاله برتر در همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت

محسن اکبری زاده در حاشیه این همایش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت یک دغدغه و  ضرورت بود بنابراین احساس کردیم که باید به آن بپردازیم.
دبیر علمی همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت افزود: رهبر انقلاب اسلامی در بیانات شان فرمودند؛ ما باید به سمت تمدن سازی برویم بنابراین همین اندیشه و دغدغه باعث شد تا برگزاری همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای مقاومت و خدمت در شورای فرهنگی دانشگاه جیرفت مطرح شود و برنامه ریزی شود.

وی بیان کرد: با اعلام فراخوان ۵۰ اثر و مقاله از سرتاسر کشورمان از اساتید دانشگاه ها و حوزه های علمیه و موسسات و پژوهشکده های مختلف به دبیرخانه این همایش ارسال شد که در نهایت ما ۱۰ اثر را به عنوان آثار برگزیده انتخاب کردیم که امروز ارائه مقاله کردند.
اکبری زاده اظهار کرد: ما برای اینکه بتوانیم وجوه مختلف این همایش را تبیین کنیم سعی کردیم هم از مهمانان داخلی و هم از مهمانان خارجی استفاده کنیم یعنی در بخش داخلی ما از اساتید و پژوهشگران بنام که در این حوزه صاحب نظر و قلم بودند استفاده کردیم.
 دبیر علمی همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت اضافه کرد: برای اینکه بدانیم جایگاه خدمت و مقاومت در خارج از مرزهای ایران چگونه است از دو پژوهشگر خارجی یکی از قاره آفریقا و دیگری از کشور فرانسه دعوت کردیم که امروز سخنرانی کرده و گفتمان مقاومت در خارج از مرزهای ایران و در سطح بین المللی را آسیب شناسی کردند.
وی عنوان کرد: پس از پایان همایش این مقالات برگزیده را در مجموعه مقالات دیگر به صورت الکترونیکی در سایت دانشگاه جیرفت منتشر می کنیم تا دانشجویان و کسانی که در این زمینه نیاز به تحقیق دارند بتوانند از مقالات را مطالعه کنند و بر معلومات خود بیفزایند.

همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت گامی در تبیین نقش شهیدان حاج قاسم، آیت الله رییسی و سید حسن نصرالله در تمدن سازی و پیشرفت اسلام

حسینی در حاشیه همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت، گفت: مقام معظم رهبری بارها عنوان فرموند؛ آنچه که نیاز است و باعث موفقیت ما می شود، اراده قوی است، امروز ما از لحاظ شرایط، تجهیزات، زیرساخت و امکانات دفاعی و نظامی برای مقابله با دشمن مشکلی نداریم.
دبیر اجرایی همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت افزود: آنچه که امروز دشمن هدف قرار داده، اراده مردم است و در حقیقت جنگ امروز، جنگ اراده هاست.
وی بیان کرد: این همایش حاصل ماه ها تلاش در راستای جهاد تبیین، روشنگری، تشخیص و تمایز جایگاه شهدای والامقامی است که در طول تاریخ انقلاب اسلامی توانسته اند این مسائل مختلف را با عمل و شهادت شان تبیین کنند و همچون چراغ راه برای مردم ما باشند.
حسینی با بیان اینکه همایش تمدن نوین اسلامی یک همایش ملی است که با حضور مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد، ابراز کرد: در این همایش سخنرانی از کشور فرانسه داشتیم که تحصیل کرده دانشگاه سوربن فرانسه است و همچنین مهمانان، سخنرانان و صاحب نظران داخلی سخنرانی کردند تا ما بتوانیم نقش شهیدان حاج قاسم و آیت الله رییسی را در تمدن سازی، پیشرفت اسلام و انقلاب اسلامی تبیین کنیم.
دبیر اجرایی همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت عنوان کرد: از آنجایی که امروز مقارن با بزرگداشت شهادت سید حسن نصرالله بود امیدواریم توانسته باشیم که نقش این شهید را در تمدن سازی و پیشرفت اسلام به خوبی تبیین کرده باشیم.

همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت برگزار شد

تولید سرمایه اجتماعی یکی از شاخص های مهم تمدن نوین اسلامی

اصغر منتظر القائم در حاشیه این همایش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: خداوند می فرماید؛ من شما را از زمین آفریدم و مأمور آبادانی آن قرار دادم، امروز در شهری با تمدن ۷ هزار ساله هستیم که ۵ هزار سال قبل از میلاد تمدن آرتا در این شهرستان در کنار رودخانه هلیل رود بود.
 استاد تمام دانشگاه اصفهان افزود: مسئولان برگزاری همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت خردمندانه اندیشیدند که چنین همایشی را در این شهرستان با تمدن باستانی برای پیشرفت و آمایش سرزمینی  این شهر برگزار کنند.
وی تصریح کرد: شاخص مهمی که برای تمدن سازی وجود دارد این است که ما بتوانیم سرمایه اجتماعی ایجاد کنیم زیرا اگر این سرمایه اجتماعی محقق شد آنگاه نخبگان ما با توانمندی که دارند می توانند مشکلات جامعه را حل کنند.
منتظر القائم با اشاره به ضرورت رساندن جامعه به بلوغ تمدنی، خاطرنشان کرد: رسیدن به بلوغ تمدنی از طریق خانواده امکان پذیر است و اگر ما در نظام خانوادگی خانواده های مستحکم، خردمند، با بصیرت و خانواده های توانمند که عشق، عاطفه و یکرنگی در آنها باشد و بتوانند فرزندان شان را توانمند کنند، داشته باشیم آنگاه این خانواده ها با رشد کردن می توانند سرمایه اجتماعی تولید کنند که این سرمایه اجتماعی موجب پیشرفت می شود.
این استاد تمام دانشگاه اصفهان عنوان کرد:  ما باید یک جامعه خدا محور و خودآگاه به وجود آوریم که بتواند مشکلات خودش را در ابعاد سلامت، محیط زیست و مشکلات تمدنی را برطرف کند.

ایرانیان در طول تاریخ به دنبال حضور فعال در مدیترانه بوده اند

مجتبی خوارزمی‌ در حاشیه این همایش در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: در این همایش با ارائه مقاله ای از بُعد تاریخی به علاقمندی ایرانیان برای حضور در مدیترانه پرداختم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه جیرفت با بیان اینکه تاریخ یک هویت برای ماست، ابراز کرد: ما همیشه به گذشته مان افتخار می کنیم و این گذشته افتخارآمیز باعث می شود تا ما همواره از یک ایران قوی صحبت کنیم ما باید همیشه از ریشه ها صحبت کنیم و این ریشه ها در گذشته ما است.
وی با بیان اینکه مسئله مدیترانه همواره سخن روز جامعه است، اظهار کرد: ایرانیان هیچگاه از پای نمی نشینند، همیشه مسیحیان ایرانیان را مطرود خداوند می دانند و این تفکر از آن صبغه تاریخی حضور ایرانیان در آن مناطق نشأت می گیرد.
خوارزمی ادامه داد: ایرانیان همواره دوست داشتند که به مدیترانه برسند و آخرین بار در دوره سلجوقیان است که با تحمیل کردن شکست سخت به مسیحیان توانستند به مدیترانه برسند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه جیرفت با اشاره به اینکه در طول تاریخ روش های ایرانیان برای رسیدن به مدیترانه متفاوت بوده است، عنوان کرد: جنبه اول رسیدن به مدیترانه کشورداری، جنبه دوم انتقامی بوده و سومین جنبه نیز جنبه های ایدئولوژیک بوده است یعنی اگر از راه ایدئولوژی نبود نمی توانستند با قدرت وارد عمل شوند.
وی ادامه داد: ایرانیان با تبلیغات ایدئولوژیکی که داشتند آن راهکارها را در طول تاریخ برگزیدند این جنبه ها همچنان ادامه داشته و ایرانیان همیشه در ضمیر ناخودآگاه هزار ساله شان این مناطق را به نحوی مال خودشان می دانند.
خوارزمی یادآور شد: در این مقاله صبغه تاریخی حضور ایرانیان را بررسی کردم حضور سیاسی ما در سوریه و لبنان تازگی ندارد که به طور ناگهانی وسط معادلات مدیترانه و خاورمیانه حاضر شده باشیم بلکه ما از دوران قدیم در این مناطق حضور داشتیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه جیرفت عنوان کرد: ما همواره در طول تاریخ می دانستیم در کجا حضور داشته باشیم هر چند در دوره های مختلف ذهنیت ها متفاوت بوده اما همیشه هدف این بوده که در این مناطق مهم مدیترانه همیشه حضور فعالی داشته باشیم.

در این همایش به اندیشه رسیدن به مدیترانه و رویای ظهور مسیحیت از شرق پرداختم

مصطفی نامداری در حاشیه همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: جهان غرب همواره در مقابل شرق اظهار ضعف و ناتوانی می کرد و از این رو پیش از اسلام تمام تلاش غرب در راستای پیدا کردن منجی و پس از اسلام نیز در واقع با ظهور اسلام یک منجی را در سرزمین های شرق جستجو می کرد.
دبیر علمی تخصصی همایش تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت افزود: موضوع مقاله ای که در این همایش ارائه کردم، اندیشه رسیدن به مدیترانه و رویای ظهور مسیحیت از شرق است که در واقع سیر تطور این اندیشه را از جهان باستان تا دوره ساسانی و سپس تا دوره های میانی مورد بررسی قرار داده است.
وی ابراز کرد: این مقاله یک رویکرد تاریخی دارد که دانشجویان، محققین، پژوهشگران و کسانی که می خواهند از روش علمی به تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت نگاه کنند بتوانند با مطالعه از این مقاله استفاده کنند.

کد خبر 1805286

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha