جشنواره ملی تلاوت‌های تقلیدی، طلیعه ظهور استعدادهای جوان قرائت

رویداد ملی تلاوت‌های تقلیدی در سه رده سنی ۹ تا ۱۳ سال، ۱۳ تا ۱۶ سال و ۱۶ تا ۲۰ سال؛ امسال با حضور بیش از ۶ هزار نفر در صورتی در استان قزوین در حال برگزار است که نه تنها افراد برتر این رویداد شناسایی می‌شوند بلکه نوجوان علاقه‌مند این حوزه، استعدادیابی و تحت آموزش‌ قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری  شبستان؛ این روزها قزوین در روزهای بارانی و برفی خود شاهد یکی از رویدادهای مهم قرآنی کشور در صحن آستان مقدس امامزاده حسین (ع) است، قاریانی از سراسر کشور در  این رویداد بزرگ قرآنی یعنی جشنواره تلاوت‌های تقلیدی حضور دارند و زمزمه های آسمانی شان، فضای این آستان مقدس را نورانی‌تر از همیشه کرده است.

فضای آیینه کاری شده امامزاده حسین(ع) با تصاویری از شهدای محور مقاومت؛ جلوه ای بسیار معنوی و آرامش بخش به فضا بخشیده است و صدای قاریان همراه با پرواز کبوترها در آسمان چشم هر بیننده ای را به خود جلب و دلها را مقلوب می‌کند.

در کنار این جشنواره بیش از ۲۰ محفل انس با قرآن برنامه‌ریزی شده است و امروزه جمعیت بسیاری در محافل انس با قرآن کریم شرکت می‌کنند که یادآور حضور نوجوانان در دهه ۷۰ و ۸۰ است که با تلاوت زیبا مردم را تهییج می‌کردند.

تا قبل از این جشنواره ۷ هزار فایل صوتی توسط قاریان نوجوان ۱۰ ساله تا ۲۱ ساله به دبیرخانه جشنواره تلاوت های تقلیدی ارسال شده که از این بین ۵۲ نفر به مرحله نهایی رسیده و با یگدیگر به رقابت می پردازند.

دوره نخست جشنواره تلاوت‌های تقلیدی سال گذشته به میزبانی تهران و اختتامیه آن در ورزشگاه شهید شیرودی برگزار شد و امسال استان قزوین به‌دلیل میزبانی شایسته در مسابقات نغمات قرآنی و اسرا به‌عنوان میزبان دومین جشنواره تلاوت‌های تقلیدی انتخاب شده است.

ارسال ۷ هزار فایل صوتی به جشنواره تلاوت‌های تقلیدی

غلامرضا شاه میوه، رئیس هیئت داوران و رئیس کمیته فنی جشنواره تلاوت‌های تقلیدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: دومین دوره جشنواره تلاوت های تقلیدی برای نوجوانان و جوانان از سوی سازمان اوقاف طراحی شده است و افراد برای ورود به این جشنواره باید شرط سنی را رعایت کنند.

وی با بیان اینکه هرچه دقت تقلید و کیفیت کار افراد بیشتر باشد، احتمال حضور در مرحله پایانی جشنواره بیشتر است، گفت: حدود ۷ هزار فایل صوتی به دبیرخانه جشنواره رسید که در چند نوبت پالایش شده است و در نهایت ۵۲ نفر به مرحله پایانی  این جشنواره راه یافتند.

جشنواره ملی تلاوت‌های تقلیدی، طلیعه ظهور استعدادهای جوان قرائت

وی از برگزاری مرحله فینال مسابقات در روز دوشنبه (۶ اسفند) خبر داد و گفت: این مسابقه برنده اول، دوم و سوم ندارد بلکه سطح بندی داشته و افراد متناسب با سطحی از قرائت که دارند جوایز ارزنده مالی دریافت می‌کنند، البته جوایز عمومی هم دارد و تمام افراد تا ۱۰ میلیون تومان جوایزی دریافت خواهند کرد.

به گفته وی؛ قاریان برتر در طرح ملی تلاوت؛ تحت آموزش های مجازی قرار می‌گیرند.

حضور قاریان دهه جوان و نوجوان از ۲۱ استان کشور در جشنواره

رئیس هیئت داوران و رئیس کمیته فنی جشنواره تلاوت‌های تقلیدی گفت: نوجوان و جوانان هایی با شرط سنی ۱۰ تا ۱۳ سال؛ ۱۳ تا ۱۶ سال، ۱۶ تا ۲۱ سال در این جشنواره حضور دارند، به نوعی این جشنواره یک طرح استعدادیابی است.

شاه میوه  کیفیت آثار را نسبت به دوره گذشته بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: البته افرادی که به این مرحله راه یافته اند بهترین تلاوت ها را داشته اند و کیفیت کار آنها خوب بوده است.

تنوع مطلوب جغرافیایی 

به گفته وی؛ از ۲۱ استان کشور قاری به این جشنواره راه یافته و به نوعی تنوع جغرافیایی را در جشنواره شاهدیم.

وی افزود: داورهای این جشنواره محمد کاظم نداف از شهر قزوین، قاسم مقدمی از خوزستان، وحید نظریان از کرمانشاه، علی اکبر کاظم از یزد، حامد ولی زاده از ارومیه و ساکن تهران، هادی قاسمی از تهران و سید احمد مقیمی از تهران داوران این مسابقه هستند که هر داور ۱۰ چراغ در اختیار دارد و متناسب با سطح اجرا و کیفیت صدای قاری و دقت تقلید و سایر چراغ سبز می گیرند، افرادی که بین هشت تا ۹ چراغ امتیاز از سوی داوران می‌گیرند قاریان ممتازی شناخته می شوند.

طرح کلی استعدادیابی در جشنواره تلاوت‌های تقلیدی

علی محرابی، دبیر جشنواره تلاوت‌های تقلیدی، در آئین افتتاحیه بزرگترین رویداد قرآنی کشور در استان قزوین که جمعه سوم اسفند در آستان مقدس امامزاده حسین(ع) قزوین برگزار شد، گفت: افرادی که در مرحله کشوری جشنواره تلاوت‌های تقلیدی به امتیاز حد نصاب برسند، به طور مستقیم به مرحله کشوری مسابقات سراسری قرآن اوقاف راه می‌یابند و بالعکس نوجوانانی که در مسابقات سراسری اوقاف به مرحله کشوری راه پیدا کنند، مستقیم به مرحله کشوری جشنواره تلاوت‌های تقلیدی راه خواهند یافت.

وی با بیان اینکه هدف و محوریت جشنواره تلاوت‌های تقلیدی آموزش است و نه صرفاً کسب رتبه و مسابقه، افزود: طرح ملی استعدادیابی و پرورش استعدادهای برتر کشور در دستور کار قرار دارد که جشنواره تلاوت‌های تقلیدی در فاز اول این طرح قرار گرفته است.

حضور بیش از ۶ هزار نفر در جشنواره قرآنی قزوین

دبیر جشنواره تلاوت‌های تقلیدی بیان کرد: مهم‌ترین عامل ابزارساز برای تلاوت عالی موضوع تقلید است، ابزار یعنی هر آنچه قاری قرآن نیاز دارد از آن استفاده کند، بنابراین مهمترین اصل در آموزش تلاوت قرآن است.

جشنواره ملی تلاوت‌های تقلیدی، طلیعه ظهور استعدادهای جوان قرائت

این رویداد ملی در سه رده سنی ۹ تا ۱۳ سال، ۱۳ تا ۱۶ سال و ۱۶ تا ۲۰ سال برگزار شده است؛ در سال جاری بیش از ۶۰۰۰ نفر از ۲۰ استان کشور در جشنواره تلاوت‌های تقلیدی شرکت کرده‌اند. همچنین، میزان جوایز جشنواره تلاوت‌های تقلیدی ۳۰ درصد بیشتر از مسابقات تلاوت‌های قرآنی است. چنان که ضمن اینکه سال گذشته ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان از محل موقوفات برای فعالیت‌های قرآنی هزینه شده است.

اسامی فینالیست‌های جشنواره تلاوت‌های تقلیدی اعلام شد 

براین اساس؛ ۱۸ قاری نوجوان و جوان با کسب بیشترین امتیاز راهی فینال این جشنواره شدند.

گفتنی است؛ از بین بیش از ۵۰ شرکت‌کننده حاضر در مرحله حضوری این مسابقات که از ۲۰ استان بودند، مجموعاً ۱۸ نفر موفق به حضور در فینال مسابقات شدند که اسامی آنها به شرح زیر است.

محمدامین نبی‌لو از تهران

محمدرضا پورصفر از آذربایجان شرقی

علی ارجمندی از خراسان رضوی

هادی قربانی از مازندران

محمدرضا طاهری از تهران

سبحان عبداللهی از خراسان رضوی

محمدصادق صارمی از خراسان رضوی

مبین مهدوی‌یگانه از تهران

علی موسوی‌مغانی از سمنان

ابوالفضل عدالت‌خواه از بوشهر

مجتبی ملک‌محمدی از اصفهان

امیرعلی خیری از تهران

طاها عسگرنژاد از مازندران

سیدعلیرضا مولایی از اردبیل

محمدرضا نجفی از مرکزی

ابوالفضل نبی‌لو از تهران

ابوالفضل احمدی از کرمانشاه

محمدحسین عظیمی از مازندران

مرحله فینال این مسابقات بعدازظهر امروز (دوشنبه، ششم اسفندماه) و اختتامیه این دوره شامگاه امشب برگزار می‌شود.

کد خبر 1805399

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha