دشمن به دنبال تضعیف نقش هدایت‌گرانه روحانیت است

آیت‌الله نوری همدانی با بیان اینکه دشمنان با تهاجم فرهنگی، تحریف حقایق و ایجاد شبهات، تلاش می‌کنند نقش هدایت‌گرانه روحانیت را تضعیف کنند گفت: در چنین شرایطی، حوزه‌های علمیه باید بیش از پیش به وظایف خود در دفاع از ارزش‌های اسلامی، تبلیغ دین و پاسخ‌گویی به نیازهای فکری و معنوی جامعه عمل کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، آیت‌الله نوری همدانی در پیامی به همایش منشور روحانیت با عنوان «بازاندیشی در مسأله تحجر» که با حضور علما و اساتید و طلاب این حوزه برگزار شد، بر جایگاه ویژه روحانیت در دفاع از دین و انقلاب اسلامی و مقابله با تحجر و انزوای فکری تأکید کرد.

متن پیام بدین شرح است:

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنَا أَبِی ‌الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَ عَلَی أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّهَ اللهِ فِی الأرَضینَ.

با سلام و تحیت به آن مجمع محترم که با حضور علماء و دانشمندان محترم در حال برگزاری است.

«عُلَمَاءُ شِیعَتِنَا مُرَابِطُونَ فِی اَلثَّغْرِ اَلَّذِی یَلِی إِبْلِیسَ وَ عَفَارِیتَهُ یَمْنَعُوهُمْ عَنِ اَلْخُرُوجِ عَلَی ضُعَفَاءِ شِیعَتِنَا وَ عَنْ أَنْ یَتَسَلَّطَ عَلَیْهِمْ إِبْلِیسُ وَ شِیعَتُهُ وَ اَلنَّوَاصِبُ أَلاَ فَمَنِ اِنْتَصَبَ لِذَلِکَ مِنْ شِیعَتِنَا کَانَ أَفْضَلَ مِمَّنْ جَاهَدَ اَلرُّومَ وَ اَلْخَزَرَ أَلْفَ أَلْفِ مَرَّةٍ لِأَنَّهُ یَدْفَعُ عَنْ أَدْیَانِ مُحِبِّینَا وَ ذَلِکَ یَدْفَعُ عَنْ أَبْدَانِهِمْ.»

حضور روحانیت در مسیر هدایت امت اسلامی همواره نقشی اساسی و بی‌بدیل بوده است. حضرت امام خمینی (قدس سره) با نگاه ژرف و حکیمانه خود، در منشور روحانیت، رسالت اصلی علما و حوزه‌های علمیه را ترسیم فرمودند و آنان را به هوشیاری، بصیرت و مجاهدت در راه اسلام و انقلاب توصیه کردند.

نگارنده این نامه و منشور شخصیتی است که در علم و عرفان و اخلاق و فقه و سیاست یک شخصیت کم نظیر است که ابتدا باید شخصیت این انسان بزرگ نیز شناخته شود.

امروز که بیش از سه دهه از صدور این پیام راهبردی می‌گذرد، اهمیت آن دوچندان شده است. دشمنان اسلام و انقلاب، با تهاجم فرهنگی، تحریف حقایق و ایجاد شبهات، تلاش می‌کنند نقش هدایت‌گرانه روحانیت را تضعیف کنند. در چنین شرایطی، حوزه‌های علمیه باید بیش از پیش به وظایف خود در دفاع از ارزش‌های اسلامی، تبلیغ دین و پاسخ‌گویی به نیازهای فکری و معنوی جامعه عمل کنند.

از مهم‌ترین تأکیدات امام راحل در این منشور، پرهیز از تحجر و انزوا و در مقابل، حضور فعال و آگاهانه در متن جامعه است. روحانیت اصیل شیعه، همواره در کنار مردم و مدافع مظلومان بوده و خواهد بود. باید با الهام از این پیام الهی و انقلابی، مسیر روشنی را برای آیندگان ترسیم کنیم و در برابر هرگونه انحراف و تحریف، با قدرت و استقامت بایستیم.

یکی از نقشه‌های دشمن بی‌تفاوتی روحانیت نسبت به حوادث و تهدیدات است و براساس تبلیغات شدید در فضای مجازی افکار را به سمت جدایی دین از سیاست می‌کشاند و بی‌توجهی به سیاست و دین را مزیّت معرفی می‌کنند در حالی که یک عالم اثر گذار، شخصیتی است که بتواند در تمام عرصه‌ها حضور فعالانه داشته باشد و از حقیقت و آنچه را که مطابق با اسلام ناب است دفاع نماید و هرآنچه که به دین و دنیای مردم ضربه می‌زند جلوگیری کند و فریاد آزادی خواهی و استکبارستیزی او بلند باشد.

حوزه کهن و با سابقه خراسان در این عرصه پیشگام بوده است و علمای حاضر در آن ارض شریف دارای خصوصیات ارزنده از جمله مبارزه با استکبار بوده و هستند.

در پایان ضمن تشکر از برگزار کنندگان این جلسه از خداوند متعال مسئلت دارم که همه طلاب و علمای اسلام را در مسیر پاسداری از دین و انقلاب، ثابت‌قدم بدارد.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

حسین نوری همدانی

کد خبر 1805530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha