به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی ۲۱، امروز سی و یکمین سالگرد کشتار مسجد ابراهیمی در شهر الخلیل است که توسط باروخ گلدشتاین، شهرک نشین صهیونیستی در سحرگاه ۲۵ فوریه ۱۹۹۴ رقم خورد و منجر به شهادت ۲۹ نمازگزار و زخمی شدن ۱۵۰ نفر در این مسجد دیگر شد.
گلدشتاین، یک شهرک نشین صهیونیستی از کریات اربع در الخلیل و یک پزشک نظامی در ارتش اسرائیل بود که در جنبش تروریست کاخ که توسط مائیر کهانا تاسیس شد، فعال بود. کهانا در سال ۱۹۹۰ در نیویورک کشته شد.
نظامیان اشغالگر اسرائیل در آن زمان، درهای مسجد را بستند و مانع خروج نمازگزاران شدند؛ همچنین از رسیدن کسانی که از بیرون برای نجات مجروحان می آمدند، جلوگیری کردند.
در همان روز تنش در شهر الخلیل و روستاهای آن و تمامی شهرهای فلسطین بالا گرفت و تعداد شهدای درگیری با نظامیان اشغالگر به ۶۰ شهید و صدها زخمی رسید.
در پی این کشتار، نیروهای اشغالگر به بهانه رسیدگی به جنایت، مسجد ابراهیمی و شهر قدیم را به مدت شش ماه تعطیل کردند و کمیته «شمغار» را برای بررسی قتل عام و علل آن تشکیل دادند و در آن چندین توصیه از جمله تقسیم مسجد الاقصی به دو بخش، برقراری امنیت شدید در مسجد و اعطای حق حاکمیت به اشغالگران بر بخش بزرگتر آن نزدیک به ۶۰درصد با هدف یهودی سازی مجدد و تصرف آن صادر شد، همچنین اشغالگران بارها از گفتن اذان در مسجد ابراهیمی جلوگیری کرد.
از سوی دیگر، جنبش مقاومت اسلامی «حماس» امروز سهشنبه تأکید کرد که سالگرد کشتار مسجد ابراهیمی در امسال با توجه به تشدید جنایات اشغالگران در سراسر کرانه باختری و بیتالمقدس اشغالی و تداوم اجرای طرحهای تجاوزکارانهاش در زمینه الحاق، آوارگی، هجوم و هتک حرمت به مسجد الاقصی فرا رسیده است.
حماس در بیانیه مطبوعاتی تاکید کرد که این جنایت نشانه د سیاست جنایتکارانه سیستماتیک اشغالگران و نقض آشکار تمام منشورها و میثاق های بین المللی است.
حماس تاکید کرد که کشتار مسجد ابراهیمی در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری اشغالی، که توسط یک شهرک نشین اسرائیلی علیه نمازگزاران فلسطینی در سال ۱۹۹۴ انجام شد، یک نمونه فاشیستی سیستماتیک و تکرارشده علیه مردم فلسطین است.
حماس در سی و یکمین سالگرد کشتار که مصادف با ۲۵ فوریه هر سال است، اعلام کرد که جهان شاهد جزئیات این نمونه فاشیستی در حمله به نوار غزه توسط بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و دولت افراطی او و ارتش صهیونیستی است.
این جنبش توضیح داد که رژیم صهیونیستی در سایه سکوت بین المللی و عدم جرم انگاری و توقف تخلفاتشان، نه تنها خطر و تهدید واقعی برای سرزمین و مردم ما به شمار میآید، بلکه امنیت و ثبات منطقه و جهان را تهدید می کند.
حماس اعلام کرد که طرحهای یهودیسازی و شهرکسازی اسرائیل در کرانه باختری در ایجاد وحشت در میان فلسطینیها یا جعل حقایق تاریخ موفق نخواهد بود و هر گز به اشغالگران مشروعیت یا حاکمیت بر یک وجب از سرزمین مان را نخواهد داد.
حماس دوباره از دیوان بینالمللی دادگستری، دیوان کیفری بینالمللی و همه سازمانهای حقوق بشری در جهان خواست تا مقامات رژیم اشغالگر را به دلیل جنایات فجیعشان علیه فلسطینیها و سرزمینشان محاکمه کنند.
این جنبش از فلسطینیها در غزه، کرانه باختری، بیت المقدس، اردوگاههای آوارگان و مهاجران خواست تا به ایستادگی، استواری و مقاومت ادامه دهند تا زمانی که ما حقوق خود را به دست آوریم، به خواستههای خود برسیم و کشور مستقل خود را با پایتختی بیت المقدس ایجاد کنیم.
ارتش اسرائیل از ۲۱ ژانویه عملیات نظامی خود را که «دیوار آهنین» نامیده میشود، در شهرها و اردوگاههای فلسطینی در شمال کرانه باختری، به ویژه در جنین، طولکرم و طوبس گسترش داده است.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که ۶۱ شهید و دهها هزار آواره در میان ویرانیهای گسترده برجای گذاشته است.
گسترش عملیات نظامی در شمال کرانه باختری پس از آن صورت می گیرد که ارتش اسرائیل و شهرک نشینان حملات خود را در کرانه باختری از جمله بیت المقدس از زمان آغاز نسل کشی نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ ادامه میدهد که منجر به شهادت حداقل ۹۲۳ فلسطینی، زخمی شدن حدود ۷ هزار فلسطینی و بازداشت تعداد ۱۴ هزار و ۵۰۰نفر دیگر از فلسطینیها شد.
اشغالگران با حمایت آمریکا بین هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ در غزه نسل کشی کردند که بیش از ۱۶۰ هزار شهید و زخمی فلسطینی که بیشتر آنها کودک و زن بودند و بیش از ۱۴ هزار مفقود برجای گذاشت.
نظر شما