خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانونهای مساجد، مراسم اختتامیه دومین همایش علمی هیأت و آئینهای مذهبی با موضوع روایت اجتماعی هیأت عصر روز نهم اسفندماه به همت مرکز تخصصی احیای امر و اندیشکده هیأت در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد.
«محمدمهدی طهرانچی»، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این همایش ابراز کرد: ما بعد از انقلاب اسلامی ساختاری به نام جهاد دانشگاهی داشتیم که محیط تعاملی بود که در آن تمام امتیازات مرکز رشد و پارک علم و فناوری را داشت، آن را کنار گذاشتیم و سراغ مرکز رشد و پارک رفتیم.
وی با طرح این سوال که هیأت به عنوان یک دستاورد چگونه باید با نظام تعلیم و تربیت پیوند بخورد؟، گفت: ما باید هرآنچه غرب میگوید را بگیریم یا باید ساختار سازی کنیم؟، غرب آنچه از انسان میبیند، انسان ملکی است و هیچ رابطه ملکوتی برای آن قائل نیست. ما با کنش و واکنش انسانها مواجه هستیم، دانشگاه خلق شده تا رفتارسازی کنیم.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما دانشگاه را دانش ساز دیدیم اما غرب دانشگاه را فرهنگ ساز تلقی کرد. آموزش صرفاً مرتبط با عقل یا جسم نیست. آموزش در حقیقت، ارائه روش رفتاری است.
وی تصریح کرد: خود هیأت برای رشد، رفت و برگشت پژوهشی و کاربست فرهنگی دارد. هیأت در دانشگاه، ساختاری برای فرهنگ سازی در دانشگاه است. غرب میگوید که دانشگاه نهاد علم است اما ما میگوییم که دانشگاه نهاد رشد است. هیأت بلاشک موثرترین ساختار فرهنگی دانشگاه است که میتواند ساختار ساز در علم و فناوری کشور باشد.
در ادامه این مراسم استاد غلامرضا سازگار، پیرغلام اهل بیت(ع) و شاعر آئینی در این مراسم اظهار کرد: امیرالمومنین علیه السلام فرمود دنیا دو روز است. یک روز زمان شادی و خوشحالی است و روز دیگر پیری و سختی است.
در ادامه این همایش با حضور مسئولان از استاد غلامرضا سازگار و سیدمهدی حسینی رکن آبادی تجلیل و قدردانی شد.
همچنین از کتابهای «مباحثات» گفتوگویی میان اهالی علوم اجتماعی در باب رویکرد نظری مختار در تحلیل هیأت و مجموعه چکیده مقالات دومین همایش علمی هیأت و آئینهای مذهبی رونمایی شد. همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه دومین همایش علمی هیأت و آئینهای مذهبی، از نگارندههای مقالات برتر تجلیل شد.
نظر شما