به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: آیتالله «علیرضا اعرافی» در مراسم تکریم و معارفه معاونتهای آموزش، پژوهش، منابع انسانی و دفتر متون حوزههای علمیه که در نمازخانه مرکز مدیریت حوزههای علمیه برگزار شد، با اشاره به پایان ماه شعبان و فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، گفت: ماه شعبان سکوی پرش و برای رفتن به آسمان بلند ماه رمضان است. زمانی میتوانیم از این سکو پرش کنیم و به آسمان بلند ماه مبارک رمضان صعود کنیم که از آثار، ساعتها، لحظهها، ایام، لیالی و برکتهای این ماه عظیم به خوبی بهرهمند شویم.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور افزود: توجه به آثار و برکتهای این ماه میتواند سبب تحول بزرگی در جان و روح و جسم برای رسیدن به تعالی شود. لذا نیازمند مراقبت، دقت و توجه هستیم.
وی گفت: برای ماه رمضان اسامی متعددی ذکر شده، وقتی در منظومه فکری قرار میدهیم، متوجه عظمت آن میشویم. عظمتی که در سحرها و ایام آن قرار دارد، قابل توجه است. در احوالات بعضی از بزرگان، حکما و عالمان آمده که با بهرهگیری از این عظمت به چه جایگاهی رسیدند.
استاد حوزه علمیه قم، مهمترین رسالت حوزویان در زمان کنونی و در جهان اسلام را توجه به خود، درک حقایق، تهذیب، تزکیه و شناساندن، تبیین و گشودن دریچه حقایق الهی برای مردم و جامعه و در اندیشه بالاتر جهان معاصر عنوان و این دو رسالت را سنگین برشمرد و بیان کرد: توجه به این دو رسالت برای کسانی که در امر و جایگاه راهبری حوزههای علمیه هستند، بسیار سنگینتر است.
وی با طلب دعا، استمداد و توسل از حضرت ولی عصر(عج)، گفت: به حضرت عرضه میداریم؛ در فضای غبارآلودی قرار داریم، همه تلاشهای خودمان را برای پیشرفت حوزههای علمیه و سامان دادن وضع فعلی به کار گرفتیم، ولی این مسیر خیلی سنگین و غبارآلود است و نیازمند به دعا و استمداد و توسل هستیم، در چنین شرایطی بدون توسل به حضرت نمیتوان به وضع مطلوب رسید. لازم است در برنامهها و فعالیتها توسل و استمداد از حضرت مهدی(عج) را مورد عنایت و توجه قرار دهیم و در مسیر زندگی به اجرا در بیاوریم و لحظهای از آن حضرت و توسل به ایشان غافل نشویم.
ماموریت سه گانه دوره جدید معاونتها
آیت الله اعرافی با بیان این که برای اجرای دو رسالت فوق، حوزههای علمیه محور کانون بزرگ و محور راهبری و بیش از گذشته نسبت به اجرای رسالت بیان شده، وظیفه دارد، گفت: بازسازی و ترمیم، باز اندیشی و ابتکار و ایده، داشتن گامهای بلند و نگاه به افق بالاتر از جمله ماموریتهای معاونین جدید است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور افزود: امروز شاهد تکریم و معارفه معاون آموزش و پژوهش حوزههای علمیه هستیم. حجتالاسلام والمسلمین رستمنژاد؛ معاون سابق آموزش از ذخایر حوزه، محقق، استاد برجسته، سخنور و طراح، که قدردان تلاشهایشان در این مدت هستیم. در مدت مدیریت وی بر آموزش طرح های زیاد تدوین، اجرا و ابلاغ شد.
وی عنوان کرد: حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی معاون سابق پژوهش نیز از شخصیتهای ممتاز، برجسته حوزه و از محققین است. در حوزههای علمیه این دو بال مهم یعنی آموزش و پژوهش باهم تنیده شده است. هر کسی در این دو جایگاه قرار میگیرد لازم است طرح های تحولی پیگیری و اجرا شود. در مدت مدیریتشان شاهد طرح های خوبی در حوزه تدوین و اجرا بودیم.
آیت الله اعرافی گفت: حجتالاسلام والمسلمین فرهاد عباسی، مدیر سابق دفتر تدوین متون درسی حوزههای علمیه هم از چهرهها و شخصیتهایی است که مدیریت را از سطوح پایین در حوزههای علمیه تجربه کرده و به این جایگاه رسیده و به جای آقای مقیمی حاجی برای پیشبرد اهداف پژوهشی تلاش و طرحهای تحولی را اجرا خواهند کرد.
وی گفت: همه این فعالیتها برای تکمیل و ترمیم و پایهریزی طرح و ایدهها و حرکت جدید و روبه جلو و پیشبرد اهداف و برنامههای حوزههای علمیه برای ایجاد تحول عظیم در جهان معاصر و پاسخگویی به نیازها لازم و ضروری است. برای ایجاد تحول در دنیا معاصر نباید به وضع موجود قانع بود بلکه لازم است با طرح و ایدههای جدید اتفاقهای بهتری را در دنیا و مراکز علمی و دانشگاهی رقم بزنیم.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه در ادامه راهبری دانشی علوم اسلامی، ارتقاء کیفی علمی و تحصیلی، هم آمیختگی اخلاق، آموزش پژوهش محور، توجه به عرصه بین الملل، بررسی و رصد تسری علوم اسلامی ازحوزه علمیه به غیر آن در دو عرصه داخلی و خارجی، رصد اندیشه و تفکر و شناسایی دانشمندان حوزه علوم اسلامی، ایجاد ارتباط با مدیریت مدارس استانها و ارتباط با نهادهای علمی و دانشگاهی و بررسی طرحها از جمله رسالتهای دور جدید معاونت آموزش و پژوهش عنوان کرد.
گفتنی است: در این مراسم حجج اسلام مقیمی حاجی به عنوان معاون جدید آموزش حوزههای علمیه، فرهاد عباسی به عنوان معاون جدید پژوهش حوزههای علمیه و رسول هاشمی به عنوان معاون جدید منابع انسانی و پشتیبانی حوزههای علمیه منصوب و معرفی شدند.
نظر شما