رمضان در یمن در سایه گرانی فزاینده قیمت‌ها

ماه رمضان امسال در یمن در سایه شرایط سخت زندگی و گرانی دیوانه‌وار فرا رسیده است، به طوری که یمنی‌ها در تامین فراهم کردن ساده‌ترین نیازهای ضروری زندگی در ماه رمضان دچار مشکل شده اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی۲۱، ماه رمضان ۲۰۲۵ در یمن در سایه شرایط سخت زندگی و گرانی‌های دیوانه‌وار فرا رسید، این امر باعث شد نتوانند نیازهای روزانه خود را در این ماه مبارک تامین کنند و با فرا رسیدن این ماه از فضای شادی همیشگی محروم شدند.

 بیشتر مردم در بحبوحه شکایت از افزایش بی سابقه قیمت ها در نتیجه سقوط مستمر و تاریخی پول داخلی نسبت به ماه رمضان سال گذشته، قادر به تامین و فراهم کردن ساده‌ترین نیازهای ضروری زندگی نیستند.

 عوامل زیادی شادی فرارسیدن این ماه مبارک را از شهروندان یمنی سلب کرده و رنج آنها را تشدید کرده است، از جمله این عوامل «پایین بودن سطح درآمد»، «سقوط ریال یمن» و «نبود کمک‌های بشردوستانه» است که بر بازارهای ماه مبارک رمضان سایه افکنده و وضعیت رکود آنها را درگیر کرده است.

قدرت خرید کمتر

«فارس قاسم»، مالک فروشگاه مواد غذایی، گفت که قدرت خرید مردم نسبت به سال گذشته کمتر است و ما به سختی می توانیم نیازهای ماه رمضان را فراهم کنیم.

قاسم افزود: بازارها دچار رکود هستند و اگرچه ماه رمضان فصل مهمی است، اما تفاوت بازدهی در ماه رمضان نسبت به بقیه ماه‌ها به دلیل کمبود حقوق، نرخ بالای بیکاری و نبود فرصت شغلی ساده شده است که در قدرت خرید مردم منعکس شده است.

کاهش فعالیت تولیدی

«وفیق صالح» روزنامه‌نگار و پژوهشگر یمنی در امور اقتصادی، گفت: رکودی که بازارهای یمن را تحت تأثیر قرار داده است، نتیجه طبیعی بحران‌هایی است که طی سال‌های گذشته اقتصاد ملی را تحت تأثیر قرار داده است.

صالح در ادامه گفت: فعالیت بخش‌های تولیدی در دوران جنگ کاهش چشمگیری داشت و این امر تأثیر شدیدی بر بخش اشتغال داشت، زیرا صدها هزار کارگر در موسسات و بخش‌های تولیدی مختلف کشور اعم از دولتی و خصوصی بیکار شدند.

این پژوهشگر افزود: یکی دیگر از عوامل مؤثر بر افزایش پدیده افسردگی «کمبود نقدینگی» است، زیرا بسیاری از یمنی‌ها از کمبود نقدینگی رنج می‌برند که توانایی آنها را برای خرید حتی مایحتاج اولیه محدود می‌کند، علاوه بر آن، بدتر شدن خدمات عمومی که منجر به افزایش بار خانواده ها شده است، سطح زندگی را رو به وخامت برده است.

رمضان امسال سنگین است

«محمد القاضی» روزنامه نگار یمنی در این باره می‌گوید: مردم یمن امسال در شرایط بسیار سخت اقتصادی به استقبال ماه مبارک رمضان رفتند. باوجود اینکه شرایط اقتصادی سال‌های گذشته سخت بوده است، اما امسال بدترین سال است.

القاضی توضیح داد که رنج یمنی‌ها به دلیل توقف کمک‌های غذایی از سوی سازمان های بین المللی و همچنین امتناع بسیاری از تجار و نیکوکاران از کمک رسانی افزایش یافته است.

او تاکید می‌کند که یمنی‌ها عادت دارند ماه رمضان ماه انفاق و احسان باشد، اما این ویژگی در سال‌های گذشته کمتر شده است تا اینکه امسال به طور کامل قطع شد. همین امر ماه رمضان امسال را به ویژه با توجه به قطع حقوق برای هشتمین سال متوالی برای شهروندان بسیار سخت کرده است.

ارزش پول ملی در بحبوحه ناتوانی رسمی در توقف فروپاشی مداوم آن، به دلیل ترس از بازگشت قریب الوقوع جنگ، پس از سال ها آرامش تحت نظارت سازمان ملل، نزدیک به ۷۰۰ درصد کاهش یافته است.

کد خبر 1807015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha