به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، در کشور ما، روز ۱۵ اسفندماه، روز درختکاری نام گرفته و در طی آن مراسمهای مختلفی با هدف بیان اهمیت درخت و درختکاری برگزار می شود.
طبیعت که منبعی ارزشمند و حیاتی برای ادامه حیات بشر است، و احترام متقابل انسان به طبیعت در رخت زیبا و ارزشمند درختکاری جلوه مییابد.
مردم کردستان در حفظ منابع طبیعی حساس هستند
آرش لهونی استاندار کردستان در مراسم روز درختکاری شهر سنندج در پارک روجیار این شهر گفت: مردم کردستان در حفظ منابع طبیعی حساس هستند.
وی در مراسم روز درختکاری در سنندج اظهار کرد: برگزاری هر ساله این مراسم نمادین در سراسر استان یک اقدام خوب و ارزشمند است.
استاندار کردستان بیان کرد: منابع طبیعی از مهمترین سرمایههای کشور و خصوصا استان کردستان است که مردم هم در حفظ آن بسیار حساس هستند.
لهونی عنوان کرد: مشارکت خوب مردم و مسئولان در طرح درختکاری سنندج در پارک روجیار خوب و سنجیده انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: درختکاری با مشارکت مردم حرکتی مناسب در ترویج فرهنگ حفظ منابع طبیعی است.
استاندار کردستان یادآور شد: اهمیت کاشت درختان بومی و متناسب با شرایط محیطی مناسب با اقلیم کردستان هم یک نکته مهم است که توسط منابع طبیعی استان لحاظ شده است.
لهونی اظهار کرد: در کاشت درختان جدید و حفظ و حراست درختان قبلی گونههای بومی باید مدنظر کاشت باشد.
ایجاد عزم ملی در راستای توسعه اشاعه فرهنگ منابع طبیعی ضروری است
بهزاد شریفیپور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم در این مراسم گفت: ایجاد عزم ملی در راستای توسعه اشاعه فرهنگ منابع طبیعی ضروری است.
وی در مراسم روز درختکاری در سنندج بیان کرد: از روز ۱۵ تا ۲۱ اسفند به نام هفته درخت کاری نام نهاده شده که باید برای ایجاد عزم ملی در راستای توسعه فضای سبز در جامعه شهری و روستایی اقدام کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اذعان کرد: در همین راستا در این هفته برنامههای متنوعی برای اشاعه فرهنگ منابع طبیعی در دست انجام است.
شریفیپور تصریح کرد: در ۴۴۰ نقطه کشور و ۱۰ شهرستان استان به صورت همزمان و خاصتا در پارک روجیار شهر سنندج با مشارکت مدیران و مسئولان و آحاد مردم و تشکلهای مردم نهاد غرس یک هزار اصل نهال در این پارک انجام میشود.
وی اذعان کرد: در این هفته ۳ میلیون اصل نهال غیر مثمر توزیع میشود تا خدمتی به چرخه طبیعت و توسعه فضای سبز باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: سهم استان هر سال غرس ۳ میلیون درخت و به درخواست بهرهبرداران و صاحبان صنایع هم حدود ۲ میلیون صنوبر تبریزی است.
شریفیپور یادآور شد: اعلام فراخوان جشنواره رسانه و محیط زیست که اختتامیه آن در اردیبهشت ماه برگزار میشود، غرس نهال، افتتاح و بهرهبرداری از آبخوانداری و سرجنگلبانی، تکریم بازنشستگان و نشست با مراکز علمی و دانشگاهی از دیگر برنامههای این هفته است.
وی بیان کرد: در روز پنجشنبه در روستای نجف آباد زادگاه شهید اسماعیل کریمی هم مراسمی برگزار خواهد شد که غرس نهال هم در گرامیداشت یاد و خاطره این شهید محیط زیست انجام میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: کردستان همواره سرآمد در پاسداشت، حفظ و حراست از منابع طبیعی در کشور بوده که امیدواریم با همت و غیرت مردم کردستان پیشقدم در امر درختکاری باشیم.
آب، خاک، جنگل و مرتع با عنوان منابع طبیعیِ تجدید شونده هستند که بستری برای حیات انسان ها و زیربنای توسعه پایدار جوامع هستند.
در صورت نابودی این منابع هیچ گاه نمی توان آنها را احیا کرد و این منابع، تکیه گاهی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی، و رونق کشاورزی، زیستگاه گونه های گیاهی و جانوری و اصلیترین منبع تولید اکسیژن هستند و ما بدون درختان بیابان میشویم.
نظر شما