ظرفیت‌های فرهنگی هنری برای ارتقاء سواد رسانه‌ای بکار گرفته می‌شود

محمدی بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی هنری برای ارتقاء سواد رسانه‌ای تاکید کرد و گفت: باید تلاش کنیم فرهنگ استفاده صحیح از این فناوری را گسترش داده و اهتمام جدی در آموزش مباحث جدید این حوزه مانند بحث سواد رسانه‌ای داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، جعفر محمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در آیین تکریم و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلان با بیان اینکه مدیریت در عرصه فرهنگ و هنر سهل و ممتنع‌ترین نوع مدیریت‌هاست، از آن جهت که مملو از پیچیدگی‌های فردی و اجتماعی است، گفت: جایگاهی است که باید در آن سلیقه‌های گوناگون موجود در جامعه به تعادل برسند مدیریت محله‌های مختلف فکری در کنار مطالبات به حق و متنوع اصحاب و فرهنگ و هنر در قالب تشکیلاتی واحد به اندازه‌ای باید با ظرافت انجام پذیرد که شائبه هر نوع جانبداری سیاسی کاری یا بخشی‌نگری را مرتفع سازد.

به گفته وی، کاملا آشکار است که ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولیان اصلی فرهنگ و هنر در استان‌ها جایگاه بسیار حساس و مهمی در مجموعه نظام اداری دارند، حضور وعضویت در بسیاری از گروه‌ها جلسات ستادهای اصلی استانی در کنار اداره دبیرخانه‌های شورای فرهنگ عمومی و شورای اطلاع رسانی موید این ادعاست، در حالی است که متاسفانه نگاه کلی حاکم بر فرهنگ اداری در سطح کشور از حیث اختصاص اعتبارات منابع انسانی و اهتمام در حل مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری حوزه فرهنگ و هنر چندان مناسب نبود و سنخیتی با مجموعه ماموریت‌ها و وظایف محول در سطح کلان ندارد.

محمدی اضافه کرد: اکنون که با علم به این محدودیت‌ها و موانع در خدمت شما همکاران هنرمندان اصحاب رسانه و فرهنگ هستم تلاش می‌کنم در حد بضاعت خودمشارکت و همدلی تمام ذینفان و ذینفتان حوزه فرهنگ و هنر گره‌ای از مشکلات و تنگناهای مزمن این عرصه بگشایم. پیش درآمد هر فعالیت جدی و تاثیرگذاری شناخت درست و فهم عمیق وضعیت فرهنگی و هنری است از اینرو تلاش خواهد شد به تناوب و در بازه های زمانی مشخص گزارش‌های تحلیلی علمی از وضعیت فرهنگ و هنر کل استان تهیه شود تا در فرایند برنامه‌ریزی مورد استفاده و استناد قرار گیرد. تجمع و پردازش این گزارش‌ها می‌تواند وضعیت کلی حاکم بر حوزه فرهنگی و هنری استان را مشخص کند.

به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، تلاش می‌شود من بعد مبنای طراحی و اجرای فعالیت‌های فرهنگی و هنری بر اساس یک برنامه‌ریزی اصولی باشد تا از هدر رفت منابع و پراکنده کاری‌های مخرب جلوگیری شود.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد اغلب زیرساخت ها، هزینه کرد اعتبارات و برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و هنری بدوا در مرکز استان و در مرحله بعد در مراکز شهرستان‌ها متمرکز است. همچنین برآورد دقیقی از استفاده هویت‌های مختلف اجتماعی از امکانات عمومی فرهنگی و هنری وجود ندارد، بدیهی است یک برنامه مدیریتی دقیق و کارشناسی باید به گونه‌ای طراحی شود که ضمن توجه به وزن و جایگاه تمام هویت‌ها عدالت توزیع در ساحت فرهنگ و هنر را تحقق بخشد.

محمدی ادامه داد: با عنایت و اهمیت بهره‌گیری از خرد جمعی از یک سو و ظرفیت محدود بدنه کارشناسی ادارات کل از سوی دیگر، ضروری از فرایند مشخص مدون و دموکراتیکی برای استفاده از توان علمی و تجربی و جلب مشارکت کلیه اصحاب فرهنگ و هنر استان طراحی گردد، به گونه‌ای که تمام کسانی که دل در گرو توسعه فرهنگی و هنری استان داراند بتوانند ضمن طرح ایده‌ها و نظرات کارشناسی خود در حل مسائل مشکلات مشارکت عملی و اجرایی داشته باشند.

به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، یکی از مهم‌ترین ارکان توسعه در هر جامعه‌ای نهادینه‌سازی امر آموزش در تمام سطوح است بدیهی است که در مسئله حوزه فرهنگ و هنر اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند تلاش می‌کنیم برنامه جامع آموزش‌های فرهنگی و هنری در سطوح مختلف با مشارکت و همکاری تمام انجمن‌های تخصصی و موسسات فرهنگی و هنری فعال استان طراحی و اجرا گردد.

وی افزود: با توجه به اینکه ماموریت‌ها و وظایف سازمانی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در بسیاری از مواقع با نقش و جایگاه سایر ارگان‌های فرهنگی هم پوشانی دارد ضروری است ضمن پرهیز از موازی کاری و احترام به استقلال کاری یکدیگر با در پیش گرفتن تعامل متقابل انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری و استفاده از ظرفیت اجرای برنامه‌های مشترک موجبات هم افزایی و رشد و بالندگی فرهنگ استان فراهم گردد.

محمدی خاطرنشان کرد: اهداف عالیه نظام مقدس جمهوری اسلامی در بخش فرهنگ و هنر و راه‌های برون رفت از مسائل و مشکلات این حوزه در برنامه‌های پیشنهادی جناب دکتر صالحی به مجلس شورای اسلامی مورد تاکید قرار گرفته است اینرو تلاش می‌کنیم با جدیت تمام در پی تحقق کامل این برنامه‌ها در استان زنجان باشیم.

به گفته وی، با افزایش ضریب نفوذ اینترنت توسعه زیرساخت‌ها و استفاده روزافزون مردم از تکنولوژی‌های نوین ارتباطی، فضای مجازی تبدیل به جز لاینفک زندگی روزمره شده است بدیهی از این مسئله در کنار مزایای فراوان، می‌تواند منشا مشکلات متعددی نیز گردد از اینرو باید تلاش کنیم فرهنگ استفاده صحیح از این فناوری را گسترش داده و اهتمام جدی در آموزش مباحث جدید این حوزه مانند بحث سواد رسانه‌ای داشته باشیم تغییر رویکردها و استفاده از تمام ظرفیت‌های فرهنگ و هنری استان باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 1807086

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha