به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان امیرسرتیپ حسین ولیوند زمانی در نشست خبری با اصحاب رسانه با تبریک ماه رمضان با بیان اینکه دانشگاه دافوس ارتش در ۱۳۱۲، دستور واگذاری ساختمان تیمورتاش آغاز به کار کرد گفت: این دانشگاه با دو اتاق و اساتیدی از فرانسه شروع به کار می کند و در جنگ جهانی دوم اساتید فرانسوی باز می گردند و پس از آن اساتید ایرانی آموزش دانشجویان را برعهده می گیرند.
طراحی عملیات های مهم دفاع مقدس در دانشگاه دافوس
فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش با بیان اینکه دانشگاه دفاع ملی نیز از این دانشگاه نشات گرفته است، افزود: این دانشگاه از ابتدا ساختاری مرتب داشته است، اوج محصولات خوب این دانشگاه در زمان دفاع مقدس است که شکی در آن نیست، در جایی از شهید صیاد می پرسند که اگر جنگ شود چه می کنید می گوید اگر جنگ شود دانشگاه دافوس را داریم. این دانشگاه عملیات های بزرگی همچون بیت المقدس، ثامن الائمه (ع) طریق المقدس و ... را طراحی کرد و اساتیدی حتی با سن ۹۳ سال هنوز تجارب خود را به دانشجویان منتقل می کنند.
وی ادامه داد: بعد از جنگ نیز اقدامات خوبی انجام شد و از سال ۶۹ دافوس نیروها با هم مشترک و تجمیع شد و بعد از اینکه پدافند یک نیرو مستقل شد به شکل چهار نیروی این دانشگاه فعالیت می کند و اعضای هیأت علمی آن نیز از ۴ نیرو جذب می شوند. افسران این دانشگاه دارای تخصص های مورد نظر خود هستند و در این دانشگاه آموزش طراحی و رزم مشترک را می آموزند تا در بحران برای آنها کاربری داشته باشد.
امیر ولیوند زمانی یادآور شد: کشورهای دیگر تقاضا برای پذیرش دانشجو در این دانشگاه دارند و در صورتی که همسو با آنها باشیم براساس پروتکل ستادکل پذیرش می شوند. از کشورهای مختلف دانشجویان مشغول تحصیل هستند، دانشجویان مهمان نیز جدا از سایر دانشجویان نیستند و در کلاسها حضور دارند اما در کشورهای بلوک شرق دانشجویان خارجی جدا از دانشجویان آنها و به زبان انگلیسی آموزش بینند. آموزش های ما به زبان فارسی است و همه دانشجویان باهم در کلاس درس حاضر می شوند.برهمین اساس ماموریت جهانی هم داریم و دانشجویان خارجی را سفیر خود می دانیم.
وی با اشاره به نقش پررنگ این دانشگاه در دفاع مقدس تصریح کرد: در جنگ تحمیلی ماموریت ما آموزش افسران برای تصدی مشاغل خاص بود اما اکنون براساس ویژگیهای نسل چهارم ماموریت های این دانشگاه تعریف شده است و هوش مصنوعی و فناوری از جمله ویژگیهای این نوع آموزش است.
وی در مورد ارتباط دانشگاه دافوس با صنعت، گفت: ارتباط مستقیم با بدنه صنعتی کشور داریم و حوزه کاری ما فقط تربیت نیروی انسانی نیست و باید خوراک به صنعت بدهیم تا براساس نیاز ما سلاح ساخته شود. ماموریت ما صرف مشاوره کاری فرماندهی ارتش نیست بلکه عامل به رفع مشکلات ارتش و جامعه هستیم.
فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش گفت: ضعفی که در گذشته ارتش داشت فاصله با مردم بوده است که از خواسته های امیرسرلشکر موسوی ارتباط با مردم است و براین اساس در هفته چند روز درب دانشگاه به روی مردم برای بازدید از مراکز مختلف باز است.
فعالیت پژوهشی دانشگاه جنگ در ۷ بخش
وی با اشاره به اقدامات پژوهشی این دانشگاه اظهار کرد: پژوهشکده این دانشگاه در ۷ بخش فعالیت می کند و از جمله پژوهشکده جنگ شناختی، فناوری، و … با مرکز ملی نخبگان نیز ارتباط دائم داریم و تعدادی را به عنوان کارمندان خود جذب کردیم و در آینده نیز جذب نخبگان را داریم تا حرف مهاجرت نداشته باشند. باید از استعداد آنها استفاده و احتیاجات آنها را برطرف کنیم و بعنوان سرمایه های کشور به آنها توجه کنیم.
وی در مورد ارتقای برنامه های دانشگاه دافوس افزود: اینکه علم و فناوری پیشرفت می کند دلیل بر فراموشی گذشته نمی شود و بعضا با برخی تاکتیک های جنگ جهانی دوم هنوز بسیاری از مسائل حل می شود امروز از پهپاد و هوش مصنوعی در جنگ استفاده می کنیم اما دانش گذشته را نیز فراموش نکردیم و ممکن است جنگی به تاکتیک گذشته احتیاج داشته باشد و یا در جایی استفاده نشود.
وی در مورد تبادل استاد با سایر کشورها تصریح کرد: به ازای دانشجویان خارجی ، دانشجو به کشورهای خارجی می فرستیم و با هند به صورت وبیناری تبادل استاد داشتیم. در کشور پاکستان دوره ارشد را گذراندم و توفیقی داشتم و کشورهای زیادی رفتم و معتقدم اگر اوضاع آموزشی ما مطلوب نبود تقاضا از سایر کشورها نبود و این امر تعارف ندارد.
از کارهای مستمر ما رصد کلیه فعالیت ها و درگیریهای کل دنیا است
وی در مورد جنگ های جدید در منطقه و نقش دانشگاه دافوس، گفت: از کارهای مستمر ما رصد فعالیت ها و درگیریهای کل دنیا است و در کلاس های درس درباره آنها بحث می شود. برای مثال جنگ روسیه و اکراین را کامل رصد کردیم و تعدادی اعزام هم داشتیم در موضوع سوریه و داعش اساتید ما حضور داشتند و رصد کامل شد.
امیر ولیوند زمانی در مورد برگزاری رزمایش های مختلف، افزود: رزمایش ها و مقابله با گروههای تروریستی از جمله ماموریتهای این دانشگاه است و نمی توانیم به کتابهای گذشته صرفا اکتفا کنیم، کتابهای ما هر دوره بازنگری و تغییر می کند. در تمام رزمایش ها تهیه سناریورزمایش با کمک اساتید این دانشگاه است و دست یگان ها نیز در این موضوع بسته نیست. اساتید مشارکت و حضور در رزمایش دارند.
نقش دانشگاه دافوس در کمک و همیاری به مردم
وی در مورد نقش دانشگاه در حل مشکلات جامعه و ارتباط با مردم در پاسخ به شبستان گفت: برگزاری جلسات با خانواده شهدای ارتش را شروع کردهایم که مشکلات آنها را رفع کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین، مدرسه فوتبال در دانشگاه هزار نفر پذیرش داشته است و بسیاری مشکلات مربوط به خدمت سربازی، ناآگاهی به قوانین نظام وظیفه را در دست حل هستند و اعتقاد داریم فرماندهی ارتش از این دست اقدامات استقبال می کنند.
نظر شما