ماه رمضان فرصت مناسبی برای رشد اخلاقی و معنوی انسان است

به گفته حجت الاسلام حسینی،ماه رمضان فرصتی است تا مسلمانان با بهره‌گیری از قرآن و سیره پیامبر عظیم‌الشأن اسلام به رشد اخلاقی و معنوی خود بپردازند. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، حجت الاسلام مصطفی حسینی، امام جمعه زنجان در خطبه‌های این هفته نماز جمعه  به اهمیت بهره‌گیری از برکات ماه مبارک رمضان تاکید کرد و افزود: یکی از اهداف اصلی این ماه برای ما، کسب تقواست و باید از این ماه برای افزایش تقوا و رشد معنوی خود بهره ببریم.


وی در ادامه با اشاره به مناسبت‌های متعدد این ماه در تاریخ اسلامی، گفت: دوازدهم رمضان سال اول هجری قمری، سالروز سنت عقد اخوت است که پیامبر اعظم (ص) میان مهاجرین و انصار پیمان برادری بست و در این واقعه، خود پیامبر گرامی اسلام با امیرالمؤمنین علی (ع)پیمان برادری بستند.


حسینی گفت: این پیمان به معنای برادری دینی و همبستگی معنوی در جامعه اسلامی است که هدف آن تقویت همبستگی و ایجاد عدالت اجتماعی در میان مسلمانان بود.


امام جمعه زنجان افزود: پیامبر اسلام (ص) همواره به دنبال برقراری عدالت اجتماعی در میان مردم بود و یکی از مهم‌ترین راهکارهای ایشان برای تحقق این هدف، ایجاد پیوندهای دینی و برادری میان افراد مختلف جامعه است.


وی گفت: برادری دینی در جامعه اسلامی نه تنها باعث از بین رفتن تضادهای طبقاتی می‌شود بلکه کینه‌ها و دشمنی‌ها را از بین می برد و موجب تقویت همبستگی اجتماعی می‌شود.


حسینی در ادامه به ویژگی‌های جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: جامعه‌ای که برادری و همبستگی در آن حاکم باشد، افراد آن حس تعلق خاطر به یکدیگر خواهند داشت و به یکدیگر کمک خواهند کرد.


امام جمعه زنجان گفت: این برادری را ما در دوران دفاع مقدس، در بحران‌های طبیعی مانند سیل و زلزله و حتی در دوران شیوع بیماری کرونا مشاهده کردیم که برکات آن، کاهش اختلافات اجتماعی و تقویت ایمان در جامعه است.


وی افزود: طبق آیات قرآن کریم، مؤمنان باید در دل خود هیچ‌گونه کینه‌ای نسبت به دیگر مؤمنان نداشته باشند و در ارتباطاتشان با یکدیگر، اخوت و برادری را رعایت کنند که این اصول باعث می‌شود جامعه‌ای شکل بگیرد که در آن عدالت و قسط برقرار باشد.


امام جمعه زنجان سپس به مناسبت دهم رمضان، سالروز ارتحال حضرت خدیجه کبری (س) اشاره کرد و گفت: حضرت خدیجه کبری (س) یکی از بزرگ‌ترین شخصیت‌های تاریخ اسلام است که در دوران جاهلیت، به عنوان یک تاجر درستکار، مادر شهید و همراه پیامبر اسلام شناخته می‌شود، ایشان نخستین بانوی مسلمان و اولین پشتیبان مادی و معنوی پیامبر اسلام بودند.


وی افزود: حضرت خدیجه (س) با ویژگی‌های برجسته اخلاقی و اجتماعی خود از جمله صداقت، سخاوت و مسئولیت‌پذیری، در تاریخ اسلام ماندگار شد و ایشان نمونه‌ای از زنانی است که در پیشگاه خداوند از جایگاهی والا برخوردارند و در کنار مردان مؤمن، جایگاهی برتر دارند.


حسینی در ادامه به ترویج فضائل اخلاقی در میان مسلمانان تأکید کرد و گفت: ماه رمضان فرصتی است تا مسلمانان با بهره‌گیری از قرآن و سیره پیامبر عظیم‌الشأن اسلام به رشد اخلاقی و معنوی خود بپردازند.

کد خبر 1807349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha