مسجد؛ پایگاه دوگانه‌ها

ایده «مسجد؛ کانون پیوند دوگانه‌ها» از سوی حجج اسلام یاسین حسن زاده راهیار بنیاد هدایت در منطقه شمال غرب کشور و محمد سلیمی مسئول اعزام مبلغ اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین ذیل رویداد مسجد جامعه‌پرداز در بخش مسجد پایگاه قرآن نمایشگاه سی و دوم قرآن ارائه و بررسی شد.

به گزارش گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، همزمان با نخستین شب از فعالیت بخش «مسجد پایگاه قرآن» در سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و در ادامه اجرای رویداد مسجد جامعه‌پرداز در این نمایشگاه، ایده «مسجد؛ کانون پیوند دوگانه‌ها» از سوی حجج اسلام یاسین حسن زاده راهیار بنیاد هدایت در منطقه شمال غرب کشور و محمد سلیمی مسئول اعزام مبلغ اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین، ارائه شد.

حجت الاسلام نوری، معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور و دبیر قرارگاه ملی مسجد، دکتر نوروزی، مسئول اندیشکده تعلیم و تربیت مرکز مطالعات راهبردی ژرفا اساتید این جلسه و حجت الاسلام میرمحمدیان دبیر علمی آن بود.

مسجد؛ پایگاه دوگانه‌ها

حجت الاسلام حسن زاده برای تبیین بحث به شرح اقدامات حجت الاسلام فرهاد بابایی امام محله یکی از مناطق حاشیه‌ای شهر مراغه پرداخت و اظهار داشت: ماه مبارک رمضان بود و حجت لاسلام بابایی به این فکر بود که چرا جوان‌ها و نوجوان‌ها به مسجد نمی‌آیند و چه کار باید کرد؟ تصمیم گرفت مسابقه فوتبال راه بیندازد و همین شد که کم کم با چاشنی کلاس و برنامه‌های تربیتی، همین نوجوان‌ها موتور محرک محله شدند.

وی راه اندازی خیریه، حل اختلافات، حل مشکلات اهالی محله و فراهم کردن اشتغال خانگی برای بانوان را بخشی از فعالیت‌های این امام محله عنوان کرد و افزود: هدایت و ترک گناه کنار اخوت و بسط رحمت خدا در محله مورد توجه است و اینها یه بسته جامع است که از اهل بیت(ع) به ما رسیده و ماهیت مسجد را شکل می‌دهد.

راهیار بنیاد هدایت در منطقه شمال غرب کشور پس از ارائه گزارشی جذاب از عملکرد دو امام محله موفق دیگر، به تبیین تعریف مسجد از نگاه رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: حضرت آقا می‎فرمایند، ذِکر و نماز و نیایش آنگاه که با سامان زندگی اجتماعی درهم می‌آمیزد معجزه‌ اسلام را در آرایش منظومه‌ احکام عبادیِ آن آشکار می‌سازد. مسجد، مظهری از این درهم‌ آمیختگی است.

مسجد؛ پایگاه دوگانه‌ها

حجت الاسلام سلیمی نیز در بخش دوم با تأکید بر این‌که مسجد با معبد تفاوت دارد، اظهار داشت: مسجد هویت مخصوص به خودش را دارد که اگر هویت خودش را پیدا کند رونق می‌گیرد و اثر گذار می‌شود.

وی در تشریح ماهیت مسجد، گفت: مسجد خانه خدا، محل توجه به معنویت، و هم توجه به نیازها و مسائل اجتماعی است. مسجد هم پایگاه خودسازی و انسان‌سازی و هم پایگاهی برای بسیج و آماده سازی و تقویت نیروها در مقابله با دشمن است. مسجد هم پایگاهی برای تقویت پیوندهای الهی مردم با خداوند و هم پایگاهی برای تقویت پیوندهای اجتماعی و اخوت و برادری مردم با یکدیگر است.

مسئول اعزام مبلغ اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین افزود: این دوگانه‌ها وقتی به هم پیوند می‌خورند و درهم آمیخته می شوند معجزه اسلام پدیدار می‌شود؛ مهمترین اتفاق همین در هم آمیخته شدن دنیا و آخرت است؛ یعنی دقیقا چیزهایی که حال دنیای مردم را خوب می کند و پاسخ به مسائل دنیوی مردم است حال اخروی و معنوی مردم را هم خوب کند و موجب تقرب الهی افراد شود. این مهمترین ویژگی تمدن اسلامی است و مسجد محل این پیوند و در هم آمیختگی است.

مسجد؛ پایگاه دوگانه‌ها

حجت الاسلام سلیمی با اشاره به جمله رهبر معظم انقلاب که می‌فرماید اسلام آمریکایی مسجد را پایگاهی برای جدا کردن دنیا و آخرت می‌داند، تصریح کرد: اما در مقابل اسلام ناب محمّدی، اسلام عدل و قسط است؛ اسلام عزّت و اسلام حمایت از ضعفا و پابرهنگان و محرومان است؛ اسلام دفاع از حقوق مظلومان و مستضعفان است؛ اسلام جهاد با دشمنان و سازش‌ناپذیری با زورگویان و فتنه‌گران است؛ اسلام اخلاق و فضیلت و معنویّت است.

گفتنی است، بخش «مسجد، پایگاه قرآن» به همت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برای نخستین بار در سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم فعال شده و میزبان برنامه های متنوع از جمله رویداد مسجد جامعه‌پرداز است.

کد خبر 1807385

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha