افق قرارگاه ملی مسجد در هماهنگی‌ها و تقویت قوا برای راهبری مساجد

حجت‌الاسلام نوری با اشاره به برنامه‌ها و اقدامات قرارگاه ملی مسجد، اظهار کرد: آنچه در دبیرخانه‌ی قرارگاه ملی مسجد دیده شده عمدتاً مربوط به ایجاد هماهنگی‌ها و تقویت قوا در راهبری مساجد است؛ این کنشگری در مسجد با محوریت امام که مدیر طبیعی مسجد است و البته با همراهی جمع جوانان محقق می‌شود.

حجت‌الاسلام «علی نوری» با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بخش «مسجد، پایگاه قرآن»  با بیان اینکه دبیرخانه‌ی قرارگاه ملی مسجد با یک دغدغه مشترک فعالیت دارد، اظهار کرد: این دغدغه مشترک مبتنی بر آن است که فعالان عرصه مسجدی بتوانند عِده و عُده خود را در حل مسائل اصلی مسجد در کنار یکدیگر و به صورت مشترک حل کنند چراکه سر و سامان دادن به کارکردهای مسجد و اعتلای این مکان مقدس نیازمند بخش‌پذیری برخی از ارکان است.

دبیر قرارگاه ملی مسجد با بیان اینکه مسجد ارکان متنوعی دارد، ادامه داد: رکن تامینِ کارگزار اصلی مسجد که همان امام است و همچنین رکن توانمندساز کارگزاران مسجد که شامل امام، خادم و امنا می‌شوند با سازمان تبلیغات و رکن سخت افزار و پشتیبان مسجد با مسئولیت سازمان اوقاف و نهایتا رکن هدایت و راهبری با نهاد امامت است.

وی ادامه داد: یکی از ارکان اصلی مسجد، رکن کنشگری است که به فعالیت و برنامه های داخل مسجد مرتبط می شود و با توجه به این مساله آنچه در دبیرخانه‌ی قرارگاه ملی مسجد دیده شده عمدتا مربوط به ایجاد هماهنگی ها و تقویت قوا در راهبری مساجد است؛ این کنشگری در مسجد با محوریت امام که مدیر طبیعی مسجد است و البته با همراهی جمع جوانان محقق می‌شود، امت و مردم محله؛ نکته مهم آن است که نوجوانان و جوانان باید بتوانند هم در فعالیت‌های شبستانی مسجد و هم اقدامات پیرامونی یعنی در گستره محیطی و محاطی ایفای نقش کنند؛ همچنین در بخش محله ای بتوانند نقش آفرینی در این سطح داشته باشند.  

دبیر قرارگاه ملی مسجد در مورد اهداف کوتاه مدت پیش روی قرارگاه ملی مسجد نیز تصریح کرد: ما در مرحله اول از برخی از موازی کاری‌ها، اختلاط‌های ماموریتی و هدررفت های انرژی که در سازمان ها و نهادهای ملی ما وجود داشت جلوگیری کردیم به این معنا که با ایجاد سازوکاری در هماهنگی های برنامه ای خود در هر یک از ماموریت‌ها؛ ابتدا ایجاد وحدت فرماندهی را مد نظر قرار دادیم، به طور مثال نقش نهادهایی نظیر سازمان اوقاف، سازمان تبلیغات، کانون های مساجد و... را در قالب برنامه‌ای واحد در سال ۱۴۰۴ تنظیم کردیم و توانستیم سامانه جامع اطلاعات را به عنوان «سجم» که ۳۵ هزار مسجد در آن ثبت شده اند به عنوان پایگاه اصلی و معتبر مساجد مطرح و فعال کنیم.

وی ادامه داد: همچنین مراکز رسیدگی به امور مساجد راه اندازی شد تا بنا بر نظر مقام معظم رهبری، راهبری مساجد توسط نمایندگی ولی فقیه در هر استان انجام شود؛ در حال حاضر در تمام ۳۲ استان کشور مرکز رسیدگی به امور مساجد در استان ها راه اندازی شده در صورتی که پیش از این تنها در ۷ یا ۸ استان این مراکز فعال بودند.

حجت‌الاسلام نوری در پایان گفت: خوشبختانه، در سال ۱۴۰۳ قرارگاه های استانی ما تشکیل و به موازات آن مرکز رسیدگی به امور مساجد شهرستانی نیز راه‌اندازی شد و ائمه جمعه ۴۵۰ شهرستان کشور فراخوان شدند و شیوه نامه به آنها ابلاغ شد به طوری که اکنون رسیدگی به امور مساجد نیز از طریق ارکان نام برده به صورت قرارگاهی دایر شده است.

گفتنی است، بخش «مسجد، پایگاه قرآن» برای نخستین بار در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از ۱۵ تا ۲۶ اسفندماه در مصلای امام خمینی(ره) پذیرای بازدیدکنندگان است.

کد خبر 1808293

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha