خبرگزاری شبستان آذربایجانغربی؛ در ماه رمضان، موکبهای افطاری در بسیاری از شهرهای ایران برپا میشوند. این موکبها معمولاً توسط گروههای مردمی، خیرین و سازمانهای مذهبی برپا میشوند و هدفشان توزیع رایگان افطاری بین روزهداران است.
معمولاً در این موکبها، غذاهای ساده و سبکی مانند خرما، نان، پنیر، سبزی، آش، حلیم، فرنی، و شربت توزیع میشود. در برخی موکبها نیز ممکن است غذاهای گرم مانند خورشت و پلو نیز ارائه شود. در استان آذربایجان غربی نیز مساجد علاوه برنامههای قرآنی و سخنرانی، موکبهای افطاری نیز برپا کردند.
کانون فرهنگی و هنری لیله القدر مسجد چاوشان ارومیه یکی از این مساجد فعال است که سهشنبههای مهدوی محفل انس با قرآن یکی از برنامههای اصلی این کانون بوده که هر هفته برگزار می شود و در حاشیه این ویژه برنامه از اعضای فعال مسجدی که حضور مستمر در فعالیتهای فرهنگی این کانون دارند تجلیل می شود.
همچنین موکب کانون فرهنگی هنری لیله القدر مسجد چاوشان ارومیه در راستای افطاری ساده در جلوی مسجد برپا شده و میزبان روزه داران است.
رضا وقری، مدیر کانون فرهنگی هنری لیله القدر مسجد چاوشان ارومیه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ارومیه گفت: ماه رمضان، ماه مهمانی خدا و فرصتی برای تزکیه روح و جسم است و یکی از سنتهای زیبای این ماه، افطاری دادن و سهیم شدن در سفره افطار است و در این راستا افطاری ساده و بیآلایش نیز میتواند بسیار با معنویت و پربرکت باشد.
وی افزود: با تاسی از سیره پیامبر اسلام (ص) و ائمه (ع) که همواره به سادهزیستی و دوری از تجملات توصیه میکردند و افطاری ساده، نمونهای از عمل به این توصیه است.
وقری بیان کرد: در این راستا اعضای مسجدی کانون فرهنگی و هنری موکبی از دیروز برپا کردند که به مدت ۵ روز میزبان روزه داران خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت های دیگر کانون فرهنگی و هنری لیله القدر مسجد چاوشان ارومیه گفت: در قالب طرح قرار همدلی توزیع بسته معیشتی، سهشنبه های مهدوی و برپایی نمازهای جماعت هر روز در این مسجد برگزار می شود.
سیاوش عزیزی، مدیر کانون فرهنگی و هنری مدافعان زینبیه ارومیه نیز به خبرنگار شبستان در ارومیه گفت: موکب خادمی این کانون نیز از ۲۱ تا ۲۶ اسفندماه و شب های ماه رمضان میزبان روزه داران با سفره افطاری ساده است.
وی افزود: همچنین در این شبهای ماه رمضان علاوه بر برپایی موکب محافل انس با قرآن نیز هر روز با حضور پرشور اعضای مسجدی برپا می شود.
در استان آذربایجان غربی بیش از ۲۰ موکب خادمی به همت قرارگاه امام جعفر صادق(ع) و ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجانغربی برپا شده که هر شب با افطاریهای ساده میزبان روزه داران است.
افطاریهای ساده فرصتی را فراهم میکنند تا افراد از قشرهای مختلف جامعه در کنار هم جمع شوند و با یکدیگر تعامل داشته باشند. این کار باعث تقویت روابط اجتماعی و ایجاد حس همبستگی و اتحاد میشود.برگزاری افطاری، بهویژه افطاری ساده، نمادی از سخاوت و انفاق است. این اقدام، افراد را به کمک به نیازمندان و سهیم شدن در شادی و غم دیگران تشویق میکند.
همچنین مساجد به عنوان پایگاههای معنوی، نقش مهمی در ترویج ارزشهای دینی و اخلاقی دارند. برگزاری افطاری در مساجد، فضایی معنوی ایجاد میکند که به یاد خدا بودن و انجام اعمال نیک را ترویج میدهد و بسیاری از افرادی که در این افطاریها شرکت میکنند، از خانوادههای نیازمند و کمبرخوردار هستند. این افطاریها به این افراد کمک میکند تا حداقل یک وعده غذای گرم و مناسب در ماه رمضان داشته باشند. تأکید بر «افطاری ساده» به جای افطاریهای مجلل و پرهزینه، باعث ترویج فرهنگ سادهزیستی و پرهیز از تجملگرایی میشود و بسیاری از مساجد در طول ماه رمضان با کمک خیرین و داوطلبان، اقدام به برگزاری افطاریهای ساده میکنند. این افطاریها معمولاً شامل خرما، نان، پنیر، سبزی، آش یا سوپ و یک غذای ساده است.
نظر شما