به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، نوشین کریمی
روزهای پایانی اسفند ماه، گره خورده به خانه تکانی دل از غبار نفس و آموختن خیر و خوبی که مانند بهار با خودش برکت بیاورد به حال و روز زندگیمان.
امسال عید نوروز و ماه رمضان مصادف شدند با مسابقه خودمان باخودمان. اینکه طمع دنیا را بتکانیم یا آخرت را برای خودمان آب و جارو کنیم.
هوا گرم شده و عطش سراسر وجودت را میگیرد. مدرسه هم که میروی بیشتر دلت آب خنک میخواهد تا جیگرت حال بیاید.
خودم را آماده کرده بودم بروم دنبال سوژه ماه رمضانی و از حال و هوای روزه داران بپرسم که با نگرانی زن همسایه مواجه شدم که گفت «دخترم روزه است، حالا قرار است مدرسه بخاطر برپایی جشن چهارشنبه سوری، سور بدهد و گفته دانش آموزان با خودشان پیتزا و لازانیا بیاورند...»
یاد دخترم افتادم که نمی تواند جلوی پیتزا مقاومت کند و هر طور شده یک ناخونک به غذای دوستانش میزند.
راستش عصبی شدم و گفتم «موضوع رو به مدیر و یا آموزش و پرورش خبر دادید»، گفت «می ترسم با بچه من بد بشوند و این آخر سالی سر درس و مشق اذیتش کنن».
دخترش آمد جلوی در خانه و وقتی متوجه شد در مورد چی صحبت میکنیم گفت «خاله یه روزه دیگه، مگه چی میشه؟» گفتم، چون از قصد روزه ات رو باز میکنی باید ۶۰ روز روزه بگیری و کفاره هم بدی. ناراحت شد گفت «خدا که خیلی مهربونه» منو مادرش همزمان گفتیم خب تو اونروز مدرسه نرو. گفت «آخه قراره جشن بگیریم. فیلم نگاه کنیم و حاجی فیروز بیاد و... »
دلم سوخت. برای سادگی هاییکه بچه ها با آنها حال دلشان خوش میشود و بزرگترهایی که گاهی در هر ردایی که باشند با کج فهمی های خود باعث میشوند این لحظه ها به ناخوشی تبدیل شود.
به نظرم میشد جشن گرفت و با چند تا هدیه و بازی سال را به پایان رساند و بعدش، بعد از تعطیلات عید نوروز به مناسبت عید فطر به بچه ها پیتزا داد و خوشحالشان کرد.
یادم افتاد دوره تحصیل ما با جمعیت ۵۰۰ نفری، مدیر مدرسه در ماه رمضان سفره افطاری میچید و چقدر هم همه، چه روزه داشتند و چه نداشتند مشتاق بودند که سر این سفره بنشینند اما الان دوره زمانه عوض شده.
دوره زمانه عوض شده اما حکم خدا که عوض نشده ...
خداحافظی کردم و دلم برای این تغییر فرهنگ و باور و تربیت و آموزشی که دارد کمرنگ می شود، سوخت.
غذای ساده نان و پنیر و آش ما کجا و پیتزا و لازانیا و... کجا.
حتی روایت داریم که امیرالمومنین، امام علی(ع) می فرمودند «مادامی که این امت لباس بیگانه نپوشند و غذاهای آنان را استفاده نکنند همواره در خیر خواهند بود و هنگامی که چنین کنند خداوند آنان را ذلیل خواهد کرد»
و به درستی که این فرمایش چقدر با آنچه که امروز داریم می بینیم ملموس است.
هنوز خیلی از خانم همسایه دور نشده بودم که همکارم زنگ زد و گفت مثل هر سال «افطاری ساده» در دبستان باقرالعلوم آستانه اشرفیه برپا می شود.
دو سه سالی بود که دبستان باقرالعلوم آستانه اشرفیه به عنوان یک فضای آموزشی و مذهبی با برپایی «افطاری ساده» در شب میلاد کریم اهل بیت(ع)، نقش مهمی در آموزش و پرورش دینی و فرهنگی دانشآموزان ایفا میکند و چقدر خوشحال شدم که چنین فضایی، با مدیریتی درست این فرهنگ را برای دانش آموزانش حفظ میکند.
به مدرسه که رسیدم، مثل هر سال مشارکت بیش از ۵۰۰ دانشآموز و اولیای آنان را دیدم که با جان و دل، صمیمی و خودجوش در برپایی این سفره نقش داشتند.
مدرسه، خانه دوم فرزندانمان است که اگر با زیربنای دینی و اعتقادی به تعلیم و تربیت دانش آموزان بپردازند نقش هویتی و فرهنگی ارزشمندی را به دور از دو گانگی خانه و مدرسه شکل میدهد و دانش آموزان را از سردرگمی و دو راهی نجات خواهد داد.
اینگونه مراسم نه تنها به تقویت آموزههای دینی کمک میکند، بلکه باعث ایجاد ارتباطات مثبت و مشارکت دانشآموزان در فعالیتهای مذهبی و فرهنگی میشود.
علیرضا پایمرد، رئیس آموزش و پرورش آستانه اشرفیه که خود در برپایی این سفره افطاری ساده حضور داشت، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: نهادینه شدن این سنت حسنه از سنین پایه، تاثیرگذارتر است.
وی با بیان اینکه، آموختن فرهنگ افطاری دادن، نه تنها به معیارهای دینی وابسته است، بلکه به ایجاد فضای همکاری و همدلی در بین دانشآموزان نیز کمک میکند، افزود: اینکه دانش آموز آنچه را در خانواده می بیند، در جامعه نیز همان را ببیند، تربیت می شود که کار درست و ارزشمند همانی است که همه انجامش می دهند.
مهدی محسنی، مدیر دبستان باقرالعلوم نیز ضمن قدردانی از اولیا و دانش آموزان که با مشارکت خود به برگزاری چنین محافلی کمک می کنند میلاد امام حسن مجتبی(ع) را تبریک گفت و افزود: امام حسن(ع) کریم اهل بیت(ع) بودند و این سخاوت و سفره داری یکی از سفارشات دین اسلام است.
وی ماه رمضان را بهعنوان فرصتی برای فرهنگسازی و آموختن آموزههای الهی دانست و تصریح کرد: این ماه میتواند به عنوان فرصتی برای ترغیب دانشآموزان به ارتقاء روحیه همکاری و یکدلی، باشد.
محسنی افزود: برپایی این نوع مراسمات، علاوه بر ترویج فرهنگ افطاری ساده، موجب نکوداشت ارزشهای اسلامی و اجتماعی همچون صبر، شکرگزاری و همیاری خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: در طول سال، در کنار برپایی این ضیافت افطاری، برنامههای دیگری در زمینههای مذهبی و فرهنگی در راستای ترویج آموزه های دینی و ایجاد فضای معنوی همچون برپایی محفل انس با قرآن کریم، اقامه نماز جماعت و برگزاری مولودیخوانی برگزار میشود.
اکبری، یکی از معلمان آستانه ای نیز در این مراسم ضمن ابراز خوشحالی از استقبال اولیای دانش آموزان و سوق دادن آنها به مراسم مذهبی اظهار کرد: آموزش در وهله اول باید در جامعه، توجه به باورها و اعتقادات مردم و احترام به مذهب و فرهنگمان باشد.
وی گفت: با توجه به هجمه دشمنان برای از بین بردن فرهنگ اسلامی و ایرانی، ما معلمان و خانواده بزرگ آموزش و پرورش می بایست بیش از پیش حواسمان به و آینده سازان این مملکت باشد.
اکبری اضافه کرد: دشمن با تغییر ذائقه دانش آموزان، تبلیغ و ترویج بی بندوباری، ایجاد جنگ رسانه ای و کم رنگ نشان دادن اعتقادات در مردم و به ویژه در بین نسل های جدید می کوشد تا به اهدافش نزدیک شود اما اسلام جز خیر و نیکی برای بشریت چیزی نخواسته ازین رو می بایست با حفظ حرمت ها، کرامت این ماه عزیز را نگاه داشته و همراه و همدل برای تربیت سالم نسل آینده تلاش کنیم.
صدای همهمه دانش آموزان در حیاط مدرسه هنگام پهن کردن سفره افطاری با همه سادگی اش، بسیار شیرین و گوارا بود. دانش آموزانی که فعالیت های اجتماعی را در درس معنویت می آموزند و دین و مذهب و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را تا همیشه سبز و ماندگار نگاه خواهند داشت. به شرط آنکه همه ما مراقب نقشه های دشمن و بیخیالی و بی تفاوتی رفتاری و اخلاقی یکدیگر در خانه و مدرسه باشیم.
نظر شما