خبرگزاری شبستان: ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از سال 1371 با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با هدف مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن فعالیت خود را زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز کرد.
نگاهی به فعالیت های این ستاد در دولت نهم و دهم بیانگر این مطلب است، که مساجد می توانند به عنوان پایگاه های فرهنگی اجتماعی نظام در عرصه های مختلف فعالیت کنند و برون سپاری بسیاری از فعالیت دستگاه های دولتی به مساجد زمینه رشد و شکوفایی هر چه بیشتر جامعه اسلامی را در زمینه های مختلف فراهم می کند، به گونه ای که در این مجموعه نیز شاهد افزایش کمی کانون های فرهنگی هنری مساجد بوده ایم، در حال حاضر نیز تعداد کانون های مساجد کشور که تا سال 84 بیش از 2 هزار باب کانون بوده است، به بیش از 14 هزار باب ارتقا یافته است.
ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور نه تنها در بخش توسعه کمی کانون های فرهنگی هنری بلکه در بخش کیفی نیز با توسعه قابل توجه ای روبرو بوده است که برگزاری دوره های آموزشی در کانون های فرهنگی هنری مساجد، انجام فعالیت های پژوهشی، تربیت پژوهشگران جوان در مساجد، برگزاری جشنواره بزرگ جوانان مساجد کشور، توسعه و تجهیز کتابخانه های مساجد و فعالیت های گسترده دیگر در بخش های مختلف همگی گواه موفقیت این نهاد فرهنگی است.
تاسیس و تجهیز کتابخانه های مساجد، ارسال نرم افزار کتابخانه ای برای کتابخانه های مذکور، ایجاد کتابخانه باز، توزیع کتاب عمومی،کمک آموزشی در میان کانون های فرهنگی هنری مساجد، چاپ و توزیع قرآن کریم در مساجد کشور و اجرای طرح های متنوع قرآنی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی هنری تنها بخشی از فعالیت های ستاد عالی کانون های فرهنگی مساجد کشور است.
در سال های گذشته شاهد خدمات متنوع آموشی، فرهنگی، هنری، اردویی و زیارتی در مساجد با حضور سالانه بیش از یک میلیون و پانصد هزار نفر از جوانان در کلیه استان های کشور به صورت نیمه متمرکز و غیرمتمرکز بودیم که زمینه ساز ایجاد نشاط دینی در میان این قشر از مردم می شود برنامه های ستاد عالی کانون های مساجد در سایر گروه های سنی نیز با همین تنوع دنبال می شود به طوری که حجم مخاطبان این مرکز فرهنگی را به شدت گسترش داده است.
اجرای طرح تلاوت نور به عنوان فراگیرترین طرح قرآنی کشور با پوشش بیش از 27 هزار مسجد، تاسیس خانه های نور برای یکپارچه سازی فعالیت های قرآنی، ایجاد و گسترش مهد کودک های قرآنی با جذب و پرورش نوآموزان،مدیریت ستاد برگزاری جشن های رضوی از سال87 تاکنون برنامه ریزی جهت حمایت و هدایت جشن های مردمی دهه کرامت و ولایت با همکاری 24 نهاد و سازمان نهاد فرهنگی، مسئولیت کمیته مساجد ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی، مشارکت در طرح های قرآن و بسیاری از دیگر طرح های ملی و بین المللی ناظر به دایره وسیع مخاطبان ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد در دولت نهم و دهم است.
برگزاری 7 جشنواره کشوری با عنوان قرآن، آواها و نغمه های آسمانی، شعر و قطعات ادبی، فیلم نامه نویسی و فیلم کوتاه، نشریات تجربی، هنرهای تجسمی و شیوه های نوین آموزشی منجر به ایجاد نشاط دینی و خلاقیت هنری در میان اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد گردیده است تا آنجا که حضور جوانان در این جشنواره ها بیانگر نقش بالقوه اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد در آینده فرهنگی نظام است، در حال حاضر قبل و بعد از برگزاری جشنواره ها شرکت کنندگان به تناسب آثار ارسالی تحت آموزش های ویژه قرار می گیرند، امید می رود که در آینده ای نه چندان دور شاهد حضور فعال اعضای کانون های فرهنگی در عرصه فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی باشیم.
گذشته از آنچه ذکر شد، ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد علاوه بر انجام تمامی برنامه های فرهنگی، هنری و حمایتی در راستای احیای جایگاه حقیقی مساجد به عنوان کانون های علم آموزی و معرفت دینی اقدام به برنامه ریزهای های وسیع آموزشی و پژوهشی در طول سال کرده است. تدوین نظام جامع آموزشی کانون های فرهنگی هنری، برگزاری ارودهای اندیشه های آسمانی برای نخبگان و هنرمندان کانون های مساجد،دوره آموزشی زوج های جوان، دوره آموزشی تربیت مربی جهت مبارزه با فرقه های انحرافی دوره آموزشی ائمه جماعات و دوره آموزشی مسئولین دبیرخانه های کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور بخش دیگری از فعالیت های ستاد عالی کانون های مساجد بوده است.
تاثیر گذاری کانون های مساجد در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و جذب جوانان به سنگر مساجد است که موجب شده،مقام معظم رهبری در جمع روحانیون و ائمه جماعات استان خراسان شمالی بر لزوم توجه و موثر سازی کانون های مساجد توسط روحانیون و بسیج تاکید کرده اند. این تاکید رهبری وظیفه همگان را در قبال کانون های مساجد بیش از بیش سنگین می کند.
پایان پیام/
نظر شما