به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، لاهیجان که قرن ها مقر حکومت سادات کیایی بود، به عنوان یکی از شهرهای تاریخی و توریستی گیلان، شناخته شده است که اکنون این شهر به شهر "چای" شهرت دارد، زیرا چای کاری در ایران برای نخستین بار به همت حاج محمد میرزا کاشف السلطنه چای کار، در سال 1319 در لاهیجان آغاز شد و به سرعت در این شهر و دیگر مناطق سواحل جنوبی دریای مازندران توسعه یافت.
مزار کاشف السلطنه روی تپه ای از چای که توسط وی در سال 1307 شمسی خریداری شده بود، جای دارد که نگین شهر لاهیجان است و جلوه زیبای به این شهر بخشیده است.
بنای مزار کاشف السلطنه بنا به وصیت وی از مرمر سیاه بود و بدون سقف و حفاظ، در میان بوته های چای قرار داشت. اما اندکی بعد مقرر شد که 2 درصد درآمد چای به ساخت مقبره ای درخورشأن او اختصاص یابد. از سال 1335 بنای فعلی به سبک معماری غربی، تهیه و به همت انجمن آثار ملی به شکل کنونی با اسکلتی از بتون و نمای سنگ تیشه ای طوسی رنگ با زیربنای 512 مترمربع ساخته شد.
امید عزیزی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان گفت: از سال 1371 کل مجموعه به سازمان میراث فرهنگی کشور واگذار شد و سالن مستطیل شکل نسبتا وسیعی که در جوار برج آرامگاه است برای احداث موزه تاریخ چای ایران در نظر گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: این طرح با پیشنهاد، نظارت و اجرای میراث فرهنگی و با غرفه بندی و بهره گیری از تزئینات سنتی چوبی بسیار زیبا، در دو طبقه پلکانی شکل در شهریور ماه 1375 به پایان رسید و در سال 89 بازسازی کامل این بنای ارزشمند توسط میراث انجام شد.
عزیزی ادامه داد: این مجموعه هم اکنون با داشتن ادوات و وسائل سنتی و تخصصی مربوط به چای و مدارکی مربوط به چگونگی فعالیت های پدر چای ایران، همه روزه پذیرای بسیاری از افراد بومی و نیز گردشگران است.
وی با بیان اینکه استان گیلان دارای جاذبه های طبیعی بی نظیری است، تصریح کرد: این جاذبه ها بر اساس حکمت خداوندی در جای جای استان و در اکثر شهرستان ها گسترده شده است.
عزیزی تاکید کرد: ورود بیش از 22 میلیون مسافر در سال جاری به استان بیانگر جاذبه های مختلف این استان برای گردشگران است.
پایان پیام/
نظر شما