امسال برای نخستین بار 1000 کیلومتر خط ریلی افتتاح می‌شود

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ساخت 11000 کیلومتر راه‌آهن در کشوراعلام کرد: برای نخستین بار در کشور امسال 1000 کیلومتر خط ریلی افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی نیکزاد که در چهاردهمین همایش بین‌المللی حمل‌و نقل ریلی سخن می‌گفت، بیان داشت: متوسط خطوط ریلی جدید به بهره‌برداری رسیده در کشور بعد از انقلاب 164 کیلومتر بوده است در حالی که متوسط ساخت راه‌آهن در دولت نهم و دهم 341 کیلومتر است.


وی ادامه داد: در حال حاضر از 11000 کیلومتر خط ریلی بهره‌برداری می‌شود و 33 طرح در مجموع به طول 11000 کیلومتر در دست ساخت است.


وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: عملکرد حمل ونقل مسافری در پایان سال 1390 نسبت به پایان سال 1383 نزدیک به 80 درصد رشد داشته است و سهم حمل ونقل ریلی در جابه‌جایی مسافر نزدیک به 14 درصد شده است که بیش از دو برابر شده است.


وی تصریح کرد: ضرورت توسعه صنعت ریلی در دنیا روز به روز بیشتر می‌شود و افزایش جمعیت شهری و ازدیاد شهرکهای اقماری و صنعتی و رشد و گسترش تجارت بین المللی و اهمیت کریدورهای بین‌المللی و ترانزیت بسیار قابل اهمیت شده است.


نیکزاد یادآور شد: ایران به عنوان پل ارتباطی شرق، غرب و شمال و جنوب و محل عبور کریدورهای بین المللی متعددی قراردارد که پیوند دهنده آسیا و اروپا است.

 

وی اظهار داشت: محور‌های ریلی قزوین-رشت-آستارا در شمال کشور به طول 375 کیلومتر برای ارتباط با کشور آذربایجان و روسیه، محور سنگان-هرات و ارتباط ریلی با افغانستان به طول 191 کیلومتر، محور اراک-کرمانشاه-خسروی به طول 550 کیلومتر و خرمشهر-شلمچه و بصره به طول 51 کیلومتر برای اتصل به عراق و سپس سوریه مد نظر قرار گرفته است.


وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همچنین محورهای ریلی گرگان-اینچه برون به طول 90 کیلومتر برای اتصال خطوط ریلی به ترکمنستان، قزاقستان و سپس روسیه وچین و محور چابهار-زاهدان-مشهد به طول 1360 کیلومتر در راستای کریدور شمال و جنوب و توجه به حمل ونقل دریایی از مسیر بندر چابهار در کنار بندر گوادر از دیگر پروژه‌های ریلی برای گسترش ترانزیت است.


وی تاکید کرد: وزارت راه وشهرسازی برقی کردن خطوط ریلی را به سرعت پیگیری می کند و در روزهای اخیر مسیر راه‌آهن برقی تبریز- آذرشهر به بهره‌برداری رسید و عملیات اجرایی برقی کردن مسیر تهران-مشهد به عنوان پرتردد ترین مسیر ریلی کشور به طول 926 کیلومتر آغاز شده که سرعت قطارها در این مسیر به 200 کیلومتر در ساعت می‌رسد.


وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در حال حاضر برنامه ریزی برای برقی کردن 4000 کیلومتر خط ریلی انجام شده است و از سرمایه گذاران برای ساخت خطوط جدید تندرو استقبال می کند و استفاده از فناوری‌های نوین و منابع ارزان قیمت انرژی در اولویت قرار دارد.


نیکزاد با اشاره به اینکه هم اکنون 100 درصد واگن‌های یاری و مسافری راه‌آهن به بخش خصوصی واگذار شده است، یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی از ورود بخش بخش خصوصی به صنعت حمل ونقل ریلی و کاهش تصدی‌گری راه‌آهن استقبال می‌کند.


وزیر راه و شهرسازی از اساتید، مدیران و صاحبنظران شرکت کننده چهاردهمین همایش بین‌المللی حمل‌و نقل ریلی در خواست کرد تا موضوع برقی کردن خطوط و ساخت راه‌آهن‌های تندرو در کشور را در کمیته ویژه‌ای بررسی و نتیجه گیری کنند.


همچنین در ادامه برگزاری همایش با حضور وزیر راه و شهرساری، معاونان و رئیس کمیسیون عمران مجلس هفتمین نمایشگاه بین‌المللی حمل نقل ریلی گشایش یافت.


چهاردهمین همایش بین‌المللی حمل‌و نقل ریلی با رویکرد ایجاد تفاهم و بسترسازی برای توسعه شبکه ریلی متناسب با اهداف سند چشم‌انداز و ایجاد تفاهم میان بخش‌خصوصی و دولتی ، امروز سه شنبه در سالن همایش‌های رازی برگزار می‌شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 186931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha