نهادینه کردن مفهوم ولایت در جشنواره «طواف تا و لایت»

معاون امور هنری گفت: تردیدی نیست که نقش واقعی جشنواره طواف تا ولایت حمایت، هدایت و حرکت جامعه هنری برای نهادینه کردن مفهوم عمیق ولایت در جامعه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  آیین اختتامیه وی‍ژه برنامه طواف تا ولایت با حضور حمید شاه آبادی، کیوان سهرابی، علی حسینی، داود احمدی نژاد و جمعی از هنردوستان شامگاه روز گذشته در مجموعه فرهنگی هنری انقلاب اسلامی برج آزادی برگزار شد.


معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: خوشحالم سومین گام در جشنواره طواف تا ولایت به ایستگاه آزادی رسید و در این ایام فرخنده به پایان می رسد. دو سال پیش که بحث این جشنواره بود می گفتند معاونت هنری این همه جشنواره های مختلف دارد و این جشنواره هزینه‌ای اضافی است، اما این دوستان توجه نداشتند که رکن رکین نظام ما ولایت است و این جشنواره هم بر همین مبنا تعریف شده است.


وی در ادامه تصریح کرد: اشاره خانم فاطمه زهرا (س) به ولایت هم همین است. ایشان می فرماید که مَثُل امام مثل کعبه است که مردم باید دور آن طواف کنند. مسلمان شیعه باید امام خود را بشناسد و از ولایت حفاظت و پاسداری کند.


شاه آبادی با اشاره به مقام والای امامت افزود: پیامبران مقام نبوت دارند، اما حضرت ابراهیم(ع) و حضرت محمد(ص) مقام امامت را نیز دارند که این مقام مقام ولایی است، باید جامعه به این سو هدایت شود که گرد آن بچرخد.


معاون امور هنری ابراز کرد: در روز عید قربان، قربانی اسماعیل به دست ابراهیم عین مقام تبعیت و ولایت پذیری است. علت نجات شیعه و سعادت جامعه شیعه هم نعمت ولایتی است که آن را از سرچشمه غدیر داریم.


وی ولایت را متاع ارزشمند جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: هر وقت قدرش را دانستیم بهره اش را برده ایم وهر وقت مساحمه کردیم، ضربه اش را خورده ایم.


شاه آبادی با بیان اینکه مردم ما مردم ولایت پذیری هستند گفت: هنرمند ما هم باید ارزشمندترین دارائی این نظام را با زبان هنر بیان کند، فلسفه این جشنواره هم پاسداشت عمین دارائی و طواف تا ولایت است.


وی تاکید کرد: اگر مردم کوچکترین فاصله ای از ولایت بگیرند که در این سی سال نگرفته اند، این فاصله را دهان اژدهایی دشمن پر می کند. تردیدی نیست که نقش واقعی جشنواره طواف تا ولایت حمایت، هدایت و حرکت جامعه هنری برای نهادینه کردن مفهوم عمیق ولایت در جامعه است.


شاه آبادی با ارزشمند شمردن تلاش استان ها در برگزاری این برنامه گفت: در واقع این تلاش، تلاشی برای زنده نگه دشتن مفهوم ولایت است و مجموعه آزادی پایگاه این حرکت شده و انتظار می رود برای برگزاری برنامه سال آینده برنامه ریزی ها از یک ماه دیگر شکل بگیرد و به آثار نو و جدید که با مفاهیم مورد نظر مطابقت داشته باشد، توجه ویژه ای شود.


وی در خاتمه با اشاره به مجوعه فرهنگی هنری انقلاب اسلامی برج آزادی گفت: مجموعه آزادی گنجینه ظرفیت های ناشناخته هنری است که باید از این ظرفیت به درستی استفاده شود.


در ادامه این برنامه شاه‎علی؛ مدیر مجموعه فرهنگی هنری انقلاب اسلامی برج آزادی از شاه آبادی خواست شرایط به گونه ای فراهم شود که برنامه های فرهنگی – هنری بیشتری برای شناساندن این مجموعه به مردم در نظر گرفته شود و برج آزادی به دبیرخانه دائمی جشنواره طواف تا ولایت تبدیل شود.


همچنین در این مراسم کیوان سهرابی، دبیر وی‍ژه برنامه طواف تا ولایت گفت: برای برگزاری این جشنواره در سال های گذشته فراخوان می دادیم و آثار را جمع می کردیم و بخش رقابتی داشتیم. امسال هر چند به دلیل برنامه های متعدد معاونت هنری، جشنواره و بخش رقابتی نداشتیم، اما برخلاف سال های گذشته که صرفا در پایتخت برگزار می شد، همزمان در 13 استان کشور برنامه های مختلفی به اجرا در آمد.


بنا به گزارش روابط عمومی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سهرابی همچنین خبر داد: با تاکید آقای شاه آبادی مجموعه آزادی به عنوان دبیرخانه جشنواره طواف تا ولایت در نظر گرفته شد.


اجرای قطعات موسیقی سنتی توسط گروه عارف به سرپرستی داریوش کاکاوند و خطابه خوانی که پیوند آیین نقالی و پرده خوانی با مضامین مذهبی است توسط گروه هنری میثم از دیگر برنامه های اختتامیه سومین دوره ویژه برنامه های طواف تا و لایت بود.

 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 191804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha