بیرون رفتن ریشه گناهان از قلب انسان معجزه الهی است

حجت الاسلام والمسلمین جاودان با بررسی آیات 70 و 71 سوره احزاب بیرون رفتن ریشه گناهان از قلب انسان را معجزه الهی دانست.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمد علی جاودان، مدرس اخلاق و فقیه عالیقدر جهان تشیع چهارشنبه 20 بهمن در درس اخلاق خود گفت: انسان باید با تمام وجود تصمیم به ترک همه گناهان بگیرد. ترک گناه مقدمه ای است برای اینکه ریشه گناهان از دل انسان بیرون برود با بررسی آیات 70 و 71 سوره احزاب گفت: در این آیات خداوند می فرماید: ای کسانی که ایمان آوردید تقوای الهی پیشه کنید به صورت محکم و استوار سخن گویید تا خداوند اعمال شما را اصلاح کند تا گناهان شما را ببخشد.

مدرس اخلاق شهیر تهران افزود: این آیات نشان می دهد که تقوای الهی و ترک دقیق گناهان می تواند زمینه ساز اصلاح اعمال انسان و بخشش اعمال وی از طرف خدا باشد.

حجت الاسلام والمسلمین جاودان با بیان اینکه هر گناه انسان نشانه ضیق صدر است گفت: امکان ندارد که انسان محجوب نباشد و با این وجود گناه کند آن ایوبی که انسان را به گناه می رساند هر کدام نوعی از ضیق صدر است به عبارت بهتر ده هزار گناه وجود دارد پس ده هزار نوع ضیق صدر وجود دارد.

 

وی با اشاره به تفاوت صفت بد و گناه گفت: هر گناه نشانه ضیق صدر است و از آن ناشی می شود در حالی که هر صفت بد خود یک ضیق صدر است. کسی که کوشید گناه نکند و با دقت عزم راسخ تصمیم به ترک گناه گرفت و در این راه گام های برداشت خداوند که استاد و مربی کل انسانها است عیب هایش را برطرف می کند به عنوان مثال حسد و بخل ریشه بسیاری از گناهان هستند که بخشش آنها تنها از خداوند بر می آید.

وی تصریح کرد:ممکن است انسان عادل باشد و از گناه مبرا اما ریشه گناه در او وجود داشته باشد به عنوان مثال ممکن است انسان نسبت به شاگرد خود احساس حسد یا تکبر کند اما به دلیل اینکه انسان متقی آن حسد و تکبر را اعمال نکند چون ریشه گناه در او وجود دارد این خطرناک است و باید از بین برود.

این مدرس اخلاق با اشاره به اثر شرح صدر در بخشش گناهان گفت:انسان وقتی به شرح صدر برسد ریشه گناه در او از بین می رود و این معنای مغفرت و بخشش خود را نسبت به عیب ها و ریشه های گناهان است.

 

وی با بیان اینکه بخشش گناهان در ادامه اصلاح اعمال می آید و نتیجه آن نیست گفت: طبق این آیات هنگامی که انسان از گناه دوری کرد خداوند به او کمک می کند تا اعمالش درست شود و بعد از آن گناهان وی را می بخشد یعنی اگر چه انسان ممکن است اعمالش اصلاح شود اما هنوز می تواند ریشه گناه در او وجود داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین جاودان با بیان اینکه تقوا و گفتار صحیح و استوار علت تامه برای سوزاندن ریشه گناه در انسان نیست گفت: اینکه ریشه بخل و حسد از قلب انسان بیرون برود در حقیقت یک معجزه الهی است و به هنگامی که انسان به طور دقیق در اصلاح اعمال خود کوشید خداوند ریشه گناه را در او از بین می برد.

 حجت الاسلام والمسلمین جاودان با اشاره به روایتی از اهل تسنن در مورد پیام بر (ص) گفت:در زمانی که پیامبر نزد حلیمه بوده اهل تسنن روایت می کنند که روزی با کودکان هم سن و سال خود برای بازی به صحرا می رود و کودکان می بینند که در این هنگام دو نفر از آسمان به زمین می آیند و پیامبر را به بالای کوهی می برند و در آنجا قلب وی را از سینه خارج کرده، شستشو می دهند و سپس آن را به جای خود بر می گردانند اهل تسنن می گویند این حرکت برای از بین بردن ریشه گناهان از پیام بر بوده است.

 

وی ادامه داد:شیعه متعقد است که اصلا ریشه گناه از ابتدا در قلب پیامبر وجود نداشته است علامه طباطبایی در این زمینه می فرماید: این جریان بر فرض صحت برای این بوده که همه مردم زمان پیامبر بفهمند که وی با دیگران تفاوت دارد.

این مدرس اخلاق با اشاره به اینکه در هر مرتبه ای از مراتب سلوک گناهی متناسب با آن مرحله وجود دارد ممکن است انسان به مرحله ای برسد که حتی یک لحظه غفلت از حضور پروردگار برای او گناهی محسوب شود این است که خداوند می فرمایند تمام گناهان انسان را در هر مرحله ای می بخشد.

وی با اشاره به اینکه بهشت در آسمان است و جهنم روی زمین گفت:باید دل از تمام تعلقات دنیایی کند و به سمت آسمان پرواز کرد هر گناهی زنجیری است که باعث می شود انسان که زمین بچسبد و به سمت بهشت پرواز نکند حتی لذایذ حلال دنیوی می تواند باعث سیر و سلوک انسان به سمت خدا رود.

حجت الاسلام والمسلمین جاودان تاکید کرد:آنچه می گوییم و می شنویم تنها در حد حرف است و به قول سعدی "به عمل کار بر آید/ به سخنرانی نیست" باید آستین ها را بالا زد و از جهنم زمین به سوی آسمان بهشت پرواز کرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 19274

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha