حجتالاسلام حسین ابراهیمی، رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد با تبیین آسیب های دوری مجالس عزاداری از مساجد به خبرنگار شبستان گفت: مرکز اصلی کار تبلیغ معارف دینی مساجد هستند و از گذشته تاکنون تکایا، حسینیهها با محوریت مساجد انجام وظیفه می کردند.
وی با اشاره به اینکه عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) باید اثرگذار برگزار شود، بیان کرد: در مراسم عزاداری باید یک عالم آگاه به مسائل روز و فلسفه قیام عاشورا ایفای نقش داشته باشد. برخی از تکایا که برگزار کننده برنامه های ایام عزاداری هستند، فقط در همان دو یا سه روز منتهی به عاشورا مراسم را برگزار می کنند و در بقیه روزها رنگ و بوی محرم کمرنگ می شود و برنامه های آنها هم صرفا مداحی است و هیچ سخنرانی نیز صورت نمی گیرد در حالی که در مجالسی که در مساجد برگزار می شود محور برنامه های عزاداری مساجد سخنرانی است.
وی ادامه داد: نفس عزاداری برای سیدالشهدا(ع) در هیئت ها و تکیه ها اقدامی مثبت است، ولی تغییر محوریت عزاداریها از مساجد به حسینیهها و تکایا، آسیب محسوب میشود، زیرا که این مسئله از محوریت مساجد میکاهد و در آینده ممکن است، عزاداریها به سمتی برود که فقط مداحی و سینهزنی برگزار و استفاده از سخنرانی و بهره گیری از سخنان یک روحانی و عالم دینی کمرنگ شود.
همکاری و تعامل میان ارکان مسجد
وی با بیان اینکه با تغییر محوریت مکان عزاداریها از مسجد به تکیه و حسینیه، نقش روحانیت در عزاداریها بسیار کاهش پیدا میکند، اذعان کرد: متاسفانه این اتفاق در تکایا رخ داده است به گونه ای که در برپایی مجالس عزاداری برخی از تکایا اصلاً با روحانی و وجود یک عالم دینی کاری ندارند و در حسینیهها نیز صرفاً به مداحی و عزاداری پرداخته میشود.
حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به اینکه عزاداری پرمحتوا، اثرگذار و جهت دار و جهت دهنده عزاداری هایی است که توسط جوانان مومن و مخلص در مساجد با محوریت امام جماعت و یک روحانی عالم و برجسته برگزار می شود، تصریح کرد: امور مساجد و ائمه جمعه در استان ها باید از بروز اختلاف میان جوانان با هیئت امنای مسجد جلوگیری کنند و هیئت امنای مساجد نیز با برقراری ارتباط با جوانان باید زمینه ساز فراهم کردن حضور پر رنگ آنها در مسجد شوند. باید این امکان را فراهم کرد تا مسجد محلی برای حضور جوانان شود حتی ائمه جماعات باید مسائل سلیقه ای خودشان را فدای مصالح جمعی نکنند و خودشان را با جوانان منطبق کنند.
توجه به عبرت های عاشورا
وی با استناد به فرموده ای از امام صادق(ع) که فرمودند ائمه جماعات باید مطابق با زمان کار را پیش ببرند، تصریح کرد: باید در قالب بسیج، کانون فرهنگی هنری و مناسبت های مذهبی جوانان را به مسجد جذب و نگهداری کرد.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: روحانیت باید در این ایام دو محور عبرت های عاشورا و درس های عاشورا را برای مردم تبیین کنند. پرداختن به عبرت های عاشورا یعنی اینکه چرا پس از رحلت نبی مکرم اسلام اولاد ایشان مظلومانه به شهادت رسیدند و به توصیه های پیامبرگرامی اسلام مبنی بر جدانشدن عترت و قرآن توجه ای نشد. از طرفی شجاعت، ایثار، از خود گذشتگی، فداکاری و اخلاص اباعبدالله الحسین(ع) و یارانش باید برای همگان تبیین شود. زیرا که بیان درس های فراموش نشدنی واقعه عاشورا در جامعه تاثیر گذار است از طرفی تطبیق واقعه عاشورا با مسائل و موضوعات فعلی باید مورد توجه قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما