جایگزینی توهم با تحرک در قانونی که فرد را کرخت می کند

عضو هیات علمی موسسه بهداشت معنوی با اشاره به نگاه کاملا دنیایی مروجان قانون جذب گفت: موفقیت از دید آنها با خودسازی ارتباطی ندارد، آنها نه کسی را به تهذیب نفس تشویق کرده و نه اتکائی به آموزه های وحیانی دارند.

حجت الاسلام والمسلمین حمزه شریفی دوست، عضو هیات علمی موسسه بهداشت معنوی با اشاره به نگاه کاملا دنیایی بنیانگذاران "قانون جذب موفقیت" به خبرنگار شبستان گفت: آنها همواره به انسان تلقین می کنند تو هرچه هستی خوبی و نیاز به تغییر و تکامل نداری و در این قانون انسان را به توقف و سقوط اخلاقی تشویق می کنند.
وی با بیان اینکه متولیان قانون جذب ادعا می کنند هرکس آنچه در ذهن داشته باشد و بدان بیندیشد، آن پدیده و فکر در عالم بیرون عینیت پیدا می کند، اظهار کرد: بنابراین تعریف متوجه می شویم این قانون مبهم تعریف شده و این تعریف یک مانع علمی و پژوهشی محسوب می شود که دست انسان را برای تحقیق می بندد.
حجت الاسلام شریفی دوست ادامه داد: "راندا برن" در آثارش این تفکر را دارد و آن را تکرار می کند که یک مسلمان می تواند متناسب با ذهنیت شخصی، تعاریفی نسبت به مکتب خود داشته باشد. این اشکال متوجه متولیان این نگرش است که چرا این قانون را اینگونه تعریف می کنند که هر کسی یک برداشتی از هر چیزی دارد و اینگونه است که تلقی ها متفاوت می شود و نظرات مختلف نسبت به یک موضوع واحد پیش می آید.
نویسنده کتاب "کاوشی در معنویت های نوظهور" تصریح کرد: آنها برای اثبات ادعاهایشان نه به استدلال عقلی محض اقامه می کنند و نه دلیل تجربی که در آزمایشگاه قابل اثبات تجربی و عینی باشد.
وی با اشاره به ضرورت داشتن پشتوانه وحیانی برای نظریه هایی که ادعای دینی بودن برای آن ها می رود بیان کرد: اتکاء به آموزه های وحیانی و نقلی در قانون جذب وجود ندارد.
حجت الاسلام شریفی دوست تاکید کرد: محور دوم نقد ما به این قانون به هدفگذاری آن باز می گردد که از نظر ما مخدوش است؛ اینکه آنها چطور می خواهند افق نهایی زندگی را ترسیم کنند که البته در نگاه ایشان غایت زندگی انسان پرداختن به خوبی و شیرین زندگانی دنیا است و بس.
عضو هیات علمی موسسه بهداشت معنوی ابراز کرد: مروجان قانون جذب در نظراتشان معتقدند باید هیجان مثبت داشته و شاد باشیم و اینها را در حوزه علم روانشناسی جدید مطرح می کنند و تحقق آرمان ها در حوزه انسان محوری برایشان معنا پیدا می کند نه در حوزه خدا محوری.
وی با اشاره به اینکه در این نظریه بعضی از رذائل نفسانی مثل طمع به ارزش تبدیل می شود، خاطرنشان کرد: بنابر رویکرد به این قانون انسان هرچه بیشتر به کسب امکانات دنیایی مانند خانه، زمین و ویلا ترغیب می شود؛ زیرا آنها مادیات را تنها راه موفقیت و کامیابی می دانند .
پایان پیام/

 

کد خبر 197203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha