به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه صبح امروز در نشستی با حضور خبرنگاران در خصوص اظهارنظرهایی که وی در مقاطع مختلف در مورد مذاکره ایران با آمریکا داشته، گفت: مذاکره با آمریکا موضوعی است که راجع به آن حواشی زیادی وجود دارد. مبنای مذاکره با آمریکا باید روشن باشد، این کار به عنوان بخشی از تعامل خوب است زیرا ما با دشمنان باید تعامل داشته باشیم.
وی با اظهار اینکه مذاکره باید به عنوان بخشی از استراتژی ما علیه آمریکا باشد، تصریح کرد: نکته دوم این است که برخیها منطق منفی در این زمینه مبنی بر اینکه فشارهای اقتصادی علیه ایران کارگر بوده و آمریکا میخواهد از این فشارها برای مذاکره استفاده کند به کار میگیرند. همچنین منطق دیگری نیز در این زمینه وجود دارد که میگویند غرب قوی است و ما توان مقابله با آن را نداریم که این منطق نیز کاملا فاسد است.
لاریجانی با تأکید بر این نکته که چیزی مهمترین مانع مذاکره ما با آمریکا است یک استراتژی خصمانه کور این کشور است، افزود: در دورههای مختلف ریاستجمهوری آمریکا علیه ایران یک سیاست خصمانه را پیگیری کرده و در این زمینه مذاکره هیچ مفهوم خوبی ندارد، جمهوری اسلامی ایران علیه آمریکا مواضع دقیق و محاسبهشده را اتخاذ میکند و در این مورد احساساتی نیست اما ما باید منافع ملی را هم در نظر بگیریم، برخورد نظام با آمریکا احساسی نیست و اگر آنها میخواهند باب جدیدی در مذاکره با ایران ایجاد کنند باید نگاه روشنی داشته باشند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تأکید کرد: احترام به حقوق ملت ما در زمینه هستهای و اجرای حاکمیت قانون در ایران مبنای کار مذاکره است و امیدواریم در دوره دوم اوباما شجاعت بیشتری در برخورد با پروژههای صهیونیستی داشته باشد و منافع ملت آمریکا در همه جا بخصوص خاورمیانه را در نظر بگیرد.
وی در خصوص صادرنشدن روادید آمریکایی برای درخواست سفر به این کشور برای هیئت حقوق بشر قوه قضاییه توضیح داد: درخواست روادید بیش از دو ماه قبل از زمان موعود به طرف آمریکایی داده شده بود و از طرف کانالهای سازمان ملل نیز پیگیری شد اما سنگاندازی در مورد حضور ایران در آمریکا مخصوص هیئت حقوق بشری نیست و هیئتهای دیگر ایرانی نیز با این مشکلات روبرو هستند، برای دیپلماتها هم هشت ماه است که روادید را درخواست کردهاند اما صادر نشده است و این یک سوءاستفاده از حضور سازمان ملل در نیویورک به حساب میآید که باید سازمان ملل خودش با مقامات آمریکایی آن را پیگیری کند.
پایان پیام/
نظر شما