نسرین علیزاده، کارشناس بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با اعلام این خبر به خبرنگار شبستان از بجنورد با اشاره به شاخص های سوء تغذیه در دانش آموزان این استان گفت: مطابق آمار پایگاه های سنجش استان از دانش آموزان پایه های اول تمام مقاطع تحصیلی سال 90، 6/2 درصد دانش آموزان مناطق شهری به اضافه وزن و 5/2 درصد آن ها به چاقی مبتلا هستند.
وی تصریح کرد: در مناطق روستایی استان نیز 7/3 درصد دانش آموزان دارای اضافه وزن و 4/1 درصد چاقی هستند که بر این اساس 1/5 درصد کل دانش آموزان روستایی استان به اضافه وزن و چاقی مبتلا هستند.
وی با اشاره به اینکه 9/8 درصد کل دانش آموزان مناطق شهری و روستایی استان بر اساس شاخص BMI به لاغری دچار هستند، عنوان کرد: شاخص کوتاهی قدی (قد به سن) نیز در مناطق روستایی در کل دانش آموزان 1/5 درصد و در مناطق شهری، 2/3 درصد برآورد شده است.
علیزاده، خاطر نشان کرد: تغذیه مناسب و متعادل در دانش آموزان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است به طوری که با تمامی مشکلات عنوان شده اعم از کوتاه قدی، لاغری، اضافه وزن و چاقی با پیروی از رژیم غذایی صحیح می توان مقابله کرد.
علیزاده تاکید کرد: دریافت کلسیم به همراه ویتامین D در گروه سنی دانش آموزان ضرورت دارد چرا که رشد قدی مناسب با تامین این 2 عنصر حیاتی در بدن میسر خواهد بود.
وی شیر و لبنیات و سبزیجاتی چون کلم بروکلی را منبع خوب کلسیم و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و استفاده از ماهی و روغن ماهی را منابع مناسبی برای دریافت ویتامین D عنوان کرد و گفت: تحرک و فعالیت بدنی مناسب که در شیوه غلط زندگی امروزی کاهش یافته است ، می تواند در رشد قدی دانش آموزان بسیار موثر باشد ضمن این که استفاده از منابع دریافت روی از جمله مغزها و حبوبات و منابع پروتئین مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات نیز در افزایش قد موثر هستند.
علیزاده هشدار داد: خانواده ها باید با آگاهی بخشی به نوجوانان از دریافت کالری روزانه بسیار اندک در آن ها به منظور مقابله با چاقی و اضافه وزن که به لاغری غیر متعارف منجر می شود، جلوگیری کنند.
وی افزود: در نوجوانان دارای اضافه وزن و چاقی نیز رژیم های غذایی سخت به هیچ عنوان توصیه نمی شود و بهترین راه کاهش وزن افزایش تحرک بدنی و خودداری از مصرف غذاهای آماده پرکالری و چرب است.
وی با صراحت گفت: تصحیح عادات غلط زندگی ماشینی و شهرنشینی هم چون تماشای بیش از حد تلویزیون وعادت به بازی های رایانه ای که منجر به کم تحرکی می شود و هم چنین گرایش به غذاهای خانگی و مغذی می تواند به برخورداری از وزن مناسب که تضمین کننده سلامت است، منتهی شود.
پایان پیام/
نظر شما