به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، وحید جلال زاده، استاندار آذربایجان غربی، امروز ( 18 آذر ) در آیین آغاز به کار نخستین همایش بین المللی دریاچه ارومیه که در سالن شرکت برق استان برگزار شد، گفت: دریاچه ارومیه با توجه به تلاش های صورت گرفته در وضعیت بسیار بحرانی به سر می برد و اکثر تالاب های این اکوسیسیتم بین المللی در حال نابودی هستند.
وی افزود: در سال های اخیر دولت در قالب طرح جامع مدیریت دریاچه ارومیه طرح های مختلفی را مصوب کرده که تعدادی از این طرح ها در حال اجراست.
استاندار آذربایجان غربی، با بیان اینکه اگر اقدامات به زودی در راستای احیای این دریاچه صورت نگیرد، شوره زاری بیش باقی نخواهد ماند، گفت: 24 طرح ملی و استانی در زمینه نجات دریاچه ارومیه به تصویب رسیده است که انتقال بین حوضه ای، بارورسازی ابرها و صرفه جویی آب در بخش کشاروزی از مهمترین این طرح ها به شمار می رود.
وی، با اشاره به اهداف برگزاری این همایش بین المللی، تصریح کرد: شناخت چالش ها و ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و رفع مشکلات زیست محیطی و بحران کم آبی این دریاچه، احیای دریاچه ارومیه به شیوه های علمی، ارتقای دانش عمومی و فنی، بهره مندی از تجارت ملی و بین المللی از اهداف برگزاری این همایش است.
این مسئول ادامه داد: دریاچه ارومیه در شمال غرب ایران اسلامی به عنوان یک زیست بوم منحصر به فرد و یک سرمایه ملی مورد توجه است که طی سال های اخیر در نتیجه عوامل طبیعی و فعالیت های انسانی که با اصول توسعه پایدار و حفط محیط زیست در تضاد بوده با بحران زیست محیطی مواجه شده است.
وی اضافه کرد: در بحث انتقال آب از جنوب استان به دریاچه ارومیه از سه خط انتقال آب از سدهای کانی سیب، سیلوه و چپرآباد استفاده می شود که خوشبختانه با دستورات معاون اول رییس جمهور و همکاری وزارت نیرو، 100 درصد اعتبار مصوب سدچپرآباد و بیش از 50درصد اعتبار مصوب سد سیلوه تاکنون تخصیص داده شده است و در مورد خط انتقال آب از سد کانی سیب نیز اقدامات خوبی در حال انجام است.
استاندار آذربایجان غربی، گفت: سال گذشته و امسال اقدامات بسیار خوبی را در راستای صرفه جویی در آب کشاورزی به خصوص در مساله افزایش آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی و ساماندهی چاههای غیرمجاز در استان انجام شده است و از سویی دیگر جلوی سیاست تبدیل زمین های کشاورزی به آبی نیز گرفته شد که این محدودیت ها تنها در حوزه آبریز دریاچه ارومیه اعمال می شود و در سایر نقاط استان مشکلی در این زمینه نداریم.
گفتنی است، در این همایش بیش از 500 نفر مقامات کشوری، استانی، اساتید دانشگاه ها و پژوهشگران داخلی و خارجی در مدت سه روز با برگزاری نشست های علمی و تخصصی، ارائه مقالات به صورت شفاهی و پوستر، آخرین یافته های علمی خود را برای احیای نجات دریاچه ارومیه مورد بحث و بررسی قرار می دهند.
پایان پیام/
نظر شما