حجتالاسلام علی معصومی، عضو گروه گسترش و برنامهریزی آموزشی علوم حوزوی با اشاره به نقش حوزه های علمیه در نشر و گسترش علوم انسانی اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: هم اکنون اتفاق نظری در این رابطه وجود دارد که بخشی از علوم انسانی فعلی، بر پایه مبانی غیردینی پی ریزی شده است.
وی ادامه داد: تغذیه منابع علوم انسانی کنونی ما تغذیه ای غیردینی دارد، لذا علوم حوزوی می تواند در این میان جهت تحول اساسی موثر باشد.
حجت الاسلام معصومی تصریح کرد: بازگرداندن علوم انسانی اسلامی به مبانی اصلی آن و همچنین بازبینی این علوم با توجه به جهان بینی اسلامی، قرآن، فلسفه اسلامی، از جمله مباحثی است که حوزه های علمیه می توانند در آن نقشی موثر ایفا کنند.
عضو گروه گسترش و برنامهریزی آموزشی علوم حوزوی عنوان کرد: باید توجه کرد که علوم انسانی که مد نظر جامعه ماست، باید چه ویژگی های داشته باشد؛ ضمن اینکه علوم انسانی در یک تعریف ماهیتی تولیدی دارد و و نمی توان تنها به آنچه که در دست است، اکتفا کرد.
وی خاطرنشان کرد: در مفهوم تولیدی، قطعا منابع دینی ما در تعریف علوم انسانی با توجه به مبانی دینی، می توانند به عنوان گستره وسیعی برای تولیدات متنوع در این حوزه محسوب شوند، اما نکته قابل تامل در این میان آن است که تحول علوم انسانی به معنای کنار گذاشتن دستاوردهای گذشته نیست.
پایان پیام/
نظر شما