روش های آموزش حفظ باید بدون اتکا به آمارهای غیرواقعی بازنگری شود

معاون ارتباطات سازمان دارالقرآن با اعلام کاهش پذیرفته شدگان آزمون اعطای مدرک به حفاظ علی رغم رشد 71 درصدی ثبت نام کنندگان خواستار بازنگری روش های آموزش حفظ و عدم اتکا به آمارهای غیرواقعی شد.

محمدمهدی بحرالعلوم، معاون ارتباطات و امور اجرایی سازمان دارالقرآن الکریم با اعلام اتمام بررسی نتایج پنجمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ به خبرنگار شبستان گفت: این آزمون در ثبت نام ابتدایی در سال جاری با رشد 71 درصدی همراه بود اما متاسفانه در تعداد قبولی ها نه تنها رشدی نداشت بلکه با کاهش نیز مواجه شده است.

وی نگاه کمی نگر نه کیفی نگر را عامل این نزول دانست و اظهارکرد: این اتفاق نشان می دهد که آمارها واقعی نیستند و برگزاری همایش های هزاران نفره حفاظ و یا تربیت 10 هزار حافظ طی سال های کوتاه امکانپذیر نیست.

بحرالعلوم با بیان این مطلب که در سال گذشته از مجموع 2357 شرکت کننده، 329 نفر موفق به کسب مدرک حفظ در درجات مختلف شدند، تصریح کرد: اما در سال جاری با وجود شرکت 4018 نفر در آزمون دریافت مدرک حفظ، در صورت تغییر در نتایج پس از بررسی اعتراض ها، این تعداد به 260 نفر می رسد.

 

بازنگری روش های حفظ ضرورت دارد

معاون ارتباطات و امور اجرایی سازمان دارالقرآن الکریم با تاکید بر لزوم بازنگری روش های موسسات متکفل آموزش حفظ قرآن در کشور بیان کرد: این مدارک برای دریافت کنندگان امتیازات حقوقی به همراه دارد بنابراین نمی توان با آمارهای غیرواقعی سطح حفظ در کشور را روبه رشد نشان داد.

وی با بیان این مطلب که نباید ساده از کنار کاهشی چنین فاحش گذشت، تاکید کرد: یا باید روش های حفظ مورد بازنگری قرار بگیرد یا آزمون اعطای مدرک، هرچند این آزمون با نظارت داورانی ممتاز و در سطحی متعادل برگزار می شود و بنابر بررسی های انجام شده آزمون و شیوه برگزاری آن نمی تواند عامل این کاهش باشد.

 

امکان افزایش قبول شدگان به 260 نفر

بحرالعلوم با اشاره به امکان شرکت مجدد حفاظ در دوره های بعدی این آزمون ابرازکرد: امسال از مجموع 4018 شرکت کننده 89 نفر موفق به کسب مدرک حفظ 10 جزء، 37 نفر موفق به کسب مدرک حفظ 20 جزء و باقی برگزیدگان مدرک حفظ کل را دریافت کرده اند که در صورت بازنگری امکان افزایش مجموع این افراد به 260 نفر وجود دارد.

وی درباره زمان تجلیل از برگزیدگان این آزمون بیان کرد: طولانی شدن زمان بررسی نتایج امکان تجلیل از این افراد در پنجمین همایش تکریم چهره های قرآنی را فراهم نکرد، از این رو تقدیر از آنها در سال آینده و همزمان با ششمین همایش تکریم انجام می شود.

 

عدم بازده مطلوب دوره های حفظ یکساله برای عموم علاقه مندان

معاون ارتباطات و امور اجرایی سازمان دارالقرآن الکریم با بیان این مطلب که روش های حفظ یکساله و فشرده بازده مطلوب برای عامه مردم را ندارد، تصریح کرد: این شیوه ها باید برای افراد توانمند و دارای استعدادهای خاص نه برای عموم علاقه مندان به حفظ مصحف شریف بکار رود در غیر این صورت نتیجه ای جز کاهش کیفیت محفوظات علی رغم رشد کمی حفاظ درپی ندارد.

وی درباره راهکارهای سازمان دارالقرآن الکریم برای ارتقای کیفی سطح محفوظات حفظ خاطرنشان کرد: سازمان شورای حفظ همراه با برنامه های مدونی را راه اندازی کرده است، اما برای کارآمد سازی برنامه ها باید طراحی و اجرا در کنار هم و به شیوه ای صحیح انجام شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 20604

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha