سبک زندگی و عوامل مؤثر در نفوذ اجتماعی روحانیت دو موضوع مهم پژوهشی است

مدیر کل پژوهش‌های کاربردی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: عوامل مؤثر در نفوذ اجتماعی روحانیت و سبک زندگی ایرانیان از جمله مباحث پژوهشی مهمی است که در دستور کار ما قرار دارد.

به گزارش خبرنگار شبستان، فروغی، مدیر کل پژوهش‌های کاربردی سازمان تبلیغات اسلامی در مراسم رونمایی از یافته‌های پژوهشی ملی دین‌داری ایرانیان با اشاره به برخی از برنامه‌های پژوهشی انجام‌شده این معاونت گفت: در سال 83 اولین پژوهش در حوزه دین با عنوان سنجش رفتارهای دینی دانشجویان در ایران انجام شد.

وی ادامه داد: برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی در تهران با موضوع سنجه‌های دین‌داری در ایران با همکاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در دستور کار قرار گرفت و همچنین در سال 85 نیز بررسی سنجه‌های مرتبط با دین‌داری در ایران انجام شد.

فروغی با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی معاونت پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی در سال 86 گفت: پژوهش در زمینه دین‌داری در ایران در پنج شهر بزرگ کشور شامل تبریز، اصفهان، قم، اهواز، تهران انجام شد.

 

وی با اشاره به آغاز فعالیت پژوهشی با موضوع یافته‌های پژوهش ملی دین‌داری ایرانی گفت: این پژوهش از سال 89 با جمع‌آوری داده‌ها آغاز شد و نشست‌ها و گفت‌وگوهای متعددی در عرصه‌های شهری روستایی و دریافت گزارش‌ها از 30 استان کشور در دستور کار قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در اواخر سال 90 گزارش 10 کلان‌شهر به این مجموعه اضافه شد و افراد پژوهشگر متعددی در این زمینه با ما همکاری کرده‌اند.

فروغی با بیان اینکه پوشش و حجاب، دین‌داری و جنبش‌های نوپدید از جمله محورهای پژوهشی این معاونت است، گفت: سال گذشته بحث بزهکاری جوانان به عنوان یک موضوع پژوهشی در دستور کار پژوهشگران این مجموعه قرار گرفت.

وی با معرفی تعدادی از طرح‌های جدید پژوهشی این معاونت در سال‌های آتی گفت: حضور مردم در مناسک و مراسم جمعی چون نماز جماعت در مسجد، عوامل مؤثر در نفوذ اجتماعی روحانیت در 10 استان و سبک زندگی از جمله موضوعاتی است که در آینده نزدیک از سوی پژوهشگران این معاونت بررسی و تحقیق می‌شود.

 

مدیر کل پژوهش‌های کاربردی سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: این پژوهش‌ها مجموعا وضعیت دین‌داری در کشور را به ما نشان می‌دهد و بایستی به صورت طولی هر سه سال یک بار تکرار شوند.

فروغی خاطرنشان کرد: در حوزه علوم انسانی و عرصه دینی پژوهشگران نیازمند داده هستند و ما بایستی در تمامی زمینه‌ها چون سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اطلاعات صحیح و دقیقی را در اختیار پژوهشگران و نخبگان قرار دهیم.

وی با اشاره به مراحل اصلی برای انجام پژوهش در عرصه دین و دین‌داری گفت: تولید داده، توصیف داده‌ها، تحلیل داده‌ها، تبیین اطلاعات، روندپژوهی و آینده‌پژوهی از جمله مراحلی است که در تمام تحقیقات پژوهشی باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیر کل پژوهش‌های کاربردی سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر اینکه 18 هزار پرسشنامه در پژوهش یافته‌های پژوهش ملی دین‌داری ایرانیان وجود دارد، گفت: پرسشگران ما به اقصی نقاط کشور اعم از شهری و روستایی سفر کرده و گاها دچار مشکلاتی در زمینه جمع‌آوری اطلاعات می‌شدند که با هماهنگی و همکاری با مراکز امنیتی و انتظامی این مشکلات مرتفع می‌شد.

شایان ذکر است، مراسم رونمایی از یافته‌های پژوهش ملی دین‌داری ایرانیان امروز با حضور معاون پژوهش سازمان تبلیغات اسلامی و رییس سازمان تبلیغات در این معاونت برگزار شد.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 207591

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha