به گزارش خبرنگار شبستان، همایش بین المللی "فلسفه دین معاصر" یکشنبه، سوم دی ماه در محل پژوهشگاه علوم اسلامی و مطالعات فرهنگی آغاز به کار کرد و تا عصر فردا به کار خود ادامه می دهد.
برپایه این گزارش، حسین هوشنگی، دانشیار گروه فلسفه دانشگاه امام صادق (ع) ضمن ارایه مقاله ای با عنوان "جایگاه مفهوم خدا در الهیات اخلاقی کانت" اظهار کرد: الهیات از نظر کانت معرفت نظام مند به خدا و اوصاف الهی است.
وی ادامه داد: کانت الهیات را در وهله نخست به وحیانی و عقلی و سپس الهیات عقلی را به سه قسم متعالی، طبیعی و اخلاقی تقسیم می کند.
هوشنگی تصریح کرد: در الهیات متعالی با تکیه بر مفاهیم محض به شناخت خدا به مثابه مبداء، اول، علت ماسوی و واحد مطلق نائل می آییم ضمن انکه این الهیات مبتنی بر برهان وجودی است.
دانشیار گروه فلسفه دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه در الهیات طبیعی خدا از طریق وجوه خاص عالم تجربه (غایت مندی و نظم) یا وجوه عام عالم (امکان، تحرک، حدوث و ...) شناخته می شود، افزود: برهان طبیعی – الهیاتی و جهان شناختی مبنای این الهیات را تشکیل می دهند.
وی عنوان کرد: الهیات اخلاقی در این میان اما صرفاً بر اساس ملاحظات عملی و اخلاقی و بر مبنای برهان اخلاقی به خدا می پردازد و بدین قرار خدا را به عنوان ایده آلی اخلاقی و موجودی عادل و حکیم و مانند آن مورد شناسایی قرار می دهد.
هوشنگی خاطرنشان کرد: اگر حاصل الهیات متعالی خدا به عنوان موجود اعلی و اول و حاصل الهیات طبیعی خدا به عنوان کاملترین و دربر دارنده جمیع صفات کمال مانند علم، قدرت، حیات و اراده باشد، الهیات اخلاقی خدا را به عنوان خیر اعلی معرفی می کند.
پایان پیام/
نظر شما