به گزارش خبرگزاری شبستان، آیتالله سید هاشم حسینیبوشهری، مدیر حوزه های علمیه کشور دستورالعمل شناسایی استعدادهای برتر حوزههای علمیه سراسر کشور در عرصههای آموزشی، پژوهشی، تبلیغی، مدیریتی و اخلاقی و تربیتی، مصوب جلسات چهاردهم و پانزدهم هیئت امنای مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه مشمول مفاد مصوبه 869 شورای عالی حوزه را در 3 فصل و 17 ماده، به معاونتها و مدیریتهای مرکز مدیریت حوزههای علمیه ابلاغ کرد.
فصل اول این دستورالعمل با عنوان «شناسایی واجدین شرایط شرکت در مصاحبه عمومی و علمی تخصصی مرکز نخبگان و استعدادهای برتر حوزه» به مراحل شناسایی استعدادها اختصاص دارد که شامل شناسایی واجدین شرایط آموزشی در زمینههای مختلف در هر سال تحصیلی توسط معاونت آموزش استان و احراز سایر شرایط اختصاصی و عمومی توسط معاونتهای ذیربط و مدیریت واحد آموزشی و تأیید مدیریت حوزه استان می باشد.
بر اساس ماده یک فصل اول دستورالعمل شناسایی استعدادهای برتر حوزوی، در احراز شرایط عمومی حوزویان میتوان به مواردی چون انگیزه و اشتیاق و پشتکار در تحصیل، باورمندی به هویت روحانیت، اهتمام به امور عبادی، اهتمام به پرهیز از رذائل اخلاقی، حسن رفتار و تعامل با دیگران، حفظ زیطلبگی، خلاقیت و نوآوری علمی، نظم و انضباط و تعادل شخصیتی، فکری و سیاسی اشاره کرد.
احراز شرایط اختصاصی استعدادهای برتر آموزشی در سطوح تحصیلی مقدمات، سطح 1، 2، 3 و 4، شرایط اختصاصی استعدادهای برتر پژوهشی در سطوح تحصیلی مختلف، شرایط اختصاصی استعدادهای برتر تبلیغی در سطوح 2، 3، 4، شرایط اختصاصی استعدادهای برتر مدیریتی در سطوح 3 و 4 و شرایط اختصاصی استعدادهای برتر اخلاقی و تربیتی در سطح 4، از دیگر مواد فصل یک این دستور العمل به شمار میرود.
همچنین در ماده 8 این دستورالعمل شرایط سنی استعدادهای برتر در نظر گرفته شده که بر اساس تبصره این ماده، مدت خدمت وظیفه عمومی، مدت اشتغال به تحصیل در دانشگاه، مرخصی تحصیلی دارای مجوز و یک سال تاخیر در ورود به حوزه، به سن واجدین شرایط افزوده میشود.
در فصل دوم دستورالعمل ابلاغی شناسایی استعدادهای برتر حوزوی به موضوع «مصاحبه عمومی و علمی تخصصی» و انواع مصاحبه با هدف بخشش صلاحیتهای عمومی و علمی و مهارتهای پژوهشی، تبلیغی و مدیریتی، اشاره شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه «شناسایی نهایی و انتخاب استعدادهای برتر» فصل سوم این دستورالعمل را تشکیل میدهد که در آن مراحل شناسایی نهایی و نحوه محاسبه امتیازات لحاظ شده است.
بر اساس این فصل از دستورالعمل، مراحل شناسایی شامل محاسبه امتیاز نهایی و تکمیل پروندهها در گروه شناسایی معاونت استعدادهای برتر مرکز امور نخبگان، بررسی پروندهها در کارگروه تخصصی این مرکز و نیز بررسی پروندها وتایید نهایی منتخبین در کمیسیون دائمی، میشود.
پایان پیام/
نظر شما