نوع جلسات اخلاق حاج آقا مجتبی تهرانی با همه سخنرانی‌ها فرق می‌کرد

جنس جلسات اخلاق حاج آقا مجتبی تهرانی در مسجدجامع بازار ودیگر جلسات با همه سخنرانی‌ها فرق داشت. پای منبر ایشان در ماه رمضان 150 هزار نفر شرکت داشتند،به گونه ای که خیابان های اطراف بازارتهران مملو از جمعیت می شد.

محمد حسین ابراهیم زاده از هیئت امنای مسجد جامع بازار تهران با اشاره به اینکه آیت الله مجتبی تهرانی از سال 51 امام جماعت این مسجد بودند، پیرامون فعالیت های ایشان در این مسجد گفت: نمازهای جماعتی که به امامت ایشان در مسجد جامع بازار اقامه می شد، مملو از حضور نمازگزاران بود.

 

وی با اشاره به اینکه در ایام شب های احیای ماه مبارک رمضان در جلسات احیای مسجد با حضور ایشان، جمعیتی بالغ بر 150 هزار نفر شرکت داشتند، به گونه ای که خیابان های اطراف بازار تهران مملو از جمعیت و حضور گسترده بود، بیان کرد: ایشان پس از نماز ظهر و عصر حتما به ایراد مسئله و احکام می پرداختند و در هفته دو بار جلسات حدیث شناسی در مسجد داشتند.
  

 

ابراهیم زاده ادامه داد: نوع جلسات اخلاق حاج آقا مجتبی تهرانی با همه سخنرانی‌ها فرق می‌کرد، معمولا در این جلسه تمام افراد قلم و کاغذ داشتند و مباحث را یادداشت می‌کردند، خواندن خطبه در ابتدای جلسات و دعا کردن در انتهای مراسم جزو موارد ثابت در جلسات ایشان بود.

 

 

این هیئت منای مسجد جامع بازار بیان کرد: ایشان دارای جامعیت بودند و علاوه بر فقاهت، درس اصول فنی و محکمی داشت. در اخلاق صاحب سبک بود و تفصیلی که در اخلاق داده در نوع خود بی‌نظیر بود. از یک طرف تمام تأکید ایشان بر عقلانیت و فکر و محکمات بود و از طرف دیگر، هنگام روضه‌ و ذکر مصیبت چیزی از توسل محکم‌تر نمی‌دید، شور را نفی نمی‌کرد اما مأموریت خود را در ترویج شعور می‌دانست. به همین دلیل  جلسات اخلاق ایشان در مدرسه نور خیابان ایران و جلساتشان در مسجد جامع بازار با استقبال گسترده به ویژه از سوی جوانان مواجه بود.

 

وی اظهار کرد: مسجد جامع بازار تهران یکی از مساجد مهم و محوری تهران به شمار می آید در این مسجد شخصیت ها و علمای برجسته همچون آیت الله مرحوم شاه آبادی تدریس داشتند و در این مدرسه امام خمینی(ره) نیز درس خوانده بود.

 

شایان ذکر است، آیت‌الله مجتبی کلهر مشهور به آقا مجتبی تهرانی ساعت یک بامداد 13دی ماه دار فانی را وداع گفت. آن مرحوم زادهٔ 1312 در تهران و از اساتید مبرز اخلاق و مرجع تقلید ایرانی بود. وی همچنین مدرس حوزه‌ها‌ی علمیهٔ تهران (مانند مدرسه مروی) و عضو مجمع فضلای مجدّ و مستعدّ امّ‌‏القرای انقلاب اسلامی بود. وی امام جماعت مسجد بازار بوده است.

پایان پیام/

کد خبر 212882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha