به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، حمید شاه آبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز(24دی) در مراسم اختتامیه سوگواره ملی تعزیه که در فرهنگسرای آیینه اراک برگزار شد، گفت: خاستگاه و ریشه تعزیه در ایران و تمدن ایران و حافظ آن هم جمهوری اسلامی ایران است و برای معرفی قیام اباعبدالله الحسین(ع) به جهان باید این هنر را به اوج برسانیم.
وی با بیان اینکه استان مرکزی در حوزه تعزیه قوی و پرتوان و دارای ذخیره ارزشمند، غنی و عظیمی است، افزود: نسخ گرانمایه و یادگارهای عظیمی را این استان طلایه داری می کند.
شاه آبادی با اشاره به برپایی مجلس تعزیه امیرکبیر در این سوگوراه، ادامه داد: تعزیه هنری است که ویژگی ها و ظرایفی را داراست که می توان همه رویدادها را با این هنر قرائت کرد.
معاون وزیر ارشاد گفت: تعزیه هنر والایی است زیرا در زمانی که هیچ یک از ابزارهای هنر برای انتقال قیام امام حسین(ع) وجود نداشتند یکه و تنها پرچم این حماسه را به دوش کشید و با زبان هنر حماسی مصائب وارده بر خاندان پیغمبر(ص) را برای مردم بازگو کرد.
وی ادامه داد: امروز غرب با تمام توان برای از بین بردن تعزیه به میدان آمده تا این سرمایه و شور دینی ملت ایران را خدشه دار کند ولی معرفت و ایمان قلبی ملت ایران در مقابل هجمه دشمن مقابله می کند.
گفتنی است، 15گروه تعریه از استان های تهران، قم، قزوین، البرز، کرمان، فارس، گیلان، بوشهر، اصفهان، مرکزی، خراسان شمالی، لرستان، همدان برای حضور در این سوگواره که از بیستم تا24 دی ماه در فرهنگسرای آیینه اراک برگزار بود، انتخاب شده اند.
همچنین، سوگواره ملی تعزیه با نگاه پژوهشی به متون تاریخی و روائی ائمه معصومین(ع) با روزانه چهار اجرا و برنامه های جنبی ارائه مقاله پژوهشی، برگزاری کارگاه های آسیب شناسی و نشانه شناسی تعزیه برگزار شد.
لازم به ذکر است، در این مراسم از کهنسال ترین مرد تعزیه کشور علی اصغر کاووسی و علی اصغر ناطقی و گروهای برتر تعزیه خوان تقدیر شد.
اسامی گروه های برتر در اخبار بعدی ارسال می شود.
پایان پیام/
نظر شما