جشنواره مشکل مالی ندارد/ رایزنی برای حضور سران قوا در تئاتر فجر

مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی گفت:با وجود کاهش بودجه فرهنگی کشور، جشنواره تئاتر فجر مشکل مالی ندارد و در حال رایزنی برای حضور سزان قوا در جشنواره تئاتر فجر هستیم.

به گزارش خبرنگار شبستان،  نشست سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با حضور قادر آشنا، مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی، سعید کشن‌فلاح، دبیر جشنواره و پیمان شریعتی مدیر اجرایی جشنواره صبح امروز دوشنبه 25 دی در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست پیمان شریعتی، دبیر اجرایی سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر گفت: سی یکمین جشنواره تئاتر فجر در دو بخش برگزار می شود و  بخش اول آن از فردا با  رادیو تئاتر، نمایش آیینی سنتی در تهران و فجر استانی( فارس، سمنان، البرز، گلستان، کهگلویه و بویراحمد) آغاز می‌شود.

 

وی افزود: رادیو تئاتر از سال 86 به طور مستمر در جشنواره  تئاتر فجر حضور داشته است و در این دوره با استقبال مواجه شد و 120 اثر به دبیرخانه ارسال شد که 12 اثر  6 تا از تهران و 6 تا از شهرستان برگزیده شد و فردا در 2 سانس این آثار در سالن فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی  به اجرا می روند. هیئت انتخاب این بخش را ایوب آقاخانی، نادر برهانی مرند و محسن قصابینان بر عهده داشتند.

 

به گفته مدیر اجرایی سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، بخش آیینی سنتی جشنواره از فردا در محوطه تئاتر شهر، باغ موزه قصر، خانه هنرمندان اجرا می‌شوند.

 

شریعتی خاطر نشان کرد: در بخش فجر استانی 5 استان البرز، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، سمنان و گلستان میزبان هستند و اغلب نمایش‌های بخش ایران در این استان‌ها به اجرا می‌روند.

 

در ادامه این نشست قادر آشنا، مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی  با تقدیر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور در دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر و دستور برای حل مشکلات تئاتر کشور  به برنامه های شورای سیاست‌گذاری جشنواره  تئاتر فجر اشاره کرد و گفت: آنچه شورای سیاست گذاری جشنواره  بر ان تاکید دارد بالا بردن کیفیت جشنواره، در عین احترامی که به پیشکسوتان می گذارد نام و نشان مطرح نیست، بلکه آثار مطرح است.

 

توجه به پژوهش و تحقیق  و جوا‌ن‌‌گرایی  از دیگر اولویت های مورد نظر شورای سیاستگذاری سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بود که آشنا به آنها اشاره کرد.

 

 مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی همچنین گفت: در سال 92 اولویت ما برای اجرای عمومی برندگان و کسانی است که به جشنواره تئاتر فجر راه پیدا کرده‌اند، زیرا معتقدیم فرآیند خوبی طی شده است و این باید روندی باشد برای اجرای عمومی  که سالن و زمان نیز باید در ان رعایت شود.

 

در ادامه نشست سعید کشن‌فلاح، دبیر سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر  با تاکید بر تلاشش برای بالندگی تئاتر کشور  اظظهار داشت: از ابتدای شکل‌گیری این جشنواره ملی که آبروی تئاتر ما در دنیا و کشور محسوب می‌شود، تمام تلاش من بالندگی این هنر بوده است، در این دوره از جشنواره با وجود تحریم‌های کشور، استقبال خوبی از جشنواره شد بطوریکه 108 اثر را ارسال کردند نمایان‌گر این اصل است که جشنواره تئاتر فجر را در دنیا می‌شناسند و به عنوان جشنواره معتبر به آن نگاه می‌کنند، اما شرایط اقتصادی و فرهنگی سبب می‌شود که ما در انتخاب آنها گزینش‌گر و گزیده‌کار  عمل‌کنیم .

 

وی افزود: توجه به جوانان و جوان گرایی در جشنواره تئاتر فجر منوط به این دوره نیست، من چه در دانشگاه و چه بیرون خود را خادم دانشجویان تئاتر می‌دانم و تلاش کردیم در این دوره محدودیتی برای ورود جوانان نگذاریم.

 

وی خاطر نشان کرد: دوره قبلی هم که مسئولیت جشنواره فجر را  بر عهده داشتم کار ساده‌تری داشتم، اما در این دوره باید کلیه بخش ها را همراهی می‌کردم، با  تیم‌های ارزیابی حضور داشتم که با دقت بدون اینکه حقی از کسی ضایع شود آثار انتخاب شود.

 

کشن فلاح با بیان اینکه امسال ما کمترین مورد اشکال را در حوزه نظارت و ارزشیابی داشتیم،یاد آور شد: آثاری که در اولویت انتخاب ما قرار نگرفتند مفهوم آثار رد و قبول نداشتند فقط بنا به مقتضیات در تقدم و تأخر قرار گرفتند ، این آثار ارزش دوباره کار کردند را دارند، زیرا ما به دلیل امکانات و محدودیت‌ها نتوانستیم تمامی آثار را بپذیریم که این محدودیت دلیل بر رد اثر نمی‌باشد.

 

در ادامه پیمان شریعتی، مدیر اجرایی سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با اشاره به تالرهای نمایش بخش صحنه ای  گفت:  تالار وحدت، مجموعه تئاتر شهر، تالار هنر، خانه نمایش، تماشاخانه ایرانشهر(سمندریان)، خانه هنرمندان( تالار انتظامی)، مهر حوزه هنری، حافظ، تماشاخانه آب و فردوسی، تالارهای میزبان نمایش‌های بخش صحنه‌ای سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر خواهد بود و بخش خیابانی نیز در باغ هنر خانه هنرمندان و  پارکینگ تالار وحدت به اجرا می روند.

 

 

شریعتی درباره داوری آثار سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر  اظهار داشت:  در این دوره داوری به سه بخش  تقسیم  شده است، یکی داوری مسابقه بین‌الملل، دیگری داوری تئاتر ایران و داوری بخش سوم که  امسال اضافه شده آثار ایران را در برمی گیرد که این آثار معرفی شده بخش مناطق، نگاه تازه و بخش تجربه‌ها را دربرمی گیرد.

 

وی افزود: در بخش  مسابقه بین‌الملل داود رشیدی، مجید سرسنگی، مسعود رایگان، خانم جنت سلیم‌آوا، ماریو اسکلاچ از لهستان داوری آثار را بر عهده دارند و در بخش تئاتر ایرانف دکتر محمود عزیزی، تاج‌بخش فنائیان، رحمت امینی، جعفری، محمدعلی خبری ودر بخش سوم نیز نصرالله قادری، مسافرآستانه، دکتر مختاباد آثار را داوری خواهند کرد و  داوری بخش خیابانی را نیز  حسن دولت‌آبادی، مسلم قاسمی، شهرام نوشین بر عهده دارند.

 

 

کشن‌فلاح در پاسخ به سئوالی درباره میزبان نبودن تالار مولوی سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر گفت: تالار مولوی تا 2 شب پیش قطعی بود که جزو تالارهای نمایش جشنواره باشد، اما مسئولان تالار به دلیل مسایل مالی و شرط مشکل مالی برای ستاد گذاشتند و به دلیل مشکلات اقتصادی که از دوره های قبل مانده‌ بود به ما گفته‌اند که ما نمی‌توانیم پذیرای جشنواره باشیم و ما جدول را به‌هم زدیم.

 

دبیر سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر  درباره داوران این دوره از جشنواره اظهار داشت:  کلیه داوران سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اعضای هیئت علمی دانشگاه هستند و شناخت خوبی به حوزه کاری دارند و سلیقه آنها کمتر در داوری دخیل است؛ هدف ما این بود که نگاه عالمانه و علمی پشتوانه داوری باشد نه سلیقه، که همه هیئت داوران این ویژگی را دارند و امیدوارم تبدیل به حاشیه جشنواره نشود.

 

 

در ادامه قادر آشنا، مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی  با بیان اینکه کلیه آثاری که قابلیت اجرای عمومی داشته باشد از اولویت‌های ما برای اجرای عمومی سال آینده است، گفت:  یکی از اقدامات من بعد از آمدنم به مرکز هنرهای نمایشی این بود که تعهدات پیش از خودم را اجرایی کردم و تلاش‌کردیم که برنامه سالن‌ها را تا شهریورماه ببندیم اما اولویت را به آثار جشنواره فجر بدهیم.

 

در ادامه شریعتی، مدیر اجرایی سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر  درباره پرداخت کمک هزینه های گروه های راه یافته به این دوره از جشنواره گفت: تمامی گروه‌های حاضر در جشنواره به‌جز گروه‌های خیابانی و تئاتر مناطقا 2 قسط  از کمک هزینه های خود را دریافت کرده اند  و بخش تجربه‌های تازه نیز تنها یک قسط گرفته‌اند.

 

شریعتی از برگزاری دوسالانه بازار تئاتر خبر داد و گفت:  بازار تئاتر فرصت بسیار خوبی برای تئاتر کشور در طول 2 سال اخیر بوده است، واقعیت امر این است که بازار در همه فستیوال تئاتر به صورت بینال برگزار می‌شود و بهترین کار این است که بازار تئاتر ایران به صورت بینال برگزار می‌شود، در جشنواره سی و دوم بازار تئاتر خواهیم داشت.

 

وی خاطر نشان کرد:  امسال بولتن جشنواره حذف شده است اما  2 کتاب جشنواره در حال آماده شدن است، از طرفی جشنواره کتاب عکس و پوستر نیز دارد و نمایشنامه‌های برگزیده همزمان با جشنواره منتشر می‌شود.

 

آشنا درباره مشکل مالی جشنواره تئاتر فجر اظهار کرد: من از روز اول اعلام کردم که جشنواره فجر مشکل مالی نخواهد داشت و رفع مشکل مالی را ناشی از توجه وزیر ارشاد  به جشنواره می دانیم و این را هم می‌دانیم مشکلات مالی هست، اما نمی‌خواستیم فشاری به دبیرخانه و دبیر جشنواره وارد شود،برای همین هیچ مشکل مالی برای جشنواره به وجود نمی‌آید.

 

وی سپس تاکید کرد: کار تئاتر باید فراتر از ارشاد باشد و به مجلس برود، جلساتی با نمایندگان مجلس و کمیسیون فرهنگی دولت داشتیم، رایزنی می‌کنیم که سران قوه در جشنواره تئاتر فجر حضور پیدا کنند.

 

کشن‌فلاح درباره نمایش چیستا یثربی و مشکلات پیش آمده برای آن گفت:  نمایش  خانم یثربی آماده نبود حتی گفته بود کار ممکن است آماده شود اما کار در حد اولویت‌های ما آماده نبود ولی قبل از ارزیابی نتیجه بدون مشورت با ما اعلام انصراف کردند.

 

آشنا تصریح کرد: جشنواره تئاتر فجر برای مسایل  مالی مشکلی نخواهد داشت،  باید بودجه را به درستی مدیریت کنیم، برای تمامی گروه‌های خارجی و ایرانی  هیچ مشکلی بوجود نخواهد آمد.

 

پیمان شریعتی تایید کرد: بودجه امسال به گونه‌ای مدیریت شده که سقف بودجه بخش بین‌الملل کمتر از ایران باشد.

 

کشن‌فلاح نیز درباره حضور کمرنگ گروه های خارجی در جشنواره تئاتر فجر گفت: گرانی بلیط هواپیما بحران اساسی را برای ما ایجاد کرد و گروه‌های پرجمعیت را از حضور  در جشنواره محروم کرد، برخی از گروه‌ها در این شرایط مالی درخواست سنگین مالی داشتند، اما وضعیت بازار ارز عوارضی را بر ما تحمیل می‌کند که امکان مانور به ما نمی‌دهد، از 180 گروه 120-130 گروه رقص بودند که به دلیل شرایط فرهنگی کشور به درد نمی‌خوردند و تلاش بر این شد با تعداد ممکن قرارداد ببندیم و مانع ما برای حضور گروه‌های خارجی مالی نبود بیشتر به شرایط آنها بود. 9 اثری که به جشنواره آمده‌اند انتخاب اصلح ما بوده‌اند.

 

کشن‌فلاح درباره ارزشیابی و نظارت بر آثار این دوره از جشنواره نیز اظهار داشت: مطلع هستید که نه در این دوره بلکه در تمامی دوره‌ها آثاری که به صحنه می‌روند باید مورد نظارت و ارزشیابی قرار بگیرند و افرادی که این آثار را ارزیابی کردند افراد علمی بودند و نگاه‌شان هم نظارتی نبود و برای تسهیل روند کار هنرمندان این افراد در داوری حضور داشتند. تمامی آثاری که گروه 2 و 3 نفره ارزشیابی و نظارت  بررسی کردند بدون نگاه از  نظارتی ارزیابی شدند.

 

در ادامه قادرآشنا، درباره حذف بولتن جشنواره نیز گفت: من بولتن در جشنواره را قبول ندارم و حذف کردم و اینها هزینه‌ای برای جشنواره ایجاد می‌کند. بودجه فرهنگی کشور یک‌سوم شده است، برای گروه‌های نمایشی راه یافته آن رقمی که شورای سیاست‌گذاری مشخص کرد آن را انجام می‌دهیم. امسال کارهای تولیدی زیاد بود و آثاری که وارد جشنواره می‌شوند نیز زیاد بود بنابراین بودجه بین همه گروه‌ها سرشکن می‌شود .

 

پیمان شریعتی نیز درباره اسپانسرهای جشنواره تئاتر فجر گفت: سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اسپانسر ندارد اماحوزه هنری، سازمان فرهنگی هنری شهرداری، خانه هنرمندان، باغ موزه قصر در این جشنواره مشارکت دارند، بخشی از بودجه جشنواره قرار بود از طریق اسپانسر تأمین شود که با صحبت آقای آشنا با آقای حسینی از محل اعتبارات وزارت ارشاد تأمین می‌شود.

 

مدیر اجرایی سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر  همچنین از برپایی بزرگداشت هنرمندان پیشکسوت در این دور خبر داد و گفت: در جشنواره تئاتر فجر امسال  از محمود استادمحمد، ثریا شیرزادی، بهروز بقایی تجلیل خواهد شد.

 

 

وی اظهار داشت: پیش‌فروش اینترنتی بلیط‌های فجر از ساعت 24   روز 25 دی ماه شروع می شود و تا 27 دی‌ماه ادامه دارد و علاقمندان برای تهیه بلیط می توانند به سایت www.gishe.ir‌  مراجعه کنند و فروش ویژه جشنواره  با تخفیف 50 درصد برای دانشجویان روز 1 بهمن در سالن اصلی تئاتر شهر به صورت حضوری خواهد بود و امسال جشنواره فروش روزانه نخواهد داشت.

 

 

پایان پیام/ 
 

کد خبر 216773

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha