افزایش 125درصدی حضور مردم در مسابقات قرآنی

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، در اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن در مازندران، گفت: در این دوره شاهد افزایش 125 درصدی حضور جوانان و مردم بوده‌ایم.

به گزارش ‌خبرگزاری شبستان از مازندران، حجت‌الاسلام علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، امروز(14 بهمن) در مراسم اختتامیه سی و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن در ساری گفت: برگزاری مسابقات قرآن هدفی است برای دوری از رذائل و رسیدن به فضائل و یکی دیگر از اهداف آن شناسایی و شکوفایی استعدادهای قرآنی و درونی افراد است.


وی برندگان واقعی مسابقات قرآن را افرادی دانست که استعدادهای خود را در سایه قرآن کریم شناخته‌اند و در ادامه به معرفی انواع مسابقه پرداخت و افزود: در عالم دو نوع مسابقه وجود دارد که یکی تکوینی و دیگری تشریحی است و سبقت تکوینی مجاز نیست چرا‌که هیچ یک از اجزاء هستی حق سبقت گرفتن از دیگری را ندارند.


حجت‌الاسلام محمدی با بیان اینکه پرداختن به سبقت تشریحی لازم و ضروی است، اظهار کرد: البته باید گفت که سبقت تشریحی خود بر دو نوع ممدوح و مذموم است و این نوع مسابقه گاهی در میان فرشتگان است و گاهی در میان انسان ها و به صورت جمعی و فردی است.


نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به این سخن که مهاجرین و انصار اولین کسانی بودند که در یاری پیامبر(ص) و یاری اسلام سبقت جستند، خاطرنشان کرد: سبقت گاهی در عالم دنیا و گاهی در آخرت و گاهی حرکتی و گاه دیگر مکانی و عملی و معرفتی است وسبقت حرکتی گاهی ممدوح است و گاهی مذموم، سبقت مذموم سبقتی است که حرکت نداشته باشد.


وی در ادامه سخنان خود به داستان حضرت یوسف(ع) و زلیخا اشاره کرد و افزود: این داستان دارای دو جنبه سبقت است، سبقت حضرت یوسف(ع) برای رسیدن به کمال و سبقت زلیخا برای رسیدن به زوال است.


حجت‌الاسلام ‌محمدی در ادامه سبقت عملی را بر دو نوع مذموم و ممدوح معرفی و تصریح کرد: سبقت ممدوح یعنی آنچه برای کار خیر است و اعمال و رفتاری است که مورد تأیید خدا و پیامبر خدا(ص) است.


رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه درکشور با تأکید بر اینکه حضور در مسابقات قرآن یک وظیفه است، اظهار کرد: در سه سال اخیر رشد بسیار چشمگیری برای حضور در مسابقات قرآن به‌وجود آمده است. سال گذشته ما شاهد حضور 450 هزار نفر در مراحل مختلف مسابقات قرآن بودیم اما امسال این رقم به بیش از 920 هزار نفر رسید.


وی عنوان کرد: شاید بتوان بزرگترین ویژگی این دوره از مسابقات را حضور گسترده مردم در این مسابقات و همچنین رشد 125 درصدی حضور جوانان و نوجوان در مسابقات قرآن دانست.


حجت‌الاسلام محمدی خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر مسابقات سراسری قرآن کریم در این دوره برگزاری آن بر اساس تغییر ساختار سازمان اوقاف و امور خیریه و تشکیل مرکز امور قرآنی بود.


نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: برگزاری بیش از 117 محفل انس با قرآن کریم، حضور بیش از 100 هزار نفر در مسابقات و محافل و رعایت مساوات بین بانوان و آقایان و همچنین رشد 60 درصدی جوایز نفرات برگزیده بخش دیگری از ویژگی‌های این دوره از مسابقات بود که حجت‌الاسلام علی محمدی به آنها پرداخت.


وی توجه ویژه به بخش مفاهیم قرآن کریم را یکی دیگر از ویژگی‌های این مسابقات عنوان کرد و گفت: بر اساس آمار ارائه شده بیش از 211 هزار نفر در رشته مفاهیم در مراحل مختلف حضور پیدا کرده‌اند.
 

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه باید به مسائل قرانی توجه بیش از آنچه که هست، داشته باشیم، افزود: حفظ و قرائت قرآن، زمینه عمل به قرآن است و این یکی از نتایج مسابقات قرآنی است که مورد توجه قرار می‌دهیم.


نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اینکه دست یافتن به مغفرت و رضوان الهی از دیگر نتایج مسابقات قرآنی است، تصریح کرد: حرکت فردی در برنامه‌های قرآنی ممنوع است. هر اندازه توان گستراندن سفره الهی را داشته باشیم مردم هم سر این سفره می‌نشینند و از آن بهره می‌برند.


پایان پیام/

کد خبر 223594

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha