خبرگزاری شبستان/ چهارمحال و بختیاری
شهید رحمان استکی در سال 1329 در خانواده ای مذهبی در شهر کرد به دنیا آمد.دوران تحصیل وی اغلب اوقات در مساجد و مجالس مذهبی می گذشت.
پس از اخذ دیپلم و اتمام خدمت در سال 1351 به شغل آموزگاری روی آورد و بعد از یک سال برای آشنایی و ارزیابی جریانات مبارزاتی و تجربه اندوزی به تهران رفت، ولی به علت نیاز منطقه به توصیه دوستانش به منطقه بازگشت.
ر سال 1353 وارد دانشگاه شد و در همین ایام در جلسات درس استاد محمد تقی جعفری و جلسات مخفی درس شهید مظلوم آیت الله دکتر سید محمد حسینی بهشتی شرکت می کرد و در سال 57 در رشته علوم تربیتی فارغ التحصیل شد.
همزمان با اوج مبارزات مکتبی قهرمان ایران به زادگاهش شهر کرد بازگشت و با مدیریت و دوراندیشی منحصر به فرد خویش سازماندهی اکثر راهپیمایی ها و تظاهرات عظیم را بر عهده داشت.
ایمان قوی و شهادت زیاد سبب شده بود که شهید استکی بدون ترس و واهمه ای اجرای مراسم را خود قبول کند.
در اوج مبارزات که دانش آموزان مدارس شهر کرد بعنوان نشان دادن خشم و نفرت به رژیم جلاد به خیابان ها می ریختند و دست به تظاهرات می زدند، در آن زمان مدیر کل وقت اداره آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری طی گزارشی مسبب و عامل تحریک دانش آموزان را رحمان استکی که دبیر یکی از مدارس شهرکرد بود، معرفی کرد. (اسناد آن در صفحات 88، 332، 336، 373 کتاب انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک کتاب چهارمحال و بختیاری، موجود است)
شهید استکی به علت شناخت عمیق از مبانی اسلام توانست گروه زیادی از دانش آموزان را با شرکت دادن در جلسات مخفی به صحنه مبارزه بکشاند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی شهید استکی که از فقدان تشکیلات منسجم اسلامی و عدم تشکل نیروهای مبارز مسلمان رنج می برد در فکر چاره افتاد.
با اعلام تأسیس حزب جمهوری اسلامی پس از تحقیق و با توجه به شناخت قبلی که از استادانی همچون شهید آیت الله دکتر بهشتی و حجت الاسلام دکتر باهنر داشت به کمک تعدادی از برادران، مقدمات تأسیس دفتر حزب جمهوری اسلامی شهر کرد را به انجام رسانید .
پس از مدتی که خود در حزب فعالیت نمود علیرغم میل باطنی با اصرار برادران مسلمان بعنوان معاون آموزشی و کفیل اداره کل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری انتخاب و صادقانه با خدمات شبانه روزی که معمولاً تا پاسی از شب ادامه داشت به رتق و فتق امور پرداخت.
با شروع انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی که لزوم انتخاب فردی با تقوا، مکتبی، صادق (همانطوری که شهید استکی بارها گفته بود وکالت را به عنوان یک وظیفه الهی باید پذیرفت و نه یک پست و مقام و مایه فخر) ضروری به نظر می رسید حزب جمهوری اسلامی شهر کرد با توجه به معیارهای فوق شهید استکی را به عنوان کاندیدای انتخابات معرفی نمود که با رای قاطع مردم به مجلس شورای اسلامی رفت.
سرانجام شهید رحمان استکی به همراه هفتاد ویک تن دیگر از یاران شهید مظلوم دکتر بهشتی، در واقعه بمب گذاری هفتم تیر دعوت حق را لبیک گفته وشربت طهور شهادت را نوشید.
از جمله افرادی که در روزهای مبارزه با رژیم ستم شاهی در کنار شهید رحمن استکی مبارزه می کردند می توان سید تقی جعفریان، خسرو نیکخواه، حبیب الله شکوهی، رحمان رضوی و اسماعیل شاهرخ را نام برد.
همچنین دانش آموزانی ولایی و حقیقت جو نیز در آن روزها دوشادوش این معلم دلسوز و مبارز قرار داشتند که از آن جمله می توان شهیدان گرانقدر کوهی، اعتدالپور و خبازی را نام برد.
یکی از یادگاران روزهای مبارزات مردم غیور ایران اسلامی با طاغوت در خصوص آن روز ها به خبرنگار شبستان گفت: مسجد جامع شهرکرد در دوران شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان مرکزی برای هدایتگری انقللابیان استان چهارمحال و بختیاری شناخته شده بود.
حاج مرتضی سجادی افزود: در بخشی از کتاب انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک در خصوص فعالیت های این شهید گرانقدر آمده که ساعت 8 و سی دقیقه روز 18 مهر 57 دانش آموزان امیرکبیر پس از پایان ورزش صبحگاهی سر کلاس ها حاضر و حدود یک ساعت هم سر کلاس ها ماندن ولی چون دبیران از رفتن به کلاس ها خودداری کردند، دانش آموزان به محوطه دبیرستان آمده و به تحریک آقایان محمود صابری دفتر دار و عباس نادمی و رحمان استکی و مهندس جمال طاهریان دبیران مبادرت به دادن شعار و شکستن شیشه های دبیرستان نموده و سپس خارج شدند.
وی با بیان اینکه در بسیاری از دیگر اسناد گردآوری شده در این کتاب نیز شواهدی از فعالیت های شجاعانه این شهید در دست است، خاطرنشان کرد: مدیون خون شهدای انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس هستیم و لازم است برای ادای دین خود با پیروی خالصانه از ولایت فقیه و حضور در عرصه های مختلف برای حمایت از نظام مقدس جمهوری اسلامی در مقابل توطئه های دشمنان بایستیم.
پایان پیام/
نظر شما