به گزارش خبرگزاری شبستان، درحالی کشور مصر وارد سومین انقلاب خود می شود که هنوز دولت «محمد مرسی» رئیس جمهوری این کشور نتوانسته ثبات و استقرار را به کشور خود برگرداند و به همین دلیل تاکنون به وعده های خود جامه عمل نپوشانده است.
وعده های تکراری اسلامگرایان مصر درباره تغییر و شکوفایی اقتصادی در میان ناآرامی ها و اعتراض های مردمی در دو سال گذشته گم شده است.
تحلیلگران معتقدند که با وجود همه وعده ها، اسلامگرایانی که بر قدرت مصر تکیه زند، نشان دادند که توانایی وفای به عهد خود را ندارند، به طوری که به این درک رسیدند که اداره امور حکومت سختتر از مبارزه با رژیم های مستبد است.
این تحلیلگران می افزاید: دولت مرسی به منظور تقویت دستاوردهای سیاسی مبارزه کردند و درگیری قدرتی که از عدم اعتماد رنج می برد، گرفتارشدند و نارضایتی هایی که باعث برافروخته شدن خشم مردم شده است، همچنان پابرجاست، چرا که فقر افرایش یافته و کسب و کار دچار رکود و سرخوردگی شده است.
گزارش ها نشان می دهد که سختی های اقتصادی که مصر از آن رنج می برد، علاوه بر کاهش لیره مصر دربرابر دلار،کاهش ذخایر ارزی به سطح کمتر از حداقل مورد نیاز واردات به مدت سه ماه ، نابسامانی اوضاع امنیتی، ادامه خشونت ها که مانع سرمایه گذاری جدید می شود، است.
برهمین اساس، تحلیلگران اقتصادی می گویند: وضعیت واقعا بد است و در لبه پرتگاه قرار دارد و این بحران اقتصادی شدید منجر به انقلاب گرسنگان یا بیشتر از انقلاب گرسنگان خواهد شد.
درهمین حال، کشورهای اتحادیه اروپا حمایت اقتصادی مستقیمی به مصر تا زمانی که این کشور توافقنامه خود را با صندوق بین المللی پول امضا نکرده است، نمی کند، زیرا این امضا مدرکی است که نشان می دهد که اتحادیه اروپا در خیزش اقتصاد فرو پاشیده کنونی مصر کمک کرده است.
شاید به همین دلیل است که در این یک ماه، سفرا و دیپلمات های غربی برای گفتگو با مقامات مصری به قاهره سفر کردند، تا با پیشنهادهای خود اقتصاد نابسامان مصر را ارتقا دهند و با این اقدام مقداری از نارضایتی را کاهش دهند.
پایانپیام/
دولت«محمد مرسی» در ادامه نارضایتی اقتصادی و سیاسی نتوانسته تاکنون راه حلی را برای کاهش این نارضایتی ها پیدا کند، به همین خاطر مصر با گذشت دو سال از انقلاب با ناآرامی ها دست و پنجه نرم می کند.
کد خبر 229273
نظر شما