به گزارش خبرنگار شبستان، برنامه "پیشرفت ایران" با موضوع پیشرفت اقتصادی کشور شب گذشته 12 اسفندماه مطابق معمول هر هفته به روی آنتن شبکه 4 سیما رفت.
برپایه این گزارش در ابتدای این برنامه صادق واعظ زاده، استاد دانشگاه به ارایه گزارشی از سه جلسه گذشته که پیرامون مباحث اقتصادی بود پرداخت.
وی با بیان اینکه نگاه به تولید در جامعه بین مردم و مسئولان نگاه شفافی نیست، گفت: البته مردم ارزش کسانی که با تلاش خود ثروت می آفرینند را با افرادی که از طریق رانت ثروتمند می شوند را می شناسند، با این وجود در سال های اخیر به علت عدم شفافیت بین دو شیوه یاد شده در کسب ثروت باعث شده است که بی اعتمادی هایی شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: همچنین سازوکارهای حامی تولید در جامعه ما دارای نقص است و با وجود منابع فراوانی که در اختیار داریم مدیریت درستی نمی شود.
بنابر این گزارش، علی نقی مشایخی، استاد دانشگاه صنعتی شریف نیز در ادامه این برنامه با اشاره به مباحث مطرح شده در برنامه های گذشته، به عوامل ایجاد اقتصاد رقابتی و همچنین اهمیت شفافیت در این حوزه پرداخت و اظهار کرد: رقابت یعنی نهادهای اقتصادی سعی می کنند راه های بهتری را پیدا کنند تا با کارایی بیشتر نیازهای جامعه را مرتفع سازند.
وی ادامه داد: مدیریت امور اقتصادی باید از ثبات برقرار باشد و بر اساس تخصص و خبرگی ادامه یابد، ضمن آنکه ما به دور از گستره بین المللی و در انزوا نمی توانیم پیشرفت کنیم چراکه اختراعات در همه جای دنیا هست و جوامع باید در تبادل با یکدیگر جلو بروند حال اگر این اتفاقات نیفتاد تورم و بیکاری رقم می خورد.
مشایخی تصریح کرد: وقتی اقتصاد بر اساس اقتصاد رقابتی و شفاف مبتنی بر مکانیسم بازار نباشد و بالعکس مبتنی بر رانت بین نهادها و بنگاه های اقتصادی شکل بگیرد، استعدادها تمام نیروی خود را صرف گرفتن رانت می کند و بدین گونه است که ثروت ایجاد نشده، سرمایه گذاری نمی شود در نتیجه شغلی هم پدید نیامده و بیکاری افزایش می یابد.
وی بیان کرد: باید تخصص را در امور اقتصادی ملاک قرار دهیم و اجازه دهیم کسانی که وابستگی سیاسی ندارند در بنگاه ها مسلط شوند و افرادی که خبرگی مدیریت بنگاه های اقتصادی را دارند اداره و سرپرستی را عهده دار شوند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: ثروت شخصی که از طریق رانت به دست آمده است به ثروت ملت چیزی اضافه نمی کند چرا که این شخص خلق ثروت نکرده است، رانت باعث ایجاد اختلافات درآمدی فاحش می شود و مردم را نسبت به ثروتمندانی که بدون زحمت اموال خود را به دست آورده اند برمی انگیزاند و بدبین می کنند.
پایان پیام/
نظر شما