به گزارش خبرنگار شبستان، برنامه "پیشرفت ایران" شنبه شب 12 اسفندماه با موضوع پیشرفت اقتصادی ایران به روی آنتن شبکه 4 سیما رفت.
برپایه این گزارش حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین میرمعزی، استاد حوزه و دانشگاه و عضو انجمن اقتصادی حوزه علمیه قم با بیان اینکه مشکل اساسی در حوزه اقتصادی به علت شکاف میان وضعیت مطلوب اسلامی و وضعیت موجود ما است، گفت: تحریم های اقتصادی از مشکلات اساسی امروز است که نظام با آن دست و پنجه نرم می کند.
وی تاکید کرد: برای مقابله با این تحریم ها از نگاه علم اقتصاد باید آنها را دور زد و منابع مالی را اصلاح کرد.
حجت الاسلام میرمعزی تصریح کرد: در اقتصاد برای تدبیر امور اقتصادی و حل مشکلات اصطلاحی وجود دارد با عنوان دست مرئی و نامرئی که اصولاً بر اقتصاد دولت همان دست مرئی و رفتارهای مردم با انگیزه های شخصی شان دست نامرئی است.
استاد حوزه ابراز کرد: با توجه به آنکه معضل اساسی کشور تحریم های اقتصادی است اگر بخواهیم با آنها مقابله کنیم باید موضوع را از دو جهت شامل وظایف دولت و نقش مردم در برابر تحریم ها بررسی کنیم که معمولاً به مورد دوم کمتر پرداخته می شود.
این پژوهشگر افزود: بعد از مراحل فوق بر اساس رفتار و اخلاق اسلامی باید به تصمیم گیری بپردازیم، چرا که اگر رفتارهای اسلامی داشته باشیم راحت تر می توانیم با تحریم مقابله کنیم.
وی در ادامه با اشاره به نامگذاری سال های اخیر توسط رهبر معظم انقلاب با عناوین "اصلاح الگوی مصرف"، "همت مضاعف و کار مضاعف"، "جهاد اقتصادی" و "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" بیان کرد: اگر الگوی مصرف ما از الگوی مصرف غربی صدمه ندیده بود و مصرف اسلامی مبتنی بر اعتدال و به دور از اسراف بود، در برابر بسیاری از مشکلاتی که به علت تحریم ایجاد شده است می توانستیم برخورد بهتری داشته باشیم ضمن آنکه توجه به مصرف داخلی نیز در این عرصه اهمیت فراوانی دارد.
حجت الاسلام میرمعزی ادامه داد: اگر توانستیم این صفت را در جامعه نهادینه کنیم در بسیاری از امور به توفیق می رسیم، اما متاسفانه این اتفاق نمی افتد چرا که برای مثال حوزه تاثیرات راهداری که هر سال و به ویژه در سال های اخیر به مباحث اقتصادی توجه شده است همگان تعریف کرده و به به و چه چه کرده اند اما این مباحث تنها در حد شعار است و به عمل نمی رسد.
وی خاطرنشان کرد: باید فرهنگ اسلام در جامعه نهادینه شود تا نتایج اقتصادی مطلوب را بگیریم ضمن آنکه از طریق سیاست ها، قانون، رسانه ها و ... بسته برنامه جامعی را برای اخلاق و فرهنگ اسلامی در حوزه اقتصاد نهادینه بکنیم. نهادینه کردن ایمان و تقوا در جامعه راهبرد پیشرفت اقتصادی است.
پایان پیام/
نظر شما