به گزارش خبرگزاری شبستان، با توجه به پایان جشنواره آثار بخش غیر رقابتی در موزه هنرهای معاصر تهران و آثار رقابتی عکاسی، پوستر و سفال و سرامیک در فرهنگسرای نیاوران از دیوارهای گالری های این دو مجموعه پایین می آید. در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) نیز که آثار رقابتی نقاشی، کاریکاتور، تصویرسازی، خوشنویسی، نگارگری و مجسمه سازی به نمایش گذاشته شده است، آثار نقاشی، کاریکاتور و تصویرسازی برداشته می شود، اما نمایشگاه آثار خوشنویسی، نگارگری و مجسمه سازی تا 20 اسفندماه همچنان ادامه دارد.
جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در رشته های نقاشی،خوشنویسی،نگارگری، سفال و سرامیک، مجسمه سازی، عکاسی، پوستر، کاریکاتور و تصویرسازی، مقالات علمی و فیلم های مستند تجسمی از 14 بهمن ماه در تهران، 11 استان و کشورهای آلمان و آمریکا برگزار شد و اختتامیه جشنواره ساعت 18:30 امروز برگزار می شود.
ماریا کازرونی:بخش نگاه ویژه جشنواره تجسمی فجر را پربار کرد
ماریا کازرونی؛ هنرمند مجسمه ساز بخش نگاه ویژه پنجمین جشنواره بینالمللی تجسمی فجر را که با موضوع پیامبر (ص) برگزار شد، موجب ارتقای سطح کیفی و پربار شدن این دوره از جشنواره دانست.
بنا به گزارش روابط عمومی پنجمین جشنواره تجسمی فجر، این هنرمند مجسمهساز درباره موضوع بخش نگاه ویژه گفت: اینکه جشنواره فجر موضوعی همچون پیامبر اکرم (ص) را انتخاب و از هنرمندان حرفهای دعوت میکند تا با این موضوع به ارائه اثر بپردازند، یک حرکت فرهنگی بسیار خوب است و این بخش باعث شد که جشنواره هم از لحاظ موضوع و هم تکنیک پربارتر برگزار شود.
وی درباره اثر خود در این جشنواره توضیح داد: از زمان پروژه فارغ التحصیلی دانشگاه با موضوع انسان و دفورماسیون فیزیکی کار کردم تا به مفهوم سمبلیک انسان بپردازم. این موضوع همواره همراه من بوده و اثری را که در جشنواره ارائه دادم نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این اثر یک انسان که با یک مدار نامرئی خود را درون یک مکعب رها و پرندگان بسیاری را آزاد کرده است، نشان داده می شود. این مکعب نمادی از جهان مادی است که یک کالبد انسانی خود را فدا می کند تا پرندگان را رها سازد. فکر کردم که یک پیامبر همواره در پهنه دنیای مادی جان خود را به خطر میاندازد تا دلها و روح انسانهای دیگر را رها کند و به آنها پرواز بیاموزد.
این هنرمند همچنین با اشاره به نگاه حرفهای جشنواره به بخش ویژه افزود: اینکه در این بخش با خرید آثار برای نگهداری آنها اقدام می شود یک حرکت حرفهای است.
کازرونی که یکی از داوران بخش مجسمهسازی جشنواره تجسمی فجر نیز بود، درباره آثار راه یافته به این دوره از جشنواره گفت: در مرحله داوری حضور داشتم و آثاری که برای نمایشگاه انتخاب شده بود بسیار مرا غافلگیر کرد. این آثار نشانگر این موضوع است که دید حجمی هنرمندان نسبت به جشنوارههای گذشته، رشد داشته است. کیفیت آثار این دوره از جشنواره در حدی بود که ما را نیز در داوری به چالش انداخت.
وی در رابطه با موضوعی برگزار شدن بخش رقابتی این دوره از جشنواره نیز گفت: برخی از هنرها همچون گرافیک که با سفارش دهنده پویا است، با داشتن موضوع هیچ مشکلی ندارد، اما هنرهایی همچون مجسمهسازی که جنبه هنرمندانه آنها بیشتر است، موضوع در ذات اثر وجود دارد. فکر میکنم، تاکنون روحیه مذهبی و انقلابی را در میان نسلها پرورش دادهایم و هنرمندان در ذات اثر خود همواره به بیان موضوعات متعهد همت میگمارند.
این هنرمند ادامه داد: در چارچوب قراردادن هنرهایی همچون مجسمهسازی و نقاشی از کمیت و کیفیت آنها میکاهد و بهتر است شرایطی فراهم کنیم تا هنرمندان آزادانه به ارائه ایدههای خود بپردازند. این در حالی است که موضوعات که در نظر گرفته می شود نیز طی سالهای گذشته تکراری شدهاند. به نظرم حال که فیلترهای نظارتی داریم، بگذاریم هنرمندان ایدههای خود را مطرح کنند تا در یک فضای بازتر ایدههای خلاقانه هنرمندان را داشته باشیم تا از لحاظ کیفی و کمی نیز رشد کنیم.
مدیر شبکه مستند سینما:مستند هنرهای تجسمی باید با پژوهش عمیق،فلسفه هنری سوژه ها را روایت کند
«رضا پورحسین»؛عضو هیات انتخاب و داوری بخش فیلم های مستند پنجمین جشنواره تجسمی فجر اظهار کرد: مستندسازی در زمینه هنرهای تجسمی ناچار است از پژوهش عمیق درباره تجسم، هنرهای تجسمی، رمز و نماد و حکمت هنر ایرانی اسلامی برخوردار باشد تا بتواند چرایی و فلسفه هنری سوژه ها را بازنمایی و روایت کند.
عضو هیأت انتخاب و داوری بخش فیلم های مستند تجسمی این دوره از جشنواره گفت: بخش فیلم های مستند جشنواره هنرهای تجسمی فجر، فرصتی را فراهم می سازد که مستندسازان حرفه ای و هنرمند به هنرهای تجسمی عمیق تر و محققانه تر بیندیشند و برای اعتلای بیشتر این گستره هنری، مستند بسازند.
مدیر شبکه مستند سیما افزود: در سینمای مستند، توجه به مقوله هنرهای تجسمی در کنار مقوله های دیگر و در حاشیه، کافی نیست بلکه لازم است اختصاصا درباره هنرهای تجسمی با موضوع و سوژه های خاص این هنر، مستندسازی صورت پذیرد.
وی اظهار کرد: از آنجا که زمینه هنرهای تجسمی در ایران، زمینه رشد یافته و آمیخته با منطق خیال و شاعرانه است، مستندهای تولیدی این گستره از مایه های زیبایی شناختی خوبی برخوردار خواهد شد. ضمن آنکه این موضوع از مستندسازی، ثمرات بهتری را برای آگاهی و آرامش بخشی روح و جان مخاطبان به ارمغان می آورد.
پورحسین تولید فیلم مستند با موضوع هنرهای تجسمی را دشورا خواند و تاکید کرد: طبیعی است به همان میزان که مستندسازی درباره هنرهای تجسمی از مقوله های زیبایی شناختی بهره بیشتر می برد؛ به همان میزان تولید چنین مستندهایی سخت است. این گونه از مستندسازی ناچار است از پژوهش عمیق درباره تجسم، هنرهای تجسمی، رمز و نماد و حکمت هنر ایرانی اسلامی برخوردار باشد تا بتواند چرایی و فلسفه هنری سوژه ها را بازنمایی و روایت کند.
بنا به گزارش روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر، وی در پایان گفت: برای رسیدن به این وهله، گام های زیادی لازم است و تا حد مطلوب فاصله زیادی داریم که امیدوارم با برپایی چنین جشنواره هایی گام ها پرشتاب تر برداشته شوند.
برگزیدگان دومین دوره فیلم های مستند هنرهای تجسمی امروز(یکشنبه) 13 اسفندماه در تالار وحدت معرفی می شوند.
اختتامیه پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر با معرفی برگزیدگان امروز(یکشنبه) 13 اسفندماه در تالار وحدت برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما